veckans resultat

Blir ett snabbt inlägg nu mellan alla förberedelser. Packar barnens kläder och tillbehör, bestämmer vad jag ska ha på mig och städar undan här hemma. Det är full rulle. Vi åker som sagt till Haninge till mina vänner och firar valborg. Mackan har med sig några kompisar han också så det blir nog super roligt!

Resultatet imorse då; Ingenting på vågen, den visar desamma som förra veckan. Men hela 3 cm runt midjan! och 1 cm i låren! Nu är det alltså Totalt: -5 kg. -11 cm midja. -4 cm lår! Tjoho, det är jag jäkla nöjd med ändå :)

trevlig valborg!

Magic child




Äntligen fick jag upp filmen på bloggen! Men inte helt utan problem. Orginal filmen ligger på pappas dator och det gick inte att kopiera från fejjan så jag fick göra en ny, men det är ju enkelt. 

Den här låten skrev min pappa till sina barn och jag sjöng den för Novalie på hennes dop. Jag bara älskar texten!

Vilken härlig dag

trala la trala la la la laaa... Det är en bra reklam det! Idag tog vi en promenad från oss ner på stan, vilket jag just har tagit reda på är 3,1 km, där köpte jag strumpor till Novalie och mötte upp M. Sen blev det en promenad hem också, så lite har vi njutit av vädret allt! Fick dessutom några fräknar och röda kinder- Underbart!

Idag kommer Liam hit, jätte mysigt att hinna krama lite på han innan vi åker imorgon. Barnen ska vara hos Bosse och Renee över natten bara och så hämtar vi dom igen på tisdag förmiddag. Lovley!

Imorse när jag vaknade så hade M gjort omelett till mig med bla någon choritzo som var väldigt hög kötthalt! gott vare! Tanken är att jag ska laga någon middag ikväll men jag har noll fantasi idag så vi får väl se hur det går med det.

Om en månad fyller jag 25 och jag vet inte hur jag vill ha det! Har ni några tips? En fest ute på landet för släkt och vänner tillsammans eller ska jag fira separat? En fest med vännerna och en med släkt? nej usch jag vet inte, blir alldeles tokig av att tänka så mycket.



Maten som vi åt i fredags. Kyckling, rödvinsås och blomkål pure. Mmm





Min omelett imorse, Mums så god! :)

Grönalund!

Nu är krafterna slut vill jag lova! En hel dag på grönan med allt vad det innebär och sedan en promenad därifrån till tekniska. Det är en bit. Vi stod och väntade på 2 bussar men fick inte plats med barnvagnen så då bestämde vi oss för att gå istället. Skönt! Dagen har i övrigt varit alldeles underbar och rolig. Ben och Jacke anslöt sig och det var trevligt :) Förra året var vi också på öppningen av grönalund! Då vad jag gravid och gick runt med min lilla mage och mådde illa. Tänk så fort tiden går. Det måste ju vara ganska precis ett år sedan. Ska lägga upp några bilder nedan.

Ska käka lite ceasarsallad ikväll. Åt det till lunch på grönan också, det är inte lätt att hitta god mat man är sugen på på såna där ställen så det fick bli det. Men Mackans är ju som bekant VÄRLDENS godaste så det gör inget. Ost till efterätt blir det också, till filmen machine gun preacher med gerald butler. Kan bli bra!

Jag har en hel rad recept att lägga upp imorgon så det blir några inlägg på rad här! Kul att ha senare också ifall Mackan inte är hemma och jag tvingas laga mat själv. Perfekt;)



Det här åt vi tydligen samma dag. jag minns att det var gott!



Vi gjorde om våran altan. Också 1 år sedan.



Då var man inte så fet som nu, trots kulan haha

Hittade lite bilder från grönan också men alla var L med på så av hänsyn lägger jag inte ut några.

Grillning IGEN

Idag var sista dagen på intensivkursen. Det tar ju inte slut riktigt än men nu är iallafall det över, känns lite blandat men jag är glad att åter vara med Novalie nästa vecka. Jag frågade idag om jag kan få ta med henne dit och plugga på deras datorer nästa vecka eftersom det är så svårt att plugga hemma, och det fick jag självklart. Världens bästa trafikskola! Så nu känner jag mig lugn, att jag hinner plugga ordentligt innan teoriprovet. Pust!

Ikväll kommer Ms vänner Ekan och Abbe över på middag. Mackan grillar och har sig där ute. Vi brukar inte ha folk över på middag så här ofta men jag tycker M kan passa på innan han börjar jobba igen och inte har tid för sånt här vardagsmys. Det blir blomkåls pure och kyckling av något slag, mer vet jag inte. Vi får se efter maten. Ska självklart ta bilder! Lunchen idag bestod av kyckling sallad och pestokräm, mumsigt värre. 

Är det någon vänlig själ som kan tala om hur man lägger upp en film på bloggen? 



Myskväll!

Vilken underbart härlig kväll alldeles för mig själv! M ångrade sig och kom hem med N istället. Dom kom precis hem så jag fick ändå vara för mig själv länge. Super skönt! Dessutom är jag i smyg väldigt glad att Novalie kom hem, saknade henne alldeles för mycket och hade nog inte pallat att hon och pappa sov i Stockholm. Men min myskväll är inte slut, jag ska gosa upp mig brevid Nova och kolla på ett avsnitt av Greys anatomy. 

