Torsdag hela veckan.

Vilken kväll! Jag hämtade upp karl på busstation för att sedan åka och tanka. Jag skulle fylla på spolarvätska också vilket jag aldrig har gjort förut så jag hoppade upp och ner lite hysteriskt och trodde bilen skule explodera. Typ. Jag kände mig för cool för att fråga hur man gjorde inne på macken så det var bara att köra på. Bilen expolderade inte om ni undrar..

Sedan hem för att hämta Liams bilbarnstol och sedan till dagis. Nästa stop willys. hem. ut igen. Ja nu hör ju. 

Nu sover alla barn och jag har just tagit mig ett bad. Undrar vad jag ska ha på mig på lördag. Jag vet inte alls, men jag måste packa ner allt eftersom vi åker imorgon bitti. Men jag har nog tänkt att göra det som jag är så bra på- skjuta upp det. Så jag packar imorgon istället medan barnen kollar på bollibompa. (Nja, Novalie kollar mest på allt förutom bollibompa men jaja) Sedan lämnar vi Liam på dagis vid 9.45 enligt min planering. och sedan vidare mot Stockholm. Min älskade vän Sosso kommer från Göteborg i helgen för att vara med och fira min dag, så jag ska först lämna av Novalie med Linnea och sedan ta tunnelbanan in till centralen för att möta henne vid 12. Wie så glad jag är! Vilken sjukt underbar helg det här kommer bli!

Är så himla ledsen bara att inte min farmor ska vara med på mitt kalas. Och mina kusiner såklart men min farmor är ju liksom bäst. Hon tror att hon är typ 20 år yngre än vad hon är, och världens roligaste. Dom åker till Spanien samma dag så jag får klara mig ändå. Okeeeejdå. Men bara om det regnar hela veckan.. Mohahaha



Latmask

Jag är verkligen lat idag. Men har ändå fått endel gjort. Jag tycker att jag har gått och plockat hela dagen men ändå är det stökigt, jag har rensat ut vinter och höst kläder ur garderoben och ändå är det proppfullt. Jag har ätit och ändå är jag hungrig. Ja ni ser ju..

Jessica var nyss här (Liams mamma) och lämnade usb minne, jag ska föra över några filmer till henne som jag ska åka förbi med sen. Novalie däckade i sängen när jag fixade garderoben så jag jag låter henne sova så åker vi sen. Det känns nästan som att jag ska åka och shoppa! Jag ska egentligen bara ta lite saker från mina lådor hos svärföräldrarna men eftersom jag inte minns vad som finns där i så är det nästan som shopping :D Gratis shopping. Tjoho. 

Dags att göra lite nytta. Eller onytta, i donno.




ändrar mig!!!

Klockor, klockor, jag älskar klockor. Nu har jag suttit hela förmiddagen och kollat på uropenns hemsida fast jag egentligen borde rensa min garderob, städa och förbereda inför fest. Men jag kan liksom inte låta bli. När jag inte är på jobbet och kan se de fina skåpen med alla fina klockor så måste jag helt enkelt hänga på nätet. Och jag ändrar mig! Nog för att jag älskar Festina klockan herrmodell som jag skrev om förut, men jag måste bara ändra mig. Jag missade min stora kärlek vid förra titten. Jag har nu suttit och dregglat på min skärm i en lång stund. Festina, again. Men KOM IGEN. 



Återigen herrmodell. Och så snygg så jag dör lite. Den vita ska bli min en dag, jag lovar. De andra klockorna i min låda liksom ropar på den här klockan. Jag har varit lite hemligt kär i den här klockan så länge jag kan minnas men missade den helt enkelt förut så nu måste jag gottgöra det med ett eget inlägg känner jag. Jag älskar att sälja klockor som jag älskar. Typ den här. Mums

Nej nu ska jag försöka byta bajsblöja UTAN att samla hälften av skiten på händerna. Jag har frågot det förr och jag frågar igen, hur gör folk? Jag verkar aldrig lyckas byta en blöja utan att få någonting på mig. Hon rör sig och sparkar blöjan så att den flyger nånstans på mig, eller så råkar jag "känna efter" och får bajs på fingret. Osmakligt ja,  men hallå, hon är ju så sööööööt.


Uropenns toppbloggare

Jag är som sagt en av fyra bloggar som vunnit flest deltävlingar. Jag är alltså nu med och tävlar om året toppbloggare på uropenn. Roligt, jag har aldrig vunnit tävlingar förut så det är jätte kul! 

Man skulle blogga om en produkt från hemsidan och jag kan ju inte annat än blogga om den mumsiga stilrena festina klockan som jag älskar. Herrmodeller tycker jag oftast är snyggare än damodeller, jag gillar inte när det är för smått och puttenuttigt. Och detta är inget undantag. 



Den här klockan är så vacker på nåt vis. Den är stilren och enkel men ändå inte. Och den bruna färgen, mums. Jag älskar brunt. Av alla klockor på hela hemsidan så är det den här som jag fastnat mest för. Det här är dock dammodellen, och det är ju herrmodellen som är snyggast. Festina är ett spanskt märke med hög kvalitet på sina klockor, trots det så finns det klockor som inte alls är så dyra. Man kan ha råd även om man går hemma med mammapenning, det gillar jag! Bra kvalitet för bra pris. Ja tack.

HÄR kan ni läsa mer om klockan.

Kärlek

Liam är så himla lustig. Han går runt och skjuter på Novalie när hon sitter i sin gåstol, han ställer henne i olika hörn i rummet och säger att nu är hon "borta". "inte leka här", säger han. Han togen av hennes leksaker så jag bad honom att ge en av hans bilar till henne så att hon också fick leka med något. "Aa, novalie leka röda bil". Å så gulligt tänker jag, att han ger henne den största bilen. På bordet ligger typ 6 bilar. Han går fram och hämtar den absolut minsta, lilla bil han kan hitta och ger den till henne. "här får du" säger han skit nöjd. Han inte dum den där lille gossen. Lite roligt även om jag sedan tyckte han kunde ge henne en större bil som hon inte äter upp däcken på ;)

Idag ska här rensas garderober. Jag har nu gårr ner 10 kg, 12 cm i midjan och 6 cm i låren. Det betyder en del ändringar i garderoben, men inte så pass att jag kan ha mina gamla kläder från 2010 när jag vägde ytterligare 15 kg mindre. Men jag ska ändå packa ihop allt som är förstort + alla vinter/höst kläder och byta plats med alla sommarkläder i svärmors garage. Jag hoppas på att finna något fint och passande där i att ha på mig på lördag när jag fyller 25 :)

Strax kommer ett inlägg om vilken produkt jag har spanat in på uropenns hemsida ;)



Vilken kontrast, för ganska exakt 2 år sedan var jag i Turkiet, som alltid då och hängde i baren och gjorde mina egna drinkar. Nu sitter jag i Norrtälje och byter bajsblöjjor. Hihi



Tatuera mig gjorde jag också.

Åland

Idag har jag och Novalie, Siri och Svea och Jessica och William varit på Åland med Eckerö linjen, eller ja, vi gick ju aldrig av båten så jag vet inte precis om det räknas som att ha varit PÅ åland. Men vi stod still där iallafall. Väldigt rolig dag! Vi hängde endel inne i taxfreen eftersom jag skulle ha massa alkohol till min 25 års fest på lördag. Men vi hann även med lite lek i lekhörnan, vet inte vem som hade roligast, vi eller barnen? 

Måste åka och hämta Mackan nu. På återseende



Ser nu att alla fina bilder jag tog på svea och Nova är borta?! måste kolla igenom det när jag kommer hem. Ledsen jag blir isåfall. dom var ju så fina när dom delade vagn!

Jag vann igen!

Underbart! Min älskade man ska få en klocka imorgon. Han vet inte om det ännu och jag tänkte inte säga något. Jag vann IGEN! Va glad jag blir! Tack så mycket alla ni som har röstat! Helt underbart. Nu är det en ny vecka, sista veckan. Nu ska ur och penns top bloggare utses, och alla röster är tillbaka på 0. Så gå in och rösta nu vettja :)


Sjukling

Herregud vilken crapy uppdatering det varit de senaste dagarna. Idag har jag haft all tid i världen att blogga men har helt enkelt inte haft någon ork. Jag är sjuk idag. Det är inte lätt att vara sjuk och ta hand om två barn. Im just saying. Jag samlade lite obefintlig kraft och klädde på ungarna och mig själv. Eller jag klädde inte direkt mig själv, jag satte på mig en tröja. Det är inte ofta jag går ner utan bh och trosor till dagis, men är man sjuk så är man. Vi lämnade honom och gick hem igen och lade oss på golvet, novalie lekte och jag kollade på tv. det är svårt att hålla sig vaken när ögonen viker sig. men jag la mig och sov en timme när hon sov middag. Jag börjar känna mig piggare nu framåt kvällen faktiskt och jag hoppas på fullt frisk tills imorgon då jag ska åka över med några andra mammor till eckerö :) Myspys.

Återkommer

Vilken dag. Vilken helg.jag är helt slut. ...

20120528_155252 (MMS)

Vilken dag. Vilken helg.jag är helt slut. Har flängt runt så mycket att det känns som om jag jobbat. Imorgon blir det rensning av garderob. Ska också hämta hem mina sommarkläder från svärmor, hoppas det finns något jag kan ha bara. Dags att sov nu. Det är Liam vecka vilket innebär full fart imorgonbitti. Godnatt


Hejhopp gummikropp

Nu var det några dagar sen jag bloggade sist. Jag har haft så otroligt mycket skoj för mig att jag helt enkelt inte har haft tid,

I fredags kom linnea vid 11 och vi far runt och uträttade lite ärenden i Norrtälje innan det bar av mot Stockholm. Första stopp, hammarby sjöstad, sedan vidare mot Haninge. Jag släppte av henne hemma och åkte vidare mot mina andra kusiner där det vaknades tjejmiddag. Novalie var självklart med. Kvällens lilla stjärna slocknade som en höna klockan 21 efter massa bus. Hon sov hela kvällen och vaknade inte en enda gång när jag bar in och ut ur bilen och upp i mormor och morfars säng. På lördagen åkte jag, nova, Linnea och Amanda till uppsala där vi strosade runt och njöt av en underbar dag. Jag lämnade av dom i sickla och åkte ut på landet där mormor och morfar väntade på Novalie. Bus och mys hela eftermiddagen och kvällen, avslutades framför soffan till eurovision som vi självklart vann. Det bara visste jag. Vilken sinnesjukt bra låt. Lite uttjatad, ja, men bra. Genialisk. Idag åkte vi till haninge och träffade Novas gudmor och njöt av solen. Nu ligger alla och sover och jag sitter hos mamma och pappa. Äventyret fortsätter imorgon då vi ska till täby centrum på vägen hem för att träffa Sara och Erika med bejbysar.

nu ska jag kolla på någon serie på datan innan det är dags för sängen. Godnatt gott golk. mer bilder och uppdatering kommer imorgon när jag är hemma igen.