Till lunch idag köpte jag en taco tallrik utan chips, alltså taco sallad. Den var god. Middag blev rester från igår. Väldigt gott det också igen. Är rätt seg i huvet idag efter all körning och all plugg så jag avrundar här och återkommer imorgon efter ytterligare två körlektioner. Imorgon ska vi ut på motorväg. Spännande!



Den vackraste lilla varelse på denna gjort, jag är så lycklig att just hon är min bebis. <3

Frukost och morgonmys

Vaknade kl 8 av att bebis låg och sniffade på mig. Världens mysigaste <3

Till frukost idag blev det lite lyx. Det känns som en lyx-torsdag idag. Jag ska tillochmed unna mig ett glas cola zero ikväll. Riktig lyx-torsdag. Till lyx-frukost blev det 3 skivor fin crisps med färskost vitlök/örter och salami. Salamin hittade Mackan på willys igår. Den innehåller 1g kolhydrater per 100 g. vilket är awsome! Finncrisps är ju lite sisådär men jag tänker äta det ibland som variation. Ett kex är ju helt okej men hur mätt blir man på det då? Dom innehåller 3,7 g kolhydrater per 100 g. och så färskosten är ju såklart okej. Mumsmums.



Bebis som vägrar sova

Novalie är sjukt jobbig just nu, men också sjukt gullig. Hon låg i sin säng och drack välling, det såg ut som att hon skulle sova men 1 min senare när jag gick in så stod hon upp och drog i figurerna som hänger ovanför sängen med en hand och höll i sängkanten med den andra. Nu har vi en liten pågående fight där jag lägger henne ner på rygg och i samma sekund vänder hon sig på mage och ställer sig på alla fyra, tar tag i räcket och vips så står hon upp och flinar. Och så samma sak om och om igen. Suck. Men jag kan ju inte låta bli att ta kort på henne och skratta åt henne, och det gör ju absolut inte saken bättre. Nåja.

Middagen blev alldeles gudomligt god. Känns sjukt att man kan äta hur mycket bea man vill, och fy så gott det är när man gör den själv. Sån där äcklig på burk tycker jag inte om. Då tycker jag det är godare på flaska när man köper, men inte lobajsers.

Imorgon ska Mackan och Nova in till Stockholm och hälsa på på hans jobb, han vill åka och visa upp Nova. Det förstår väl jag det:) Sen ska dom sova hos hans kompis, denne samma som är här nu. Dom vet inte vad dom ger sig in på att gå med på det, man vet ju aldrig när Novalie bestämmer sig för att sova eller vara vaken, och när hon är vaken ska helst flera vara det. Men fyfan vad jag ska ha det skönt. Det är andra gången sen Novalie föddes som jag sover ifrån henne, och första var jag så full så det räknas inte för då sov jag inte. Jag ska ligga på soffan och kolla på serier och äta god mat och dricka ett glas cola zero, och sen ska jag sova heeela natten. Ja iallafall så intalar jag mig själv det, men förmodligen så kommer jag vakna 1 gång i timmen som vanligt.











Vardags motion

Jag tog cykeln ner på stan idag och mötte Mackan och Novalie där. Kände att jag behöver lite motion nu när jag bara sitter i en bil hela dagarna. Påväg hem kände jag att cykeln gick jävligt segt och var tvungen att stanna och göra en liten besktning på den för att se om bromsarna körde in i däcket. Men tyvärr var det bara jag som hade väldigt dålig kondition. Fan.

Det gick riktigt bra på körningen idag, på fredag ska vi ut på motorväg. Jag gillar min körlärare som fan, hon är rolig. Imorgon hade jag bara en dubbel lektion på 80 min och jag kände för att göra något mer av min dag, utnyttja att Mackan är pappaledig en kort stund, så jag bokade in en extra lektion. Känns skönt att köra så mycket jag bara kan. 

Idag får vi sällskap vid middagen, Ms kompis från Stockholm är här och M har storhandlat så ikväll är det lyx. Grillen är tänd och han har gjort två olika sallader och tomater i ugn med chevre. Han står även och gör en hemmagjort bearniese sås som jag tänkte hugga in på rätt fort. Fy vad hungrig jag är. Bilder kommer såklart senare ikväll.



recept på chokladbollarna

Fick förfrågan om recept på chokladbollarna, här kommer det. TESTA!

Chokladbollar


100 g cocos
100 g smör
4 msk kakao
2 msk sötninsmedel
1 dl mandelmjöl
2 tsk kallt kaffe
1 tsk vaniljpulver

Rör ihop allt ordentligt och låt stelna, rulla sedan bollar. De stelnar långsammare än vanliga chocolate balls, så låt de stelna en stund i kylen :)


vårpromenad

Vilket härligt väder idag! Jag blir så glad i hela kroppen när solen skiner och det börjar bli sådär lite lagon mysvarmt så man vill klä av sig naken men inte gör det. Liksom. Pappa kom till körskolan och hämtade mig förut och så åkte vi hem hit, han ville träffa Novalie innan han åker till USA. Det kan jag ju förstå, hon är ju världens sötaste barn. Mackan hade gjort en tidig middag till dom när vi kom hem vid 15.30. Jag åt en sen lunch så jag ville inte ha, plus att den inte var lchf vänlig. Det var någon lins och kyckling soppa, och så bakade han som vanligt eget bröd till. Det är inte lätt att motstå lukten av nybakt bröd var och varannan morgon ska jag tala om. Puh.

När pappa åkte så tog vi en promenad till svärföräldrarna där jag har 3 lådor med kläder och skor. Hämtade 4 par skor, 3 converse och 1 par andra tygskor. NU ÄR DET VÅR!

Jag fick en fråga om när jag började med LCHF, jag började för 4 veckor sen nu. Men andra veckan så gick jag upp 1 kg så dom fick jag jobba bort igen. Så på 3 veckor har jag nu gått ner 5 kg. Det är inte så mycket men jag ska ta bort bären nu och se om det händer något mer. Dessutom finns det inte tid för träning nu när jag pluggar dom här veckorna. Men jag kan vara glad att min sambo är kock och älskar att hitta på nya goda grejer åt mig. 

Ikväll åt jag rester från igår, så ingen rolig recept update. Men imorgon ska Mackan storhandla, och då blir det alltid något speciellt till middag.. Hihi, spännande!



Här låg Novalie och chillade i soffan igår.. 





God mat och God natt

Vilken sjukt god mat vi åt idag. IGEN. jag vet, det är tröttsamt hur bortskämd jag är. Tur att jag älskar min karl som står och sliter i köket varje dag. Visst är det det bästa han vet, men inte varje dag liksom. Jag köpte kyckling, zuccini och grädde och tänkte laga något jag själv. Men jag ringde upp Mackan och sa att jag inte riktigt visste vad man kunde göra på det, och svaret jag fick var "vill du att jag ska laga maten eller?" "Jaaa alltså nääääeeee, eller alltså jaaa eller jag kan ju göra något liksom eeeeaaa jasåatte" blev typ mitt svar. Han finssade bara och sa att han fixar det. Igen. Gott som fan blev det. Kyckling curry gryta med zuccini i och ostgratinerade broccoli till. SÅ.JÄVLA.GOTT. 

Måste hoppa i säng nu så jag orkar köra bil imorgon kl 7.30. 

Novalie somnade alldeles själv som vanligt, hon har gjort det i ca en veckas tid nu. Man lägger bara in henne i sängen med sin välling flaska och sen går man in och byter flaskan mot nappen och ZZzzzzzz. Skönt att få lite kväll här hemma också. 

Jag såg att alla min invägnings inlägg är skrivna från mobilen så de finns inte i någon kategori. Jag vill ju gärna ha kvar dom till sen, det kommer ju bli kul att gå tillbaka och kolla, så jag tänkte göra en kort lista imorgon med datum och viknedgång. 





Kyckling gryta

Rostad curry & kyckling gryta

3 stora kyckling fileer
½ zuccini
1 paket bacon
1 röd paprika
2 gula lökar
4 färska sparrisar
Stark curry krydda
2 Kyckling buljonger
5 dl Vispgrädde
2,5 dl vatten
salt
peppar
lite färsk basilika


Hacka kyckling fileerne i lagom stora bitar. Rosta grönsakerna i en het panna med olivolja och smör. salta peppra. När grönsakerna är gyllenbruna och fått fin färg, lägg över dom i en större kastrull. Stek bacon, lägg sedan över dom i samma kastrull. Stek kycklingen, lägg sedan över i samma kastrull. (allt måste stekas var för sig, annars kokar det)
Gå på med grädde, vatten, buljongen. Värm olivolja i stekpanna, ha i en msk av den starka curryn. Låt fräsa snabbt ca 30 sek. lägg över curryn i grytan. Låt koka 10 min. Ha i lite soja mjöl.
Hacka basilika och ha på toppen innan servering.




Plugg

När jag skrev veckans resultat så menade jag självfallet det totala, jag ser hur dumt det ser ut men jag har alltså inte gått ner 5 kg på en vecka, utan totalt sen jag började.  Det vore ju en dröm men jag har gått ner 1 kg denna vecka, 1 cm midja och 1 cm lår. Det går neråt iallafall.

Har precis haft 80 min körlektion och idag kändes det faktiskt himla bra. Jag blir mer och mer säker på mig själv vilket också resulterar i att jag inte kör över någon. Det är ju trevligt. Nu ska jag plugga vidare lite. Någon som kan svaret på den här frågan; hur långt rullan bilen på 1 sekund? 
1. Vid 30 km/h rullar den 8 m
2. vid 50km/h rullar den 22 m
3. vid 70 km/h rullar den 32 m
4. Vid 80 km/h rullar den 34 m.

Veckans resultat ; -5 kg. -8cm midjan. -4c...