Nu rann bägaren över...

Usch, nu rann det över. Jag blev så jäkla frustrerad när jag skulle natta Novalie att jag blev tvungen att låsa in mig på toaletten för att inte flippa ut framför henne eller skrika på henne. Hon vägrar sova och vill bara stå och hoppa i sängen och skrattar när jag lite smått hysteriskt ber henne att sova. Jag får hålla fast henne för att hon inte ska ställa sig upp. Jag vet att hon är jätte trött men hon måste bara fatta det själv också, därför kan det räcka med att hålla fast rumpan lite så att hon slappnar av. Men inte ikväll. Ikväll funkar ingenting och hon står fortfarande inne i sängen och håller på. Jag känner mig kraft och energilös ikväll. Jäkla piss kväll. Jag har noll energi när jag äter bara pulver (och några jordgubbar) och det tar på krafterna att ta hand om Novalie hela nätterna, dagarna och kvällarna. Nu är jag slut. Fick lite spel och började gråta hysteriskt och stackars Mackan förstod ingenting. 

Nu har jag lugnat ner mig lite och tänker kolla på eurovision. Novalie får faktiskt vara där inne själv tills hon somnar. Ja om hon inte börjar skrika då men det gör hon ju inte nu, får gå och kolla lite då och då bara så att hon inte äter upp sitt täcke. (Haha lustigt, jag pausade skrivandet och gick in och kollade till henne. Och bara för det låg hon och gnagade hysteriskt på sin tröja som visst låg i sängen.)



Sitter och kollar på mitt gamla hälsokort ...

20120524_163557 (MMS)

Sitter och kollar på mitt gamla hälsokort från när jag var liten. Jag tänker inte oroa mig mer över Novalies vikt. Hon väger nästan 1 kg mer än vad jag gjorde när jag var 8 månader och se så frodig och go jag är idag;) Jag lider inte och jag håller mig varm om vintern. Hihi


Mamma träff i parken

Idag var vi nere i parken och träffade några andra mammor och deras bebisar. De var i ungefär samma ålder allihopa, jätte mysigt. Nu kom vi precis hem och Novalie sover som en stock. Hon somnade i bilen och jag gjorde allt för att hon inte skulle vakna när jag lyfte ur henne, jag insåg att stöst chans nog var om jag bar ut bara henne och inte stolen också så så fick det bli. Hon sov hela vägen till ytterdörren men där vaknade hon. Suck, men hon somnade visst om på en gång och ligger nu och sussar sött i sängen. 

Idag kom min älskade klocka, som jag har spanat på denna alltså. Jag ska köpa en rosa också när jag får lite pengar över. Den är röd i mitten och rosa på ytter ränderna. Mums mums.



Jag dör lite för hon är så jäkla söt och go min baby.*



Min FIIIIINNAAAA klocka från axent vintage. Ni bara måste ju gå in och kolla på hemsidan, finns i massa andra färger på bandet. Ap fina. Dessutom kan man byta bandet om man vill ha en annan färg hihi.

Min snälla granne

Min jätte snälla granne kom nyss över, eller inte hon men hennes man. Han hade med sig en solhatt som hon har sytt själv, den fick Novalie! Så jäkla fin, hon är så duktig så att jag skiter på mig lite. Jag har tänkt att jag ska gå över dit hur länge som helst nu men det kommer alltid något emellan och så blir klockan mycket och barnen ska sova. Jag känner mig skit dum. Men jag ska försöka gå dit imorgon efter mamma träffen ifall hon har tid, så ska jag kolla på lite annat fint som hon har sytt. Kan inte köpa något just nu dock men efter helgen kanske! Det var hon som Nova fick den fina dregglisen av sist. 





Gå in och kolla på hennes hemsida, http://nealidesign.blogspot.se/

Kevins jätte fina låt



Den här låten har min fina vän och låtsas kusse Kevin skrivit. Vi spelade in den för flera år sedan och jag hittade den nu när jag satt och kollade runt på datan. Jag sjunger i refrängerna och resten är all him. 


Dagens äventyr

Vi packade bilen och åkte till Täby vid 8.45 imorse. kl 9.35 parkerade jag i p-huset vid Täby Centrum. Skit smidigt var det, och inte alls så krångligt som jag först hade trott. Blev klippt av söta Emma som provjobbade på Nikita. Hon är en barndomsväns lillasyster, och gick även i min lillebrors klass när vi bodde i Belgien :) Jätte fint blev det! Jag hade ju så himla långt hår innan så det krävs rätt mycket för att det ska synas, det är ju fortfarande himla långt. Men hon tog väl en 5-6 cm iallafall, och klippte upp det lite och gjorde snelugg. Nästa gång ska jag våga mig på att klippa det lite kortare och med hellugg ;) Vi får väl se när det blir..

Efter Täby så irrade vi omkring i bostadsmråde och letade efter Skoda bilaffär där vi ville hälsa på Lisen fisen. Även hon en barndomskompis, fast från värmdö. Det tog ett tag att hitta dit men tillslut anlände vi ståtligt bland deras snygga bilar på parkeringen. Det var mysigt att träffa henne igen och prata lite, det var så länge sen. 
Vi åkte vid 14.20 för att hinna före rusningstrafiken. Det gick super bra att åka hem också. Känns skönt att jag börjar vänja mig nu.

Nu är vi hemma och jag ska strida för att slippa betala massa pengar till vägverket för förseningsavgifter på räkningar som jag inte ens har fått från första början. Skit skumt. Trött blir jag.



Håret innan. Slitet och tovigt.



Håret efteråt. Lent och fint igen :)



Lisen och Novalie leker



JAG VANN!!!

Yes, jag vann in dröm klocka som jag spanat på såå länge! Tack alla som röstade. Jag är så jäkla glad nu alltså, den är aaaas fin :) Den här veckan tävlar vi om en klocka från Champion, då tänkte jag såklart att min käre karl skulle få den. Han förtjänar en snygg klocka eftersom han lever med mig som har snygga klockor varje dag, nu är det hans tur ;)



Den här SJUKT snygga klockan tycker jag att han ska få. Den är lite sportig och passar honom som klockan på handen. (höhöhö japp. Cheesy, i know)

Så snälla gå in igen och rösta på min blogg på ur och penns tävling på facebook. 

https://www.facebook.com/uropenn/app_394076550626908

Nu har jag parkerat i täby och det gick sk...

20120523_094433 (MMS)

Nu har jag parkerat i täby och det gick skit bra att köra hit! Nervositeten var inte behövlig. Tjoho. Nu ska jag bli fin i håret :)


Jag ligger i sängen och njuter av dofter a...

20120522_183422 (MMS)

Jag ligger i sängen och njuter av dofter av fylld bajsblöjja. Mmm. Ja, jag ska gå upp och byta. Alldeles strax. Novalie leker i hennes säng och jag ligger brevid och tittar på. Jag önskar att jag fock plats i hennes säng. Går det inte tror ni? Nej kanske inte. Dags att starta dagen! Glöm inte följa mig på Instagram, där heter jag amandon :)


Finska eurovision.

Haha, jag sitter här och skrattar högt för mig själv. Mackan skulle vara gullig och sa att vi kunde se eurovision tillsammans när jag insåg att det är semifinal ikväll. Jag satte mig i soffan och började sjunga och dansa lite hysteriskt som alltid när denna underbara underhållning visas. Efter ca 30 sekunder så säger han "ooo, vad har jag gett mig in på?" jag erbjuder mig att flytta in i sovrummet och kolla så han kunde se klart sin värdelösa norska skräckis. "ja tack" fick jag tillsvar. aja, sagt och gjort, jag flyttade in mig och datan till sängen. Bara det att när jag efter 20 min fortfarande inte hört dom prata sådär som dom brukar göra mellan låtarna så undrade jag vad som var fel. Jag upptäckte att dom visst pratar, men på fel språk. så jag kollade kanalen och ser att jag suttit och kollat på finsk tv. Yaya, det va väl inte hela världen, men lite små lusigt. Jag är så glad i kroppen, älskar den här tiden på året! Finalen på lördag, yeaah!

Älskar finska bidraget. "dom fattar vad man säger fast man talar utan ord". alltså jag fattar ingenting haha. Roligt med finlandssvenska. (Förlåt Katie och mina finska vänner)



Norsk skräckfilm.

Mackan är himla lustig. Han ligger och kollar på en film och jag sitter vid datan vid bordet. Han tycker att jag ska veta allt dom säger i filmen fast jag varken kollar eller är intresserad. 

Marcus; "han polisen där är mycket skum också", "Han stod o drejte sig löst på et lik" (låtsas norska), "kolla kolla, han kommer döda dom. alltså shiiiit".
Jag: Älskling. Jag tittar inte på filmen och vill verkligen inte veta allt dom säger..
Marcus: "Men dom KAN inte vara bara en person på ett sjukhus. alltså.. AAAAAH"

Okej. Jag börjar överväga att flytta in på sovrummet för att få lite skrivro. Det känns som att jag är blind och ser hela filmen utan att liksom titta. Den är inge bra ska jag tala om. 



Norrtälje är vackert!