20120423_065941 (MMS)

Veckans resultat ; -5 kg. -8cm midjan. -4cm lår. Jag är såklart nöjd och framförallt ser jag resultat i spegeln, magen är inte lika uppsväld. Men jag kan inte låta bli att tycka att det ändå går lite sakta så denna här veckan ska jag testa att ta bort alla bär till frukosten och se om det ger bättre resultat. Men overall nöjd!


Söndag hela veckan

Det spelar inte så stor roll vilken dag det är när man är mammaledig, alla dagar ser liksom likadana ut för det mesta. Ja man gör såklart olika saker men rutinerna med bebis är ofta desamma. Men nu när jag pluggar i 2 veckor så är måndag måndag liksom. Och imorgon ska jag köra 7.30 så det blir bara en film ikväll, så jag orkar hålla ögonen öppna.

Idag var jag och Sara iväg till söta Lollo som hade klädparty. Vi träffade dom tjejerna på öppnaförskolan när bebisarna var 6-7 veckor gamla så det är kul att ha andra mammor att prata med och träffa ibland. Jag köpte ett par overall byxor till Novalie i cerise, med ett moln på ruman. Så SÖTA! Det bjöds på fika, men eftersom jag kör lchf så blev det inget för mig. Jag kände mig väldigt duktig som inte ens blev sugen. Men när jag kom hem så sa Mackan att han skulle baka chokladbollar till sig själv ikväll, och då blev det liiite mycket för godisgrisen i mig. Jag blev så sugen själv! Så snäll som han är så ställde han sig och gjorde en LCHF variant till mig- och fy satan vad gott det blev! Jag ska bara äta en ikväll och spara resten till i helgen, för jag åt ju sorbet igår. Om jag äter sånt varje dag, trots att det inte är onyttigt så kommer mitt sötsug aldrig försvinna, och dessutom är det inte BRA att äta bara för att det är bra. Om ni hänger med:)





Sämst bild eftersom den varken visar färgen eller molnet i rumpan. Men såna byxor var det, jätte skönt material!

Säg till om någon vill ha receptet på chokladbollarna så ordnar jag det!

Idag är det jag som lagat mat, det ser man...

20120422_195956 (MMS)

Idag är det jag som lagat mat, det ser man ganska fort när man kollar på tallriken. Det är liksom inte riktigt lika fint.. Men gott vare! Tacos gratäng med sallad. Perfekt lchf mat och perfekt när man inte har så mycket tid. Sjuuukt god blev den!


Jag fick sovmorgon idag och min käre man t...

2012-02-27_22_47 (MMS)

Jag fick sovmorgon idag och min käre man tog barnen. Det var inte mer än rätt efterson jag tog natten. Dock var de båda hyfsat lugna inatt så jag har fått sova en hel del! Men när man är van att sova 4-5 avbrutna timmar så blir man bara tröttare av att sova mer.. Men skönt har det varit! Ligger i badet nu och tänkte plugga lite teori innan jag måste ta tag i dagen. Imorgon är det vägning så hag skulle vilja hinna med en powerwalk, men det är ju så tråkigt väder! Jag får bita ihop!


LCHF SORBET god dammit!

Shit vad mycket inlägg det blev idag! Hoppas att ni hänger med i denna förtillfället pågående BOK. Det kommer inte alltid vara såhär rörigt men det är så sjukt mycket gott som har nått mina vackra läppar idag så jag känner ett starkt behov av att dela med mig! Denna glassen går självfallet att äta även om man inte kör lchf. Jag kommer nog aldrig mer köpa ett paket sorbet glass, för det här var seriöst mycket godare!


Sorbet glass LCHF
½ liter frysta bär. hallon eller mango
2,5 dl vatten
2 msk sukrin, stevia eller hermasetas sötningsmedel. (vi använda hermasetas men sukrin är det bästa så det ska vi testa nästa gång. Är man riktigt strikt bör man minska till ½-1 msk istället.)
2 gelantin blad

1. Koka bären, sötningmedlet och vattnet.
2. Under tiden blötlägger du gelantinbladet i en skål med vatten.
3. När allt har kokat klart och bären är mjuka så mixar du det med en stavmixer. 
4. ta av kastrullen från plattan, dra ner gelantinbladen som nu är mjuka, och mixa det igen så gelantinen fördelar sig jämt i smeten.
5. Låt det svalna och ställ in det i frysen.

Vid servering: Ta ut glassen 30 min innan, skär upp glassmeten i kuber. Mixa med stavmixer medans den är fryst. Glassen kommer då att bli len, mjuk och få en rundare karaktär. (Obs, om du inte mixar strax innan servering så blir det bara en is bit. Big no no. 


lchf glass








Sjukt god lchf sås till hamburgare!

Vi skulle äta hamburgare till middag idag och genast kände jag en liten suck, för det goda med hamburgare är ju brödet och såsen. Och vi hade ingenting att göra någon god sås på. Men som vanligt började Mackan fundera och exprimentera och fick en snilleblixt. Resultatet blev serverat på min tallrick och jag höll nästan på att smälla av. Så sjukt äckligt god sås/dressing! Brödet blev jag utan men till min förtjusning så märktes det inte ens av! Och jag är kräsen ska jag tillägga. Istället hade han skurit röd paprika och använde som "lock"

Butter BBQ sauce LCHF

200 g smör
1 dl turkisk yogurt
1 tsk paprikapulver
2 msk soja
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
3 vitlöksklyftor
½ tsk chiliflakes krydda (eller chilipulver om man inte har flarn hemma)
1 kapsyl liquid smoke.