Det är sommar!!! Jaha, har jag sagt det redan? Ja men alltså kom igen, vilket väder! Man hann ju knappt använda skinn och jeans jackan, nu är det på tok för varmt för det. I solen åtminståne. Idag var vi på öppna förskolan i Frötuna! Skit mysigt var det, jätte fin lokal och trevliga mammor såklart :) Novalie hade jätte roligt och lekte med gåstol, hon gick några steg med den min gullfia. 

Sedan var vi nere på stan. Jag köpte en body till Novalie och ett par shorts till mig på lindex. Hade rabatt kort och presentkort så jag betalade typ 70 kr för allt :) Perfekt! Sen träffade vi Svea och Siri en sväng och fikade lite i solen. Myspys!

När jag kom tillbaka till bilen var jag nervös eftersom jag nyss kommit på att jag stått 1 timme längre än vad jag får. Jag höll utkik från vägen om det satt en lapp på rutan. Och det gjorde det. Lappen löd- "Hej, jag har kört in i din bakre skärm. Ring mig så ordnar vi med försäkringar." Något i den stilen.. Jahopp. Tur eller otur vet jag inte. Pju för att jag inte fått böter. Skit för att någon kört in i min mammas bil som jag har på lån i 2 veckor. Tjoho. 



Ny öppna förskola

Idag ska vi testa en ny öppna förskola i Frötuna. Spännande! Novalie börjar verkligen tycka att det är så roligt nu, igår kröp hon runt och jagade en boll i 2 timmar och brydde sig inte ens om mig. Ställde sig upp mot lite stolar och sög på folks tår. Novalie i ett nötskal, hon bara njöt. Jag tror att hon kommer ÄLSKA dagis när det väl är dags.

5 kg på 2 veckor? Är det omöjligt? Ja kanske, men jag ska försöka iallafall. Nu har jag nästan gått ner 10 kg av 15 utlovade innan min födelsedag. Tanken var att jag skulle börja kombinera maten den här veckan men det får nog bli till helgen, känner mig så bekväm så här att det liksom inte gör mig något om jag drar ut lite påt. 

Är det någon som inte har tummen mitt i handen som kan ge mig lite tips på vad jag kan göra på altanen för att det ska bli snyggt inför fotografering? Och hur klipper man en häck? Jag tänkte åka till flygis och köpa nån blomma innan helgen och ha där ute. och klippa gräset, men sen då? All hjälp mottages tacksamt. 

Så här ser altanen ut nu, det är inte jätte hemskt, bara lite finputs och klippning vad jag kan se. Ska även kasta lite skit som står i hörnet.







Det är SOMMAR!

Vilken häääärlig dag! Åkte ner och hämtade mitt körkort på posten när Mackan kom hem. Orkade inte ta med mig Novalie, och det var väl tur det för himlans vilken tur det blev. Irrade runt på stan och letade efter den där sablarns posten men den fanns ju bara inte. 10 min innan dom skulle stänga frågade jag på en mäklarfirma och då låg ju visst posten i Nordrona så det var ju bara att kuta tillbaka till bilen och köra dit och leta. Kom tillslut fram 17.59. Röta! Dock ser jag ut som en prodtituerad fånge på kortet. Skit bitter med ett litet snett fake leende, toffsen på sne, rufsigt oborstat hår och inget smink. LOVE IT! Ärsch, det gäller bara till 2022. Det är inte så farligt.

Mackan har somnat på soffan så jag tog in datan i sovrummet och sitter hä och lyssnar till Novalies djupa andetag och känner lukten av de mysigt väldoftande pruttar hon pyser ut ur sin lilla godblöjja. Underbart.

Jag blir så lycklig av det här vädret! Skjut mig så glad jag blir. Jag tänker ha klänning på mig imorgon, för det är sommar. Ja det tänker jag minsann.

Åkte ner på skokanonen idag också eftersom dom har konkurs rea 50 %. Köpte ett par sandaler till Liam och mig. Hans var skit coola. Blåa som blinkar när man går. Han kommer ju lätt vara coolaste ungen på dagis. Fast det är han ju redan tihi.





Den här lappen låg brevid min säng imorse :)

Viktnedgång

Jag börjar närma mig mitt del mål! Imorse visade vågen på -9,3 kg totalt vilket känns riktigt kul. Det är nu det börjar synas i ansiktet och jag inte känner mig lika svullen längre. Det tar ca 10 kg på mig innan det ens syns tycker jag så det är väldigt roligt. Midjemåttet är fortf detsamma. -11 cm. Låret blev 1 cm till, alltså - 5 cm. Härligt!

Månda hela veckan!

Jag vaknade av en duns följt av ett hysterisk skrik och fick genast hjärtklappning. Vart är Novalie, var min först tanke och jag slängde mig direkt ner på golvet på motsatt sida utan att ens kolla mig omkring. Som att jag på något vis redan visste att hon ramlat ner där. Märkligt. Hon skrek och skrek och Liam kom in från sitt rum och frågade varför hon var så ledsen. Gullbarn. Hon rör sig förskräckligt mycket i sömnen men brukar ändå bara snurra runt på plats eller vakna innan hon "går" iväg. Men inte idag. Jag vet att hon sov, för jag hade kollat det en kort stund innan, men på något vis har hon alltså rullat sig över hela sängen och ner på Mackans sida rätt i golvet. Då kan nämnas att vi har en 1,80 säng och jag ligger längst ut i kanten på min sida så hon har liksom ingen brist på plats. Efter några minuters skrik började hon fnissa och leka igen så det var väl ingen fara antar jag, den här gången också. Det här barnet har slagit huvudet så många gånger att jag börjar undra om allt sitter kvar där det ska där inne. 

Idag ska vi gå till öppna förskolan och leka med Leon och Eddie vad jag vet, men förhoppningsvis lite fler babysar också. Och imorgon tänkte vi testa den andra öppna förskolan i frötuna, har hört att det är väldigt mysigt där. Eller är det imorgon förresten? Efter det tänkte jag ringa Britt och be om att få låna häck saxen så att jag kan klippa häcken och gräset. Ja ni hörde rätt. vi har 2*2 m lite pytte gräsplätt och jag VÄGRAR låna en gräsklippare för att klippa den lilla ytan så jag tänker ta en vanlig sax eller häcksaxen för att ta bort det. Sådeså. Vägrar sa jag. Vägrar!

På onsdag ska jag till täby och sitta hårmodell åt en gammal klasskompis lillasyster. Hon pluggar till frisör och ska typ provjobba på någon salong vad jag förstod det som. Hon fick väldigt fria händer så det här kan bli himla spännande. 

Hela veckan känns faktiskt rätt så planerad. 

Har precis vägt mig och är mycket nöjd med reultatet, återkommer med ett eget inlägg alldeles strax!





Helgen

Fy in i bomben så dålig jag har blivit på att blogga de senaste dagarna. Ursäkten och anledningen är såklart- kööörkort. Jag har helt enkelt föredragit att sitta i bilen och köra typ ingenstans framför att sitta vid datorn. Helgen har varit fullspäckad med roligheter. Gårdagen bestod av en tripp till väddö gårds mejeri där man kunde klappa djur, äta glass, få ballonger, åka traktor osv osv. Till Liams stora förtjusning. Efter det åkte vi till ett ställe där mackan och jag varit en gång förut, som ligger väldigt avsides. Det finns liksom ingen riktig väg dit. Precis vid vattnet, med en liten brygga. Mackan och Liam fiskade och vi satt och pratade strunt. Jag och Linnea alltså, hon kom hit för att följa med på utflykt. Sedan blev det grillning här hemma med Jocke, Linnea, Linnea och Larsa. Lite spel också så klart. Väldigt lyckad dag måste jag säga. 

Idag har jag och Sara varit i Stockholm och kört bil. Jag ville testa på hur det var att köra inne i Stockholm och behövde såklart hennes expertis hjälp. Vi körde motorvägen till hammarby sjöstad och sedan centralen-sveavägen- universitet hem. Det var lärorikt och väldigt roligt. Dock inte så mycket bilar på vägarna så det var inte jätte jobbigt på det sättet. 

Imorgon ska vi till öppna igen, som jag har längtat efter en normal vecka att göra vad man vill på! Eller ja, vill och vill, den här veckan ska jag fixa altanen så jag tänker visa riktiga prov på mina okunskaper inom området. Himla spännande kan det bli. Nu tänkte jag gå och sova innan mina ögonlock ramlar ihop. 

längtar tills imorgon, då är det vägning! åh så spänd jag är på hur mycket (lite) jag har gått ner den här veckan då jag inte rört mig en meter sen jag fick körkortet. Spännande.




Tydligen så kan man inte säga till en 2,5 ...

Tydligen så kan man inte säga till en 2,5 åring att han borde sova nu för då kommer trollen och hälsar på. Dom är tydligen livrädda för troll och nu vägrar barnet sova. Skrik och gråt varvat med "ha hill itte trollen ka homma" oups. Nästa gång säger jag att traktorn kommer...


Update!

Vilken dag det blev! Mackan och Liam kom hem från akuten vid 4 inatt så dom sov ganska länga imorse medan jag och Novalie var upp vid 7.30 och mös i soffan. För att låta dom vila lite under dagen och bara ta det lugnt så åkte jag och Novalie iväg till Åkersberga och träffade bästa Johanna på världens bästa jobb ur och penn. Jag var lite små nervös när vi skulle ta bilen den långa vägen, men det gick super bra. Novalie sov hela vägen och jag satt och sjöng till radion. Det tog ca 1 timme och 10 min att åka dit. Vi tog landsvägen eftersom jag var rädd att hon skulle skrika, då är det lättare att stanna någonstans för att stoppa in napp eller så. På vägen hem så skjutsade vi Johanna till hennes pappa och var sedan liten wild and crazy och tog motorvägen hem. Det tog ca 40 min. Då vet jag att jag nog tar motorvägen nästa gång. När vi kom hem så ville Mackan ha cigg så jag åkte iväg till coop för att köpa det, helt själv med HÖG musik och fy satan vilken känsla. Befrielse och frihet smakar gott. 