Mjuka upp smöret i mikron eller låt det stå framme i 30 min. (det ska inte vara smält) I med alla ingridienser utom yogurten i en bunke och vispa runt med smöret. Blanda tillsist i yogurten med en sked.

Det blir som en sjukt god bbq dressing, fast helt lchf style. 



Glöm för tusan inte baconen!


Recept på ceasarsallad!

Recept på Ceasarsallad- "Ceasar a la Mackan"

1 Romansallad
2 tomater
½ rödlök
½ gurka
1 paprika
persilja
bacon
1 hel kyckling

Ceasar dressing speciale:

3 ägg gulor
2 dl matolja
1 tsk dejonsenap
1 tsk vitvins vinäger
1 dl riven parmesan
2 anjovisfileer eller sardeller.
2 klyftor vitlök
svartpeppar
en halv citron

Tillagning: 

1.Marinera kycklingen i valfri marinad, (fyll den gärna med brödsmulor, åpplen, lök, kanel och salt om du ska lyxa till det eller bjuda på det till gäster) och grilla den i ugnen på 160 grader i ca 1 timme. (När insidan av låret släpper när du rör på det så är den färdig) Vill man köra på vanlig kyckling file så går ju det såklart också bra.

2.Skär salladen efter behag.

3. egen majonäs: lägg ägg gulorna i en bunke. På med dijonen och vinägern, vispa ägg gulorna tills dom blir fluffigs. fortsätt vispa och häll sakta i oljan under tiden till det blir en tjock och krämig majonär. (vill du inte göra själv så kan du använda färdig, men det blir inte lika gott)

4. släng i resten av ingridienserna och mixa med stavmixer.

5. knaper stek baconen och lägg den över salladen när den är klar.

ÄT OCH NJUT! 




Här uppe är salladen från igår. och den under är från sist vi åt den, den kan alltså se olika ut men är alltid lika god =)











Barnloppis

Barnmaten i tidigare inlägg är bara lax i ugn, kokt poptatis och färsk dill, mixat med stavmixern. och en halv buljongtärning till hela satsen. tror det var typ 3 potatisar och en hel bit lax. Super gott!


Idag har vi varit på barnloppis i Lohärad. Väldigt bra tycker jag! Men man ville ju inte använda sin J.Lo röv för att ta sig fram så det gick rätt segt, väldigt mycket folk. Hann inte alls gå igenom allt men hittade lite ändå. Ett mjukis set, puma i rosa och svart fick följa med hem. Storlek 74 som är en storlek för stort, men då kan hon ha den ett tag. Och ett par matchade "gympa" skor, Svart/rosa också. Och 2 bodys, en liten "hård" bok. Det fanns mer men vi har så mycket kläder och så lite plats så tyvärr kan vi inte köpa saker för att hon ska kunn ha det sen, vi har ingenstans att göra av dom. Och till L hade dom inga kläder alls, bara tjej kläder i hans storlek tyvärr. Men det fick bli en liten brandbild och en pettson skiva. Han älskar att lyssna på pettsson innan han ska sova, så nu fick han en ny som han inte har. Just det, ett jäte gulligt set till Novalie också från Hm. En vit klänning med matchande byxor i spets i stl 80, det kommer vara lite stort i sommar men det var så gulligt så jag kunde inte låta bli!





Här är den fina dressen, lite stor men vafan. Hon högg in i den nya boken direkt min lilla bokmal ;)



Mmm vilken gudomlig ceasarsallad! Recept k...

20120420_205549 (MMS)

Mmm vilken gudomlig ceasarsallad! Recept kommer senare;)


Novalie åt upp mer än hälften av detta, vi...

20120420_172047 (MMS)

Novalie åt upp mer än hälften av detta, vilket är otroligt mycket för att vara hon. Förut så åt hon max 7-8 skedar och sen ersättning. Sen Mackan började vara hemma den här veckan så har hon bara fått hennagjird mat och nu äter hon som fan! Jätte bra visst, men nu kommer hon ju aldrig gå tillbaka till barnmatsburk så det är ju bara för mig att börja laga själv. Eller få M att laga massor att frysa in... Usch, jag är SÅ dålig på att laga barnmat. Men fet och go blir hon:) Mackan har gjort hallon och mango sorbet till oss ikväll. Recept och bild kommer sen ;)


Fredag IGEN

Måndag.. och sen så är det Fredag. Aja, jag klagar inte, det är ganska skönt nu när jag bara pluggar hela dagarna ;)

Ikväll bjuds det på äkta CEASAR SALLAD här hemma. Mackan och Novalie är iväg och handlar nu. Det absolut bästa med ceasarsallad är att det är så sjukt gott och att man får äta det när man kör LCHF, vem behöver krutongerna liksom? Och det andra bästa är att min käre karl gör den godaste ceasarsalladen i hela världen. Lägger upp en bild ikväll efter maten, ska försöka få honom att dela med sig av receptet också. 