Mamma har nu sagt att jag ska få ha hennes bil här tills min födelsedag så det känns sjuuuukt skönt. Jag kommer få mycket tid att vänja mig och fortsätta mion övningskörning, som detta faktiskt är. Körkortet betydde egentligen bara att jag är redo att övningsköra på egen hand. Jag lär mig fortfarande varje dag. Härligt är det. 

Mackan fick ett ryck i sina mongo fingrar så här på kvällskvisten och håller på och tömmer köket och skåpen på skit och jag ska åka och slänga i Görla imorgon. Jag hittar inte dit men det går nog bra. Det blir första gången jag åker ensam med barnen men det känns ganska bra nu faktiskt. Blir mer och mer trygg i mig själv och min körning. Liam älskar ju att åka bil så han är ju inget problem, det är mest Novalie som piper så fort hon inte ser mig. Men om Liam är pigg så brukar han vara gullig och sjunga för henne. Syskon kärlek.

Jag har ju totalt glömt bort att visa bild på maten som Mackan gjorde till mig i Tisdags när vi firade körkortet. Han gjorde potatis till vilket jag dock inte åt eftersom jag fortf inte vill äta några kolhydrater. Jag äter alltså fortfarande pulver, men kände att jag ville fira lite. 







Astrid Lindgren

Är precis hemkommer från en liten biltur till Coop för inhandling av välling. Det var häftigt att köra själv och jag kände mig väldigt vuxen. Ibland måste jag stanna upp och fundera på hur gammal jag egentligen är, jag känner mig som 17 men jag fyller ju faktiskt 25 om 2 veckor. Herregud, vad hände!? 

När Mackan kom hem så packade vi in barnen i bilen och åkte ner till akuten med Liam för vad vi trodde var ett litet blodprov, men dom var inte nöjda med hans resultat som hade blivit sämre än igår så vi blev kvar där 1,5 timme. Ls mamma kom också. Tillsist sa läkaren att hon ville göra lite tester som dom inte kunde göra där så det blev remiss till Astrids lindgrens. Eftersom jag inte ännu kan köra inne i Stockholm och eftersom lilla babyn behövde mat och sömn så fick Jessie, Henrik (Ls mamma och kille) och Mackan åka in. Hoppas lillen blir bättre nu. Pluttskrutts älsklings kärleks sötnoooos. Jag älskar honom så att det gör ONT i mig.

Fick pause detta inlägg i typ 30 min eftersom Novalie var på något jäkla mongo humör. Hon låg och skrattade i sängen som om jag kittlade henne fast jag inte ens rörde henne. Och så fort jag gick därifrån så ställde hon sig upp och flinade och hade ner säng mobilen. Nu fick jag hålla fast henne för att hon inte skulle rulla över på mage och ställa sig upp som hon värkar göra i sömnen. Gulliga trollunge.

Ska glo lite på Tv nu innan det är dags för sängen för mig med, blev inte mycket sömn inatt då sjuklingarna tyckte det var roligare att pipa ikapp.

Godnatt folket. 



Barn tycker till


Det här kallas humor.


Är det bättre att vara singel eller att vara gift?


Det borde du fråga de som läser VeckoRevyn.- Lotta, 10 år


Det är bättre för tjejer att vara singel än vad det är för killar. Killar behöver någon som plockar upp efter dem. -
Anna, 9 år


Jag får huvudvärk då jag tänker på sånt. Jag är bara ett barn. Jag behöver inte sånt krångel. - Adam, 7 år


Kloka ord:

Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar. -
Sofie 5 år

Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg. - Stefan 6 år

En del kor är svarta. De är invandrare.Karin 5 år

En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk. - Erland 6 år

Männen har fler framdelar på kroppen. - Julie 6 år

Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken. - Therese 6 år

En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet. - Kristina 7 år


Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga. - Stina 6 år

Farfar är ordblind. Det vill säga, han förstår bara orden när vi skriker dem i örat på honom. Om vi skriver dem blir han ett frågetecken. - Marianne 7 år

När är den rätta åldern att gifta sig?


Ingen ålder är bra att gifta sig vid. Du måste vara en idiot för att gifta dig.
Fredrik, 6 år


När du är 84, för när du är så gammal jobbar du inte mer, och man kan ligga i sovrummet och älska varandra hela dagen.
Carola, 8 år


När jag är färdig med förskolan ska jag hitta en fru.
Martin, 5 år

Hur kan en främling se om två personer är gifta med varandra?


Gifta ser ofta lyckliga ut när de pratar med andra människor.
Elin, 8 år


Du måste kanske gissa, men en bra ledtråd är om de skriker åt samma barn.

Sebastian, 8 år


Vad har din mamma och pappa gemensamt?


Ingen av dem vill ha fler barn.

Kicki, 8 år


Sjukstuga

Både Liam och Novalie är sjuka så vi har riktig sjukstuga här hemma. Jag känner mig inte helt hundra själv heller men det är bara att bita ihop. Har tagit bort vardagsrums bordet och lagt ut en filt och kuddar på golvet där vi ligger och kollar på tv. Novalie är orolig för Liam, man ser det på henne hur hon kollar på honom hela tiden och klappar på hans ben. Gullungar. När Mackan kommer hem ska vi fixa bilbarnstolarna och åka ner till akuten allihopa. L ska ta blodprov för att kolla infektion. 

Jag hade inte precis planerat att sitta hemma hela veckan men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Jag hoppas ungarna är frisk till helgen så vi kan hitta på lite skoj iallafall. Jag vill ut och åka biiiil!

Jag får återkomma med mer spännande update när det händer något mer än blöj byten och alvedon konsumtion. 



Jag vann!!!

Jag vann en Jet set klocka på ur och penns blogg tävling! Himla roligt är det, tack så mycket för rösterna! Nu är det en ny vecka och ny tävling igång och min absoluta favorit klocka som jag spanat på sååå länge är med nu så snälla rösta på min blogg så blir jag glad. 



Länken till facebook sidan där du rösta är ; https://www.facebook.com/uropenn/app_394076550626908
Du behöver bara Gilla sidan och sedan skrolla ner till min blogg för att rösta. DO IT.

Och fler vackra klockor likt denna finns såklart på http://uropenn.se/product/7003/

Vilken känsla.

Har precis kommit hem från Stockholm. Jag tog bussen till Danderyd där jag mötte upp Mamma och fick hennes bil. Själv tog hon tunnelbanan. Äntligen rätt fördelning ;) Det gick iallafall väldigt bra! Dock var jag nervös som fan och såg framför mig hur bilen tappade däcken, hur jag körde av vägen och hur bilen exploderade. Detta hände ju som tur va aldrig men det spelades upp många gånger i mitt huvud. Speciellt vid ett tillfälle då jag låg i 100 (som var gränsen) och någon började blinka med helljuset bakom mig och tyckte att jag körde allllldeles för sakta och skulle byta körfält. Jaja, det gjorde jag men fan va skraj jag blev! Tänkte att du nu har jag gjort något fel, fast det hade jag ju inte. Körde i rätt hastighet hela vägen och ändå så körde alla om mig. Fartdårar!

Väl i Norrtälje stannade jag vid apoteket och köpte alvedon åt Liam som är sjuk, och våtservetter. Hämtade upp Novalies barnstiol hos Bosse och åkte tillsist hem. Liam och Marcus är på akuten nu för han har så hög feber och ont i öronen stackarn. Så länge sitter jag och Novalie hemma och låtsas till på hockey. Mackan har köpt bubbel så när dom kommer hem ska vi fira. Om jag är vaken då...Pju vilken lång dag! 15 maj. Kommer aldrig glömma 15 maj.

Förresten, kan ni snälla rara vara så vänliga att gå in på ur och penns sida på fejjan och rösta på min blogg! Jag vill vinna en klocka! Alla har ju börjat gå sönder nu när jag är mammaledig och inte jobbar och underhåller dom. Det är faktiskt sant.

Hejsvejs från en glad Amanda!



(ja, jag har blivit lite dålig på att ta bilder så jag använder gamla..)

Nu har jag lugnat ner mig. KÖÖRKORT

Så, nu har jag lugnat ner mig så att jag kan skriva lite. Mackan och Liam är ute på en promenad och Novalie sover middag så jag passar på att blogga lite. (och dansa lite upp och ner till konstig musik som bara existerar i mitt huvud.) Klockan 15.30 ska jag möta mamma i Danderyd för att få henne bil. Jag ska få ha den tills efter helgen, hur gullig är inte hon då? Jag ska köra själv för första gången och är faktiskt lite nervös, hade velat ha med mig någon i bilen. Om någon är ledig och vill följa med så hojta till! ;) (Jag lovar att jag kan köra!) 

5 min innan Uppkörningen började höll jag på att bajsa på mig, bokstavligt talat. Så jag sprang in på toan lite snabbt och löste det problemet. Bra gjort. Innan körningen så hade jag en vanlig 40 min lektion, den gick sådär om jag ska vara ärlig. Det var inte direkt en felfri lektion så jag var väldigt nervös och orolig över hur det skulle gå. Vi gick igenom säkerhetskontrollerna som jag var väldigt nervös över eftersom jag tycker dom är svåra att memorera. Jag fick en kvinna som hette Ingmarie. Hon var himla bra, satt inte och skrev och kommenterade och kladdade i sitt papper nånting utan satt bara där. Tog upp det ett par gånger bara. Jag fick följa skyltar mot E18 och Stockholm vilket jag ju har gjort förut så jag visste vart det var, men läste ändå skyltarna och låtsades som att jag inte visste. Pratade högt med mig själv gjorde jag också, för att inte ha möjlighet att släppa in några andra tankar. Det funkar bra på mig. Sen körde vi av mot Uppsala och åkte in på en parkering och parkerade, backade in gjorde jag. Sedan körde vi vidare mot kappelskär och björnö. Så en hel del motorväg alltså. För typ 1 vecka sen så bad jag till någon att jag skulle slippa motorväg för jag tyckte det var så jobbigt att köra där, men det gick riktigt bra! Sen körde vi vänstersväng på landsväg och lite tätbebyggt område. Körde ner i kvisthamra och fick backa bakom ett hörn, vilket var helt klockrent. Så sjukt nöjd var jag. Men under hela körningen så hade jag inte en känsla alltså, jag hade ingen aning om ifall jag skulle klara det. Hon skrev ju inget och sa ju inget så jag fick inte ens en hint. Direkt när vi parkerat bilen så sa hon bara "ja, det här blev ju godkänt". Med en röst som sa att det borde jag ju fattat. Heeeelt sjuk känsla. Jag frågade om jag fick krama henne och slängde mig om hennes hals, hon blev rädd. Jag brydde mig inte. 