Igår när jag var på trafikskolan så var M och Ekan och barnen iväg till färsna gård och kollade på djuren, då ville dom tydligen ha glass. Hur en 6 månaders kan begära glass som han påstår att hon gjorde, är för mig en gåta. Jag har en hel del åsikter om det men jag ska inte säga något mer. Jag kan dock inte förneka att hon är helt sjukt söt när hon äter glass. Mackan tog några bilder på henne och jag smälte när jag fick se dom. 



Äter glass i färsna



Mmmm va gott...



Skit sur när hon inte får mer glass.. Sötnos

Zuccinipasta bolognese

Fick sjukt god middag idag.. IGEN.. Bortskämd? Japp. Mackan ville göra någon spagetti till mig så han tog zuccini. Sjukt gott! Här kommer receptet på Mackans zuccini med köttfärsås (Eller, bolognese picante zuccini tagiatelli med cream fraish, om du frågar Mackan)


KÖTTFÄRSÅS
500 g nötfärs
2 färska tomater
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
2 gul lök
1 morot
3 vitlöks klyftor
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 tärningar köttbuljong
1 tsk chili flakes (chili flarn)
en nypa salt
2 nypor svartpeppar
5 dl vatten

fräs på köttfärsen, strax innan den är klar tar du i riven morot, finhackad gullök och vitlök och fräser.
Sen slår du på allt annat plus 5 dl vatten och låter koka på medel värme i ca 1 timme. (Mackan brukar koka på lägsta temp i 24 timmar..)

ZUCCINI PASTA

1.Skär zuccinin på längden i medel tunna skivor, lägg skivorna ner och strimla dom i tagatelli liknande strimlor. Koka tills dom är lagom mjuka. Dom ska vara genomkokta men inte överkörda. 

2. Medan pastan kokar, finhacka persilja och vitlök. 

3. a upp zuccinin och lägg i en bunke.

4. Häll på lite kallpressad rapsolja eller olivolja, ha sedan på vitlöken och persiljan, salt och svartpeppar och rör runt allting så att det blir en jämn smak.

5. Ha på en klick fet craim fraish





Söndag den 15 april slutade jag amma mitt ...

2012-04-16_20_39 (MMS)

Söndag den 15 april slutade jag amma mitt hjärta. Det känns sjuuukt tomt och omysigt men samtidigt väldigt befriande, jag kan nu sova UTAN bh för första gången sen Nova föddes. Det är extremt oskönt att sova med bh ska jag få be om att tala om. Förjävligt. Det går jätte bra för MAckan och Nova. Tydligen så har han "aldrig sett en unge som äter så sjuuukt mycket!" ... Okej, vart är den ungen när jag är hemma? Aja det är väl bara att börja laga mat då eftersom det är det som är skillnaden.


Sjuuukt omotiverad att blogga när ingen ko...

Sjuuukt omotiverad att blogga när ingen kommenterar..


Mackan är hos Abbe på pokerkväll. Hela han...

20120416_194631 (MMS)

Mackan är hos Abbe på pokerkväll. Hela hans lag är där och lirar. Kul. Själv njuter jag av en kväll för mig själv, eller aa försöker iallafall. Det är nog första gången som båda barnen sover och jag aitter själv i soffan. Novalie har ju alltid somnat så sent eller sovit i soffan tills jag går och lägger mig, men hon har legat i sin säng sen kl 20. :) Det är svårt att koppla av när man inte är van vid det. Mackan gjorde skagenröra åt mig idag, så jag åt det med ägg och sallad framför tvn, och nyss tog jag ett bad.. Skönt! Jag ska hoppa i säng strax och få lite sömn så jag är pigg inför skolbänken imorgon.


Mina lchf köttbullar med blomkålsmos som j...

20120415_210211 (MMS)

Mina lchf köttbullar med blomkålsmos som jag fick igår. Han hade även ordnat rårörda hallon gullponken hihi. Såååå sjukt gott!!!


Jag glömde nästan meddela veckans resultat...

Jag glömde nästan meddela veckans resultat. Jag måste sluta tjuvväga mig i veckorna, det kan ju ändras vilket det gjorde den här gången. Hade gått ner 5 kg men idag var det 4,5. Jag är nöjd ändå såklart men det är surt ändå. Men det bästa av allt! -7cm i midjan och -3cm i låren!!!! Såååå jävla bra! Totalt alltså, på dessa veckor:)


Novalie aomnade vid 20 pxh vaknade efter 1...

Novalie aomnade vid 20 pxh vaknade efter 1,5 timme i vanlig ordning. Mackan ska ju ha henne från och med inatt så han gick in till henne och sitter där ännu.. Jag har så svårt att bara sitta still och kolla på tv när jag hör hud ledsen hon är och hur mycket M försöker men han vill verkligen göra detta själv så jag försöker stänga av så gott det går.. Sjukt tungt! Vi gör saker på så olika sätt också, han vill hitta sitt egna sätt medan jag i det här läget skulle tagit upp henne och suttit med henne i soffan eller gungat henne stående. Jag har inget tålamod som han, han sitter där inne och sjunger för nova som ligger i sin säng.. Min man <3


Tillbaka i skolbänken

Imorgon är det dags att börja skolan igen, körskolan. Jag ska göra mitt yttersta och gå in med precis allt jag har för att klara detta och få körkort på kort tid. Håll era tummar. Mackan ska vara pappa ledig och han springer runt och förbereder allt. skötväska, mat, skötbord, kläder. Ja allt. Han har tillochmed damsugit vagnen. Gullunge.

Nu ska vi äta köttbullar med blomkålsmos och gräddsås. GOTT. Riktig lchf mat ;)



Jag hör hur Mackan och Novalie stökar där ...

20120413_202231 (MMS)

Jag hör hur Mackan och Novalie stökar där ute. Bakar bröd är min gissning. Själv ligger jag kvar i sängen, det röcker ju md att se alla bilder och statusar på fejjan för att vilja stanna här.. Snö igen. Tack. Men jag är inte bitter för ikväll ska Nova till farmor och farfar bosse och jag och M ska på bio! Det var inte igår.. Mys. Jääättteeee god lchf moussakka igår förresten!


Ny tatuering

Idag har jag tatuerat mig! Äntligen! Som jag har längtat.. Dock så är den inte helt klar utan ska byggas på lite mer, men det får bli senare, ingenting som är planerat nu iallafall. Jag är super nöjd :)
Sara satt med hela tiden och passade barnen, det gick väldigt bra enda fram till sista halvtimmen ungefär, då vart det lite pip och gnäll. Men det är ju bra för att ha tagit 3 timmar. Själva tatueringen tog bara 1,5 timme att göra men den skulle ju målas upp och finslipas också :)

Efter tatueringen så tog vi en promenad hem i regnet, så nu sitter vi här jag och skruttan. Hon leker och jag bloggar, myspys. Vet inte riktigt vad jag ska laga för mat ikväll, jag lämnar nog det åt mannen i huset faktiskt. Jag är sugen på moussakka utan potatis.. Mmmm. Ja vi får väl se hur svår övertalad han är ;) Och så har jag köpt en cola zero som jag ska lyxa till det lite med. Gud vad jag uppskattar det mycket nu när jag bara dricker det en gång i veckan max. Helt sjukt från att ha druckit minst 0,5 l om dagen..

Jag kan avslöja att vågen visade minus imorse, och även cm runt midjan och låren. Det ska bli himla spännande att se vad det visar på måndag måste jag säga :) Ligger iallafall bra till för att klara 15 kg än så länge! 





Den här jätte fina dregglisen har våran gr...

20120413_120825 (MMS)

Den här jätte fina dregglisen har våran granne sytt till Novalie! Jätte duktig är hon! Den är lite större än dom hon har, vilket är alldeles perfekt eftersom jag tycker att dom andra börjar bli lite fjuttiga.


Novalie har ratat både havregrynsgröt och ...

20120412_181046 (MMS)

Novalie har ratat både havregrynsgröt och banangröt. Tanken var nu att testa risgröt, men så såg jag denna och kände att jag ger denna en chans. Det är väl trotsallt havre också om jag inte har fel? Och det ska ju vara mer mättande.. Vi brukar annars alltid köra sempers men nu testar vi nåt nytt..Så vi får hoppas hon gillar den!


Novalie har börjat klösa när hon sover. Ho...

Novalie har börjat klösa när hon sover. Hon klöser i lakanen, soffkanten, ja allt hon får tag i. I helgen på landet låg hon och rev tapeten på väggen. Märkliga älskade unge.. Har svårt att somna om.


Vikten v 2

Gud så mycket jag bloggar idag, vad har flugit i mig? Jag mår så bra! Jag älskar min dotter över allt annat och jag blir så lycklig bara jag ser på henne. Imorgon ska jag äntligen få träffa en annan söt liten ängel, nämligen vackra Tettes bebis Malou, som kom förra veckan. Det ska bli så mysigt att mysa med lill bebis!
Jag kom på att jag totalt glömt att uppdatera om viktnedgången som jag såklart ska göra varje måndag. Det var lite tråkigt denna vecka, förmodligen därför jag glömde. +1 kg stod det på vågen denna vecka, alltså +2,7 kg totalt. Jag har skött mig bra i helgen men har ätit mycket mer än vanligt, oftare och mer smått mellan målen, även om det var saker som var helt okej att äta. I normala fall brukar jag äta på hyfsat regelbundna tider och jag äter inget mellan målen, så nu fick jag prov på hur lite det faktiskt krävs för att hamna of track. Därför ska det inte hända igen och jag är numera 100 % fokuserad och har mål i sikte. På måndag då jävlar ska ni få se! (Om jag bara kan sluta skita snart så man faktiskt kan gå till gymmet)
Sitter på Mackans Mac (hehehe) så jag har inga bilder här, därför blir inläggen lite tråkiga.
Over and out