Så så gick min uppkörning till och nu har jag körkort. För alltid! Jag är så sjukt lycklig. Att jag klarade det här trots att jag knappt sovit i natt och trots att jag inte ens äter någon mat. Men ikväll ska jag fira med riktig middag. Mackan lagar ;)

SÅ JÄVLA BRAAA

JAG ÄR SÅ JÄVLA BRA! JAG MÅSTE BARA SÄGA DET IGEN. JAG ÄR SÅ JÄVLA BRA!

Jag satt i en bil för typ första gången i början på april. Då körde jag ca 1 gång i veckan och övade på dragläget i Nordrona. 16 April började min intensiv kurs och även mina "riktiga" lektioner ute i trafiken. Igår gjorde jag teoriprovet och klarade det på första försöket, idag gjorde jag uppkörningen och klarade det på första försöket. Ja, jag får lov att vara kaxig och skryta. För jag har tagit KÖRKORT!!!





GLAD tjej!

Nervös

Jag är fortfarande nervös för teori provet som jag redan har gjort. Jag skulle kunna sätta på mig en av Novalies blöjor för att förhindra eventuell olycka. Men jag gör inte det. Är nervös för körningen också som jag inte riktigt vill säga när kommer äga rum än. Återkommer om det nästa vecka. Japp.

Dagen har alltså varit bra, är lite stressad det är därför det blir så dålig uppdatering idag. Återkommer imorgon istället när jag har sovit av mig lite oro och stress. På återseende gott folk.

Teoriprov

Idag har varit en bra dag. Idag är dagen då jag klarade teori provet på första försöket. Det här är dagen då jag log så att mugiporna sprack. Typ. 14 maj. 

52 rätt fick jag. 52 var godkänt. Tur säger ni. Ödet säger jag.

Jag vägde mig imorse efter en vecka med pu...

Jag vägde mig imorse efter en vecka med pulver. Jag åt mat i lördags kväll, vilket var planerat från början, och drack även vin. Trots det så har ändå gått ner 2 kg den här veckan. Alltså -7 kg totalt nu. Helt okej :) är dock lite bitter eftersom jag tjuvväger mig ibland och vet att jag hade gått ner 2,7 i lördags morse. Äsch, så värt det! Midjan står rätt still nu eftersom jag hade någon hysterisk mongo vecka för några veckor sen där jag losade typ 5 cm. Är förresten påväg in till stan nu för teori prov. Satan vad nervös jag är. Håll tummarna!


Sjukhus och mysdag

Mamma och pappa kom förbi med Novalie runt 14 tiden, jag glömde nästan bort att hälsa på dom. Novalie fick liksom all min uppmärksamhet och alla mina pussar. Ojojoj vad jag har saknat henne. Hon var dålig i magen när hon kom, hon hade inte bajsat bra och man såg tydligt hur hon försökte klämma. Det firade hon med att skita 3 gånger idag. PÅ mamma, men äsch det gör inget, hon är ju så söt...

Dagen har spenderats ensamma bara hon och jag för pappa fick åka ner till akuten och kolla upp sin tumme. Dom misstänkte att den var bruten, men det var den inte tack och lov. Hade aldrig orkat ha Mackan hemma sjukskriven i 8 veckor igen. Haha. Det var en spricka och stukning. Vi vek tvätt, fixade med disken, städa lite och gick en promenad. Väldigt lugn och mysig dag. Snart kommer pappa hem och då ska vi titta på film. 

Han blir hemma från jobbet imorgon men Novalie skulle ju vara med Elon imorgon medans jag skriver provet så jag tar med mig henne ändå. Elon vill ju förmodligen fortfarande träffa henne även fast Mackan är hemma. Dessutom är ju Marcus typ döende och kan inte röra sig...;) Om man frågar honom iallafall.



mammorna goin wilde ;) 



YESSSS

Resultat

Återgå Skriv ut
Resultat: Godkänd
Antal rätt: 70 rätt av 70 frågor
Elev: Amanda Malm
Skola: Norrtälje Trafikskola
Typ av test: Personbil, Sluttest
Testet startat: 2012-05-13 12:50
Testet rättat: 2012-05-13 13:24
Svarsfördelning

YESSSSS. 70/70 rätt. Jag MÅSTE ju vara förberedd nu, annars blir jag galen!

Det är test som jag gjort på datorn hemma alltså, inte riktiga teoriprovet.

Partymammorna

Nu saknar jag min baby så att det gör ont! Kom heeeeem nu! Hon är faktiskt påväg. 

Hade så sjukt roligt igår alltså, väldigt mycket skratt och även några tårar (glädjetårar). Vi satt hemma hos Thea och drack vin, grillade och snackade innan vi fick för att gå ut och svänga våra lurviga små mamma magar. Riktigt kul var det. Jag tyckte att jag var duktig som varvade vatten och vin men tydligen inte riktigt så bra som jag trott för huvudvärken jag vaknade med skulle kunna få ett eget namn. Tog en shake (tjiho), drack lite cola Zero och tog ett bad, nu är jag på banan igen. Typ. Litegrann.

Imorgon ska jag skriva teoriprovet och jag är så sjukt nervös, men jag känner inte att jag kan göra så mycket mer faktiskt. Jag har svarat på ALLA frågor som finns på testet på datan. 3500 frågor. Hoppas bara inte att alla mina hjärnceller dog med alkoholen igår.

Det är gårdsstädning idag, mackan och jag har aldrig varit med på det. Vi är av en händelse oftast bortresta då. Men nu är vi hemma, men handikappade så vi avstår. Bitter hitler brittfitt (bostadsrättföreningskärringen) skulle hugga våra huvuden om hon såg oss men det skiter vi i. Förra året sa hon till Mackan att han fick skylla sig själv om han inte var med, för då skulle han minsann inte heller få någon korv! Sådeså! Ja men bu fucking hu vad ledsen jag blir.

Dags att göra ett sista test på datan och börja vika lite tvätt för snart kommer mammas älskade lilla sessa hem igen!  



Farlig sport

Sedär, vi hann med ett till inlägg trots allt! Mackan kom nyss hem, han har varit på sin första match i Australiensk fotboll. Det gick sådär. Han har stukat tummen, och skrapat upp typ hela kroppen. Han har även en blåtira från träningen sist. Jag börjar känna att jag inte riktigt gillar den här sporten. Till råga på allt så finns det typ inga regler. 

Sitter och väntar på Sara som ska komma hit strax. Lyssnar på Maggio och dansar för mig själv, eller ja jag gjorde innan Mackan kom hem och liksom sänkte stämningen lite med alla sina skador ;)



Lördags festligheter!

Jag har sovit i 8 timmar inatt! När det hände senast minns jag faktiskt inte, det var förmodligen i början av graviditeten. Skönt som satan. Självklart vaknade jag 1 gång i timmen av ren vana men somnade fort om igen. Vaknade vid 9 och låg kvar i sängen till 11.30 och pluggade. Underbart! 

Nu sitter jag och målar mina naglar i olika färger, gult, blått och rosa. Tänkte hoppa in i en dusch och få bort uteliggar doften som förföljt mig i några dagar. You know how it is. Sen ska jag skruvar jag upp en flaska vin och tar ett glas, för det är jag värd. Sådeså!

Vi får se om det blir något mer bloggande idag, har ju viktigheter för mig hihi. Annars återkommer jag imorgon med en Novell av dagens händelser. 




Jag Nina och pullan i Turkiet, hmm 09?? Saknar!

Bloggtävling!

Jag är med och tävlar på urochpenn, om en klocka. Och som alla vet så ÄLSKAR jag klockor. Om jag fick skulle jag ha hundra stycken, och det ska jag en dag. Jag älskar den här klockan nedanför och jag typ bor i min svarta. Jag minns vilken beslutsångest jag hade när jag skulle välja färg. Redan då sa jag att jag minsann ska ha en av alla färger. Vänta bara. När vi flyttar till större så ska jag ha ett helt rum bara för mina framtida klockor. Man blir ju så jäkla glad. Jag kan ha på mig klädseln gud dav mig, alltså inget, bara jag har en klocka på armen. Då är jag påklädd.

Den jag äääälskar mest är :




http://uropenn.se/product/7049/

Så jäkla roligt!

Jag satt på youtube och kollade lite och hittade några gamla klipp som jag lagt upp där. AS roligt! Älskade Amanda 17 år. Saknar henne!






Taxi chauffören på 020

Jag blir så jävla förbannad ska jag få be om att tala om. Läste Metro och Expressen om Taxichaffisen som körde på min älskade vackra kusselusse. Och jag blir så sur! "Jag har inte kört på någon, det borde jag ha märkt.." Säger han?? Okej, men henne krossade ben och frakturer och hudskador kom från att hon ramlade eller? Dessutom säger flera vittnen i området, och inte minst hon själv, att han gasade emot henne och körde på henne. Hur kan man förneka en sån självklar sak? Förbannad blir jag. Må han för evigt lida av nageltrång och tandvärk. Och massa andra hemska saker som jag inte tänker skriva ut här. Dessutom undrar jag hur fan bolaget 020 kan låta honom jobba kvar under utredning. Jag skulle inte vilja åka med en man som är åtalad för misshandel, oavsett om han har blivit straffad ännu eller inte. Dessutom är han pedofil som taffsar på en 17 åring, det känns ju också tryggt. Dom borde stänga av honom från arbete under tiden tycker jag. Punkt.

Har varit inne i Stockholm och lämnat min älskade lilla babyboo nu, jag saknar henne redan. När jag kom hem och såg hennes gåstol i hallen så föll en liten tår, jag vill nästan åka och hämta hem henne igen men det vore orättvist mot mormor och morfar. 