Bajs- Baksidan av LCHF

Baksidan av denna fantastiska diet är dålig mage. Det går förmodligen över snart och de flesta dieter har denna typ av nackdel så kroppen måste ställas om totalt, men jag börjar bli less. Förra veckan fick jag "dålig mage" (rännskita) på lördagen och det höll i sig till Onsdag. Jag stod ut därför att jag vet att det oftast blir såhär, och vill man vara fin får man lida pin. Jag har inget emot att skita i några dagar, men i går kom det tillbaka. Och det gör ont! Jag vet dock inte om denna gången har med lchf att göra, som jag skrev tidigare som mådde jag ju väldigt dåligt i allmänt igår. spydde osv. Vi får se om magen blir bättre i veckan, jag ger iallafall inte upp. Vill man något tillräckligt mycket så går det, och jag ska gå ner 15 kg till den 2 juni. Om inte annat så lär jag ju gå ner endel på alla toalettbesök ;)
Novalie somnade på golvet och jag tänkte sätta på en film nu. Har flyttat på vardagsrums bordet och lagt ut en filt på golvet och henne fårskinn brevid. och massa leksaker, och här har vi hållt till idag eftersom jag inte mår bra. Myspys.
På Fredag ska jag tatuera mig- Min andra tatuering i Sverige och 10 totalt.. Herregud

Mmm bakade nyss en lchf kladdkaka, jag sku...

20120410_122111 (MMS)

Mmm bakade nyss en lchf kladdkaka, jag skullr gjort den igår men eftersom jag inte mådde så bra så gjorde jag den nu istället. Sjukt gott var det! Mmm


Går kvällen var riktigt skum. Mådde lite s...

Går kvällen var riktigt skum. Mådde lite små illa hela dan då och då, men så igår kväll spydde jag plötsligt. Det kom från bägge hållen samtidigt. Jätte konstigt. Nu känner jag mig bättre men jag undrar va fan det var för nåt konstigt. Mackan var iallafall super gullig och satt och lekte med Nova och gav henne mat och nattade henne så jag slapp röra mig. På fredag ska jag tatuera mig! Sjukt nervöst!


Glad påsk! Snart ska vi äta middag. Ingen ...

img_20120407_164 (MMS)

Glad påsk! Snart ska vi äta middag. Ingen vanlig påskmat i år, det blir grillat och massa gott. Som vanligt finns det bra lchf alternativ för mig också. Varm rökt lax, avokadosallad, kött, bea sås, och stekta grönsaker. De andra äter potatis och grillade rotfrukter till men sånt får ju inte jag äta nu :) Barnen älskar att vara här ute oh Liam och Marley leker och har kul tillsammans.


Jag hat varit lite upptagen de senaste dag...

20120404_113945 (MMS)

Jag hat varit lite upptagen de senaste dagarna med grejer som jag berättar mer om när det är över. Spännande i know. Imorgon åker vi ut till landet med mina föräldrar och syskon. L och Marley kan leka massa i deras piratskäpp och Novalie kan krypa runt hur hon vill. Det är perfekt. Mavkan och Craig ska kasta rugby boll och vi andra gör der vi är bra på. Dricker vin. För mig blir det dock cola zero hela helgen. Ska inte dricka vin nu när jag kör lchf, är väldigt hårt nu till en början.


Krypa

Förra veckan så började Nova att ställa sig upp på alla fyra. Hon gungar upp och ner med rumpan lite suspekt, men i övrigt så händer inte så mycket. Hon bara liksom står där. Men snart börjar hon nog att krypa skulle jag tro. Hon har fattat sin gåstol också, det har hon visserligen gjort sen hon fick den, men av någon anledning så vill hon bara gå baklänges, men det kommer väl det också snart.

I lördags fick jag min mens. TJOHO. NOT. Det var nu 1 år och några månader sen jag hade mens sist och jag måste säga att det har varit alldeles otroligt skönt. Typ det skönaste med att vara gravid. Ja förutom Novalie då.. 

Jag har noll mat inspiration eller ork idag. Snön yr omkring där ute och det liknar storm. Väldigt okul måste jag säga. Ikväll ska vi gå på visning på ett jätte fint radhus, så jag måste trotsa snön tillslut ändå. Jag tar och tinar lite köttfärs och gör mig en tacosallad, det är ju ändå gott.

Okej, idag var det 6 dagar sen jag började...

Okej, idag var det 6 dagar sen jag började med LCHF och dags för invägning. Resultatet för denna vecka blev -3,7 kg och -3 cm i midjan!!! Jag är super glad över resultatet och känner att jag verkligen ska fortsätta med detta! Målet är som sagt -15 kg till 2 juni så än så det är bara att kämpa på! :D såhääär glad är jag nu!


Helgen har varit helt underbar och jag har...

20120331_184140 (MMS)

Helgen har varit helt underbar och jag har skött maten suuper bra! Imorgpn är det dags för vägning och mätning och jag måste säga att jag längtar lite. Jag har inte rört mig så mycket i helgen eftersom vi var i stockholm igår och det var snöstorm idag, så jag väntar mig inga mirakel siffror men spännande är det:) idag var älskade Jacke och Linnea här. Sjuukt mysigt som alltid! Nu ska jag vänta på att kl blir 22 då jag ska se på "missing". Hoppas det händer lite mer nu annars måste jag nog sluta kolla på det.


RSS 2.0