Ikväll ska jag plugga teori, och efter hockeyn ska vi se på en film. En bra hoppas jag. Jag är lite bitter för tillfället så jag vill se en spännande film om onda människor som dör eller något. Japp det vill jag.

Jag bjuder väl på en bild på min vackra skapelse så jag kan få pussa lite på dataskärmen:



Maj 11, 2012

Inlägget som jag skrev innan jag åkte hemmifrån förut postades tydligen aldrig, utan hamnade i utkast. Så jag postar det nu istället, några timmar försent..

Novalie sitter i sin gåstol och drar frebrilt i datorsladden där nere, så vi får väl se om datan stängs av eller ej. Vardags överaskningar så att säga ;) Jag har packat klart Novas skötväska med lite kläder och saker som hon ska ha med sig till mormor och morfar i helgen. Det känns väldigt jobbigt i hjärtat att vara utan henne så länge, det har jag aldrig förut varit. Men jag vet att det är nyttigt också, både för henne och mig. Hon har mycket roligare ute på landet med mormor och morfar än hemma i en trång lägenhet där morsan bara ska sitta och plugga. Det blir bra det här. Är det jätte töntigt att jag har packat ner en ram med bilder på mig i? Ja förmodligen, men vafan. Hon måste ju se mamma innan hon ska sova hihi. Det är inte bara jag på bilderna, det är hennes vackra gudmor också. Tanken var att det skulle låta mindre egoistiskt nu men jag tror inte det funkade.

Nu ska jag packa ihop Novalie och lägga henne i vagnen och ta fram bilbarnstolen. för den ska jag också släpa med mig på bussen. Man måste ha egen barnstol om man ska ha med sig babysarna i bilen. Det kan jag förstå, men attans vad jobbigt. Tänker inte släpa med den till Stockholm sen så jag ska fråga om den kan få stå där över helgen.


Jag ligger i sängen och tittar på psykopat...

20120511_083544 (MMS)

Jag ligger i sängen och tittar på psykopatbabyn som verlar ha fått en släng av damp så här på morgonkvisten. Mycket underhpllande må jag säga. Jag ska strax gå upp och packa en väska åt Novalie som ska ut med mormor oh morfar på landet i helgen. Det gör lite ont i hjärtat vid bara tanken. Men det kommer gå bra, det vet jag! Har min sista körlektion idag. Oh babyn ska med, spännande! Återkommer med resultatet ;)


Vilken dag!

"Städa", körlektion, hem, öppna förskolan, körlektion, plugg, hem, natta bebis, mera plugg. Pjuuu. Nu har jag klarat av sluttestet på datorn och är enligt dom redo för trafiken. Yaya.. Om alla har försäkringar och kör försiktigt så ska det väl gå bra.. Jag tänkte fortsätta plugga hela helgen och nästa vecka är det dags för provet.. Börjar bli lite nervös nu!

Tjuvvägde mig imorse och ser att det nog blir riktigt bra resultat den här veckan! Skönt när det händer något. Mamma sa idag också att hon tycker det syns nu, kul. Ja just det, mamma kom och tog Novalie så jag kunde köra min sista lektion också. Hur underbar är inte denna underbara frodiga kvinna? Superbäst är hon. Åker tidigare från jobbet för att komma hit och passa busen i 1,5 timme för att sen köra lika länge hem. Superdupdermegaapasnäll.
Och imorse var Sara lika snäll som var här. Tack!

Nu ska jag pausa plugget och bege mig ut i soffan och kolla när bög Tony bögar sig med bög Marcus. Underbart!



Klocka!



Det finns ingen klocka i världen som jag älskar så mycket som min enorma JET SET. Jag ska köpa 1 till, kan bara inte bestämma vilken färg.. Rosa? Gul? orange? gaaah

Garderob rensning

Novalie sov hela natten i sin egen säng! Jag är så stolt över min lilla trollrumpa! Hon vaknade några få gånger och ville ha nappen men annars var det inge mer. sov från 20.30-6.45. Jag förstod att hon inte var färdig soven när hon vaknade men det förstod hon inte själv, så jag lät henne leka runt lite och gjorde lite show nummer för henne som avslutades med en härlig flaska ljummen välling, och wips så somnade hon igen. Så nu ligger hon och sover och jag skulle egentligen vilja gå och lägga mig en stund jag med men jag ska fixa ordning här hemma istället. Hade jag gått och lagt mig i tid igår så hade jag fått massa sömn, som bara för det somnade jag såklart inte förrän 1 typ.. Suck.

Idag är det körlektion igen, två st faktiskt. Till den första kommer Sara och Eddie hit och leker med Novalie, men den andra blir jag tvungen att ta med henne på om inte min mamma magiskt skulle hinna klart med massa saker på jobbet som skulle göra att hon hinner hit, dock högst otroligt. Men det får vara så helt enkelt, jag är bara rädd att hon ska sitta och pipa och skrika så att jag inte kan koncentrera mig på körningen, det är inte många lektioner kvar nu. Gah.

Har budat på några jäätte söta kläder till Novalie på Tradera som jag hoppas vi får, visar bilden när det är klart. Super sött!!!
Nu på morgonen har jag rensat ut henne garderob och pluckat ur allt som är 62. Förutom en jeans klänning som jag inte riktigt kan släppa, så jag satte på henne den för att visa att den minsann inte är för liten, som hon fortf har på sig.. Det var den. Äsch. 



Hon är så söt och mufflig i sin superduper...

20120509_182131 (MMS)

Hon är så söt och mufflig i sin superdupermega söta morgonrock. Jag älskade att jag precis nu fick avbryta detta inlägg för att svara i telefon- det var Mackan som ringde från vardagsrummet (jag sitter i badet) för att säga att Novalie hade total slocknat i hans knä utan välling. Därefter feågade han om man kan lägga in henne i sängen nu.. Eh, ja det kan man väl. Lustig ibland alltså min bulldog. Som förövrigt har en blåtira som Abbe gav han igår på träningen. Skit snyggt, han ser ut som hardcore. Typ.


barnmat!

Imorgon ska jag ha omkörningslektion. Det innebär noll babysar in the car. Jag vill inte ha det annars heller men nu får man liksom inte. Och som tur var så har snälla snälla Siri erbjudit sig att passa min Novis när jag kör! Vilken räddare! Jag vet inte vad jag hade gjort annars alltså.
På torsdag förmiddag kommer Sara hit och är med henne när jag har vanlig körlektion. Och på eftermiddag kanske kanske min käre far kommer hit, annars får jag helt enkelt ta med henne i bilen. Likaså på Fredag. Jag vet att jag borde kunna köra med henne i bilen, jag ska ju trots allt snart ta körkort och då måste jag ju ha henne där ändå. Men jag vill inte, jag känner mig inte tillräckligt säker ännu och jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände henne något när jag kör. Nej tack. 

Idag har vi varit på BVC. 7520 g vägde tjockisen, och 69,1 lång! Mammas stora stora fatsobaby. <3
Nästa gång vi ska dit ä 7 juni, så nu ska vi se hur mycket hon går upp när jag ska försöka ge henne mycket lagad mat. Eller jag säger dert iallafall, vi får se hur det går. Jag har nämligen lagat egen mat åt henne idag. Vet inte hur gott det blev, men det märker vi om typ 10 min när hon ska få middag. Jag gjorde några olika rätter. 
Jag utgick från några saker, potatis, snabbisar, köttfärs, morötter. Sen hittade jag en burk majs i skåpet också. Jag stekte köttfärs i taco krydda och mixade med potatis och buljong och majs. Sen mixade jag bara potatis och morötter med lite bujong, den är skit god! Sen mixade jag snabbisar och taco färs med lite majs, buljong och timjan. Och sen gjorde jag en med bara majspure och en med bara morots pure. Vi får se om hon äter det, det blir spännande! 




Bvc

Dag 2. Vägde mig imorse fast jag lovat mig själv att inte göra det, det visar redan minus så detta ska nog gå bra! Känns faktiskt riktigt bra måste jag säga. Som svar på frågan Karin, så äter jag slankas shakes. Det är hittils dom godaste jag har ätit, smakar milkshake!

Hade tänkt att gå med till öppna förskolan i frötuna idag med några andra mammor, men det blev ändrade planer då Sara undrade om vi ville ses. Så vi ska ner på stan snart och möta upp henne och Eddie. Klockan 13.30 ska vi till bvc och väga lilla skruttan. och mäta. Ska bli spännande att se hur lång hon är och om hon gick upp något i vikt när hon var hemma med pappa. Dock har hon ätit jätte lite sista veckan nu när jag varit hemma igen, det beror förmodligen på maten. Jag vet att jag måste börja göra egen mat. Tänkte faktiskt göra lite i eftermiddag och frysa in. Jag gissar på att hon är närmre 70 cm lång iallafa. 69 kanske.



Melina och Nova när hon var bebbbbbbis

Godkväll

Batterierna i kameran är slut, därför blir det dåligt med bilder nu, men det kommer imorgon igen. Dagen har varit en ganska så händelserik sådan om jag får säga det själv. Först tog jag med mig skruttan till trafikskolan som inte alls var sugen på att plugga, efter 1 timme var det tvär nej. Hon protersterade redan tidigare men så länge alla kollade på henne och gullade med henne så var det såklart okej, dramaqueen. Därefter begav vi oss ner på stan för att inhandla en till shake till mig, eftersom jag ska äta så mycket nu så behöver jag ju en at byta med. Promenad blev det sen, upp till öppna förskolan där vi tillbringade en timme innan mamma boot camp startade. Och vad tyckte jag nu då om mamma boot camp? Skit skoj! Det var några ansikten jag kände igen men mest nya. Vi gick en power walk bort till en lekpark där vi skulle köra benböj och armhävningar och alla möjliga mördar övningar. Men det var kul. Det satt en gammal gubbe ute på altan när vi gjorde "juck" övningar och njöt. Stackarn måste ha blivit alldeles chockad när han kom ut och såg 15 st mammor stå och jucka i takt haha. Hon undrade om vi fattade hur man gjorde och vi skämtade lite med att vi nog vet hur man juckar, det är bara att kolla ner i alla vagnarna. Höhö..
Träningen involverade 2 lekparker och en backe med övningar, och alla var roliga på sitt sätt. Sjukt tungt men man har ju inte bästa kondisen.. Ska absolut testas igen!

Nu har jag precis lagt Novalie och tänkte nu sätta mig på soffan och kolla på the vow som precis kommit ut. Den kan vara bra!

(Dag 1 med shakes och jag har klarat mig bra än så länge. Lite små hungrig men inte alls så farligt som jag trodde. Ska dricka min middag nu, undra vilken spännande smak jag ska testa denna gången ;))



Hungrig!

Och så börjar dagarna av hunger. Jag drack min första shake kl 8 vilket innebär att jag ska dricka lunch kl 12. Och satan vad hungrig jag är redan, haha. Men det är bara att bita ihop. Glömde också skriva att det är -0,7 den här veckan. Ja det är inte mycket men med tanke på att jag har stått still ett tag nu så är jag super nöjd. Totalt -5,7 kg startar jag alltså på med shakes, vi får se hur mycket dom ger på en vecka. Spännande!


Ny gammal badstol

Novalie kan vara en av de jobbigaste bebisar i världen när hon sover. Jag blir galen på henne. Och så väcker hon Liam som också har ropat 105 gånger inatt så jag har fått mig ett riktigt träningspass! Det värsta är när hon lägger sig på mage och sen upp på alla fyra. då väcker hon sig själv och blir antingen skit sur eller as glad och vill leka. Tack liksom. Och det blir inte bättre! Dessutom märkte jag imorse att hon börjat "prutta" ut maten igen som hon gjorde förut. allt bara flyger och så skrattar hon och blir skit nöjd. Jag tänker att det kanske kan bero på att hon håller på och lär sig något nytt. Jag har hört att när de lär sig något nytt och utvecklas så kan de gå bakåt i något annat. Nu inser jag ju att hon är en liten bebis och allt är naturligt för henne, inget som är mer eller mindre barnsligt. Men det är ändå en tanke liksom. 

Har nyss varit ute på parkeringen och mött en tjej som sålde sin badstol till oss för 50 kr! Det är ju GULD! Skit gullig var hon också, hon körde hela vägen hit och lämnade den åt mig! så hon fick 20 kr extra för att hon var så snäll. Såna människor borde det finnas fler av! Osjälviskt och gulligt. Det gör mig glad. Stolenär iallafall alldeles perfekt och vi ska testa den i badkaret redan ikväll!

Tänkte börja klä på mig lite och sakta men säkert röra mig ner mot dagis, men det bär emot för då måste vi säga hejdå till storebror för den här veckan, och det vill vi inte. Men jag tänkte dra med mig Novalie ner till trafikskolan och sätta mig och plugga lite där. Hon får sitta i vagnen och vara snäll, det har mamma sagt! Sen blir det mamma träning! Och underbart väder är det, tjoho!





Mamma boot camp

Jag har en gammal kompis som jag var i Turkiet med några somrar. Det hände endel grejer, idag förstår jag att det förmodligen är mest missförstånd, men vi slutade vara vänner och tappade kontakten. Och ibland kommer jag på mig själv med att sakna henne så otroligt sjukt mycket. Idag är en sån dag.

Shit vad mycket bloggande det blir idag! Hinner ni med?? Gaaah, inte jag! Imorgon ska jag och Nova till familjenshus där det ska hållas "mama boot camp". Inte precis på familjens hus, men vi utgår därifrån. Sen går man omkring ute och använder sig av saker i miljön, typ parkbänkar, staket osv för träning. Jag ska ge en mer detaljerad beskrivning efter att jag har upplevt det, man vet ju aldrig riktigt vad som kan hända. Men alla mammor i Norrtälje trakten som är sugna på att testa detta, kom dit! 

Liam är så mysig ibland. Han la ner mina gamla öronproppar i min shake som jag hade fyllt med vatten. Medan jag klunkade så såg jag hur något gult flöt omkring där i, och där låg den. Proppen. Så jäkla fräsht. Gottgott. 


Sista måltiden

Det låter så illa. Jag kommer som sagt att äta vanlig middag fre och lör. Men inga andra mål. Allt annat kommer vara enbart pulver. Jag vet redan nu att vågen inför i morgon visar minus, vilket känns jätte skönt efter att ha stått still i några veckor nu. Men med pulvret kommer jag få mycket bättre resultat snabbare, vilket är precis vad jag vill. Så imorgon smäller det ;)
Som sista mål ska jag få det godaste jag vet (bara om mackan gör dom) KÖTTBULLAR!

Lekparken

Jag klädde på ungarna och drog ner till dagis för att kolla om dom hade babygunga till Novalie. Liam fick ta cyekln och Nova i vagnen. Dessvärre så fanns det bara "vanliga" gungor på dagis, vilket jag tycker är lite skumt eftersom den avdelningen är från 1 år. Men vi gick till lekparken precis brevid dagis och där fanns två stycken. Liam lekte i ställningen och Nova gungade. Sen kom även Siri och lilla söta Svea förbi en sväng och pratade och gungade, jätte kul att träffa dom :) Nova och Svea skrattade åt varandra, gullungar. 
Nu kom vi nyss hem och jag lurade i L en macka. Vi lyssnar på alvin n the chipmunks. Tips till alla som har barn! Båda ungarna blir alldeles till sig av dom novalie kan sitta still i 1 timme om jag har på dom. Perfekt när man behöver akut städa lite eller så ;) 

Bärgaren Novalie ;)





lekpark och körkort..

Mackan ska iväg och gjuta några stolpar på deras fotbollsplan med laget så jag blir ensam med barnen idag i några timmar. Vad ska vi hitta på? Jag kan inte ta mig så långt eftersom L blir utan vagn, jag kan ju inte dra två st. Men någonting måste vi hitta på. Kanske gå ner till dagislekparken eller nåt. Någon som vill följa med??? :) 

Jag är så jäkla stressad över körkortet nu alltså, det slog mig igårkväll att det inte är långt kvar och jag fick ont i magen och blev alldeles super nervös och kunde såklart inte sova. Shit alltså, jag måste klara det! Jag har ju räknat med från början att jag inte klarar uppkörningen på första så att jag inte ska bli besviken, men teorin räknar jag verkligen med att klara direkt! gaaah. Dessutom så har jag omkörningslektion på onsdag kl 11.30 och dom vill inte att jag har med mig Novalie i bilen då och jag kan verkligen inte få tag i barnvakt!!! Jag har frågat ALLA, nu börjar jag bli så desperat att jag funderar på att knacka på hos någon granne eller nåt. Nej men alltså jag har lyckats fixa barnvakt varje lektion hittils, har aldrig haft med henne i bilen, och så måste jag kanske skjuta upp körkortet för att jag inte kan fixa barnvakt till EN lektion?! Galen blir jag. Någon vän som läser här som vet att dom är lediga då och vill komma och passa min söta bebis i 1,5 timme??? :) 

Nu ska jag nog lägga mig på soffan en stund och gosa med sötbarnen innan vi klär på oss. Säg till om nån vill följa med till parken! :)



Lchf pannkakor of heaven

Gjorde pannkakor för flera veckor sen men tänkte lägga upp receptet här så att jag inte glömmer det sen när jag ska börja äta lchf igen. Från och med måndag ska jag ju bli cp tråkigt sällskap och bara pulvra. Men a girls got to do what a girls got to do liksom..

2 dl grädde
1 dl röd mjölk
4 ägg
2 msk fiber husk
2 nypor salt
Lite lite vaniljsocker/pulver

Stek i en stor klick smör. Ha massa grädde och bär på:)





Lördag mysdag

Vilken dag! En väldigt bra sådan! Jag brukar ha lite helg ångest annars, iallafall om vi inte gör något. Barnen blir så uttråkade och gnälliga då, men när vi hittar på något så är det ju såklart super mysigt att alla är samlade. Dock orkar inte alltid M det efterdom han går upp 3.45 varje dag i veckorna. Förståeligt men ändå. Men idag tog vi oss ner på stan och kollade in loppisen i folketshus. Det var så jäkla trångt och varmt där inne så jag blev mest irriterad, L sprang bara iväg och N tyckte inte det var kul så ja vi gick därifrån. Såg inte ut som att det fanns så mycket till barnen ändå. M köpte däremot någon snapstunna från 1938 som var svenskt tenn märkt. De ska tydligen vara värda en del så han var nöjd.

Sedan gick vi till babyproffsen för att prova vagn åt Liam. Han behöver ju en smidig enkel sulky som inte är så tung och otymplig, den här veckan har vi lånat den som han har hos sin mamma men det kan vi ju inte göra jämt så. Vi tänkte också köpa en till Nova som hon kan ha i sommar men det skulle bli så äckligt dyrt och hon är egentligen inte i BEHOV av en, det är mer vi som tycker det skulle vara skönt liksom. När vi dessutom behöver köpa en dyna till hennes befintliga vagn så sved det lite extra. Därför beslutade vi för att köpa en lite reälare vagn till L och ingen alls till Nova, bara en dyna. Tanken är då att om vi behöver ha den till Nova nånting varannan vecka när inte L är här så kan ju hon låna hans, och om typ 6-8 mån kommer Liam inte sitta i vagn längre och då kan hon ta över den. När vi kom på det så kändes det helt sjukt att vi ens funderat på att köpa två stycken. Det här blir ju kanon! Han fick efter mycket övervägande en baby travel rio vagn. Den har bara ett dubbelhjul där fram så den är väldigt lätt och smidig att köra, dessutom har den helt handtag och mugghållare i fram som Mackan tycker är super viktigt haha. Så det var lite winwin. Bilder kommer :)

Sen gick vi till hamnen där det var lite tivoli och marknad. Några barn attraktioner, lite lotter och några stånd. Jag var där exakt samma datum förra året med Jacke och Linnea, då var jag gravid. Mysigt <3 Vi kastade pil och vann nallar och bilar åt barnen och köpte två blueray filmer. mysmys igen!



så jäkla fin bild på Nova när hon badade med pappa och Liam häromdan



Novalies nya dyna. Skit fin, jag älskaren!



Liams nya fina vagn!

Kyckling fajitas LCHF

Jag lagade som sagt mat idag, och jag brukar inte gilla min egen mat- Men det blev as gott! Mackan tycker att jag är rätt bra på att laga mat när jag väl lägger manken till, och väl gör det, men jag tycker typ aldrig att det blir gott. Men idag som sagt, Mmmmm. Gjorde as simpelt, kyckling med fajitas krydda gratäng, och zuccini och herekurverts. Massa ost och fetaost. Mumsi.

Recept på min lchf kyckling då:

2 kyckling fileer
herrekuverts
½ Zuccini
1 rödlök
vitlök
hushållsost (typ präst eller västerbotten)
fetaost
fajitas krydda
Tärna kycklingen och stek den i massa olja och/eller smör. (häll i mer efteråt och börja med lite så att kycklingen inte kokas) Ha i hackad rödlök och Zuccini och stek i vitlök. När allt är klart så lägg över det i en ungsform och ha över riven ost och smulad fetaost. In i ugnen till osten är smält. - SÅ JÄKLA GOTT O ENKELT! Till detta kokade jag herrekuverts, men det är nog lika gott med typ sparris. Och en stor god sallad såklart.






Mysfredag!

Vilken jävla härlig dag jag har haft! Massa mys och bus med barnen här hemma. En riktigt bra morgon trots att Liam kissade på mig och Nova spydde på mig, samtidigt. Riktigt mysig helt enkelt! Båda ville sitta i knät och kramas och gosa, då kan det inte vara annat än bra. Sedan drog vi ner på stan och hämtade ut den super fina byxdressen från me&i som jag beställde för ett par veckor sen. Därefter gick vi och fikade på tullen med några mammor från en barninorrtälje-facebook sida. Riktigt trevligt. Sara känner jag ju, och så var det två till från föräldragruppen men resten har man bara sagt hej till några gånger på öppna förkolan, så det var kul att prata lite. Det får vi göra om!

Sen gick jag Sara, Elma och Cecilia (föräldragruppen) runt på stan och glodde lite. Och barnen såklart. Jag köpte en vit body till Nova på kapphal, hade en kupong där på 50 kr så jag betalade bara 30 kr. Hon behövde den! ;)
Och två t shirts på hm, också väldigt sötiga! Helt otroligt att jag börjat köpa stl 74 nu, hon har fortf 68 men det känns trist att köpa, jag köper alltid en storlek större än det hon har så att hon kan ha det ett tag, det går ju så fort. Hon hade ju stl 50 tills hon var typ 8-9 veckor skulle jag tippa. Sen hade hon 56 jäätte länge! Tror jag tog bort sista 56 plagger i slutet på jan/feb typ. Sen hade hon 62 i typ 2 veckor, hon hoppade liksom lite över den stoleken och gick direkt på 68 som hon fortfarande har. Hon är inte så stor min skruttis, men snart så!

Sen gick jag till ica för att köpa nappar till N eftersom hon får in hela sina nappar i käften, dom är från 0-6 mån. Det känns inte så säkert eftersom det är någonting som hon hela tiden använder även om jag inte är med, tex i sängen osv. Men det var rätt tomt där, vi vill ju ha lite "tjejiga" färger till N och "killiga" till L så att vi kan hålla i sär dom, jag vill inte att dom använder samma nappar och dagisbakterier osv. 

Nu är vi hemma och väntar på pappa. busungarna leker och jag ska gå och joina dom.

Over and out!



pyskopatbebis

Hon är så lusig min dotter för hon har så skumma saker för sig när hon sover. Hon bökar och rör sig och låter och håller på och nu har hon också börjat ställa sig på alla fyra, och då vaknar hon ju utav det och blir leksugen. När hon ska ställa sig upp så rullar hon från rygg till mage, upp på alla fyra och sedan ställer hon sig. Så jag tror att det är ren reflex som gör så att hon ställer sig på alla fyra, eftersom hon lägger sig på sidan. Hänger ni med? sjukt jobbigt iallafall. Jag orkar liksom inte leka och krypa omkring mitt i natten. L var super snäll inatt såklart. Varför kan dom aldrig vara super snälla samma nätter så att man kanske får sova en natt åtminståne. TRÖTT MAMMA

Idag är tanken att vi ska gå till parken och träffa lite andra mammor, det är hemskt tråkigt väder så jag vet inte om folk kommer dyka upp, men jag går dit iallafall och ser om det finns någon där. Vi ska ju ändå ner på stan och måste ändå komma ut lite så. Synd bara att det var så tråkigt väder just idag.


bebis nova 4 månader

Gratinerad blomkålspure




Tänkte uppdatera med lite smaskiga recept här nu eftersom jag inom kort ska köra pulver i 3 veckor. Då blir det rätt så tomt på mat här en period eftersom jag inte kommer klara av det.

Blomkålspure:

1 blomkåls huvud
2 ½ dl vispgrädde
2½ dl mjölk (4 dl visprgädde om du är super strikt)
200 g smör
3 st äggulor
salt
vitpeppar
hönsbuljong tärning

Ja, det låter som sjukt mycket jobb för en liten pure, men det är inte så farligt (har jag hört) och det är SÅ värt det!

Koka blomkålen med grädde, mjölk och smör, salt och pepparn, och hönsbuljongen. (dela först upp blomkålen i buketter). Låt det småkoka i medel värme, (annars bräns grädden) i typ 40 min. Häll av all vätska utom 1 dl, spara vätskan i ett glas brevid. Mixa det slätt och noga med mixerstav i 5 min. Ställ av den från spisen, häll ner äggulorna under omrörning och låt svalna i 10 min. Häll upp puren i ungsfasta små formar och ställ in i ugnen 200 grader i 10 min. (Går även att äta utan att ha dom i ugnen)


Dålig uppdatering

Inser hur dålig jag har varit på att uppdatera de senaste dagarna men jag har helt enkelt inte haft tid. Förut bloggade jag ofta från mobilen, men nu när jag insett att de inläggen "försvinner" så vill jag inte göra det så mycket längre, de finns ju inte i någon kategori eller ordning. Därför blir det svårare att finna tid när man måste ta sig till en data varje gång, men nu så. 

Igår körde jag gillingebanan- SJUKT KUL! Fyfan vad läskigt det var i början att köra i 70 och tvärbromsa på halt underlag. Men när jag insåg att abs bromsarna funkade så var det ju ingen fara längre;) Jag och en annan tjej valde automat bil, jag gick noga runt och kontrollerade däcken innan jag valde bil nr 2 och det var väl tur det för satan vad beröm vi fick från gammel gubben :) Det var den bästa bilen sa han hela tiden, han hävdade att det var däckens förtjänst medan jag tyckte att vi bara var otroligt skickliga på att tajma och planera ;) Höhö

Idag ska jag städa här hemma med två galna ungar som irrar omkring, det är inte lätt inte. Men det måste göras för i kväll kommer mäklaren hit och tittar på lägenheten för att bla se om det är någon vits att måla om och fixa innan försäljning eller om det är lönlöst. Så jag måste städa undan lite så att han ser golvet..

Efter det så lämnar vi Liam på dagis och tar en promenad ner på stan där vi ska byta Novalies jacka. Mackan köpte i stl 68 men eftersom hon har det nu så tyckte jag vi skulle ta en 74 istället så kan hon ha den hela sommaren också. 
Sen är det föräldragrupp igen, har ingen aning om vad det är för ämne idag men det blir kul att träffa alla goa mammor. Här kan man tro att dagen är slut men icke då, här ska jag vidare till bosse för att överlämna Novalie som ska vara hos honom medan jag är på trafikskolan och kör utbildningskontroll. Pju så trött jag blir bara av att tänka på allt.

Jag har också beslutat för att käka pulver dom sista veckorna innan min födelsedag nu, från och med imorgon tror jag. Men ska nog äta lite Lchf under helgerna. Jag ser inte hur jag ska orka plugga körkort, köra, ta hand om barnen, träna, banta och allting utan någon som helst extra energi i kroppen. Jag tänker att om jag äter ett mål på helgen så klarar jag mig fint. Inte hela helgen alltså, utan bara ett mål mat. :) Fan vad taggad jag är! -10 kg på en månad då!



Såhär sover skruttan om nätterna



Valborg och "söndag"

Igår var det valborg, eller egentligen idag kanske? Jag hänger inte riktigt med. Men vi var i Haninge och hade det super mysigt. Jag, Abbe, Mackan, Ekan och Jocke åkte från Norrtan med bilen på eftermiddagen och väl i Haninge parkerade vi bara bilen och gick sedan bort till gropen vid vendelsömalms skolan där dom andra väntade på oss. Där blev det lite brännboll och kubb. Roligt att se några gamla ansikten igen. Sen fortsatte firandet hemma hos Jacke där vi grillade och umgicks. Det slutade med att vi drog till Brasseriet i Handen. En liten lokal pub med dansgolv. Jätte roligt när man börjar bli gammal och gaggig;) Jag som är så gammal och vis drack 4 glas vatten och 1 glas vin där så jag mådde toppen imorse! Trots det blev det ändå lite "bakis" käk. Jag åt en kebab sallad. Gott! Inte en enda gång fuskade jag igår heller vill jag bara poängtera. Jag är stark ja! 

Jag höll på att dö av längtan efter barnen på vägen hem idag så jag var alldeles rastlös, men dom kom inte förrän 17.15 så jag hade kunnat njuta och passa på att göra något vettigt under tiden, men Nej..

Dagens mat:

Frukost- En köttbulle.. (Vi skulle gå och käka så jag valde att inte äta någon frulle.
Lunch: Kebab sallad
Middag: Idag är vi lata i familjen malm Nielsen så vi beställer mat. Det är rätt tråkigt tycker jag när man äter lchf. Så jag beställde en natcho tallrik utan chips och så har jag gjort egna ostflarn till. Jag vill kalla det ost chips men Mackan hade en klar bild över hur jag skulle göra, och det hette absolut ostflarn. Så jaja. 




RSS 2.0