nu har jag ny mobil, så vi testar ifall de...

nu har jag ny mobil, så vi testar ifall det funkar att blogga från den här nu. Jag ber om ursäkt i förväg för eventuella, troliga skrivfel eftersom jag inte riktigt än har lärt mig att använda tangenterna obegränsat. Det är nu nyår och jag vill bara berätta hur tomt det känns eftersom mackan och laim är hemma. Mackan ärmmagsjuk och liam fick boi sällskap. Novalie är jätte förkyld och jag vill hålla henne så långt ifrån de bakterierna som möjligt, och mig själv också eftersom jag ska orka ta hand om henne. Dessutom ville mackan ha litenlugn och ro, men det känns inte mindre tomt för det. Men vi har det sååå mysigt ändö hos mamma och pappa. Ätit förrätt som mackan gjort, hummer och oxfile toast. Nu ska vi snart äta hrmma gjord banan glass med toblerone. Ja tack. Jag inte hungrig. Just so u know. Uppdaterar mer imorgpn. Gottnnytt år mina vänner Älskar er!


Utkast: Dec. 27, 2011

Glad midsommar och gott nytt år allesammans!

Vilken underbar jul vi har haft! Med så otroligt mycket fina julklappar. Tack allihopa! Det var lite märkligt att vara ifrån min familj på jul och lite julstäning saknades allt. Men det var otroligt mysigt och jag kan absolut vänja mig vid att ha det så här vartannat år. På Juldagen åkte vi till min familj, minus syster, Marley och Craig eftersom de firar jul med hennes andra familj på juldagen. Men det var mysigt ändå. Mackan somnade när han nattade Liam kl 20, men det behövde han. Jag, mamma och pappa hade det mysigt i soffan. Med Novalie såklart. Mysig jul helt enkelt! 

Idag lämnade jag och Mackan barnen hos deras farmor och gick ner på stan själva utan barn. Det var en rätt märklig känsla och jag fick för mig ett par gånger att jag hade glömt Nova inne i någon butik. Men så var det ju lyckligtvis inte. När vi kom tillbaka dit 3 timmar senare så blev det kramkalas. Kalla mig blödig och töntig men jag saknade min lilla skrutta. Hon bara log stort när hon såg mig :) Älskade!

Mackan köpte en blue ray spelare igår så idag köpte vi två filmer till. Såg nyckeln till frihet ikväll. Otroligt bra film! 

Imorgon ska jag möta upp Sara för att åka in till Stockholm och kolla runt lite i butikerna, kanske hitta något fint tills på Torsdag då vi ska gå ut och käka och dricka lite vin :) Men först ska jag gå förbi the phonehouse här iNorrtälje och köpa mig en ny telefon. Det blir en Samsung Galaxy s2. Kuuul!

Nu ska jag få Novalie att somna så att jag kan få hoppa i säng, är såååå trött!

Over and out

hello people! Är på väg med 3/4 delar av f...

mms_img30449 (MMS)

hello people! Är på väg med 3/4 delar av familjen till täby centrum för julshopping. Jag inser hur korkat det är och jag inser att jag får skylla mig själv sen när jag knuffar mig fram bland folk och svär högt över hur idiotiska och obotligt korkade dom är. Men då får jag skylla mig själv. Novalie ligger och sover i sin vagn, hon är liite förkyld snuttan. Mackan sög med näs sugen imorse och satan i gatan vad mycket grönt snor det kom ut. Den fylldes direkt vilket inte hör till vanligheten. Så hon får ligga och mysa i vagnen med varma kläder medan morsan och farsan stressar runt i julhetsen. Kollade banken innan jag gick imorse och såg till min förtvivlan att det inte fanns många kronor. Jag ringde upp försäkringskassan som direkt insåg sitt misstag och bad om ursäkt. Och? Ge mig mina pengar! Det var alltså så att dom råkat ge mig lägsta nivå ersättning istället för sjuknivå. Vilket är det dubbla alltså fick jag bara hälften av vad jag skulle få. Därav bristen av pengar på kontot eftersom allt redan gått till automatiska överföringar av annat. Iddi kärring! Men som tur är har jag världens bästa man som lånade mig pengar tills slantarna kommer in efter jul. Oj, nu blev det långt. På återseende. Bjuder på en fin bild på vackraste


Sjukgymnasten

Imorse var andra besöket hos sjukgymnasten för Novis. Sist hade hon lite svårare med höger sidan, vilket de skulle kolla idag. Det innebär att hon inte gärna kollar åt höger. Hon kan göra det, men väljer att låta bli. Det ska vi träna upp. Det var egentligen så pytte pytte lite denna gången att hon knappt skrev ner det, men ville ändå att vi skulle komma tillbaka en sista gång, om en månad, för att kolla om det rättat till sig helt. Min duktiga tjej. Fick också höra att hon var ovanligt stark i kropp och leder för sin ålder. Stolt mamma!

Spenderade dagen på stan, inhandlade lite smått och gått till julafton. Julklapp till Marley och en liten till grej till Mackan. Svårt att låta bli när man hittar något som bara passar perfekt. Älskar att köpa julklappar, det är det roligaste som finns! Än är jag inte klar, har några kvar :) 

Imorgon ska jag och mackan åka iväg och handla jul mat. Och även laga den är tanken. Myspys. Men jag har en känsla av att det inte blir så tidigt som jag hade tänkt då han är ute med jobbet ikväll och firar. Sista dagen idag, sen är han ledig 14 dagar. Han är iallafall i Stockholm och kommer förmodligen hem ganska sent, så han tar nog lite sovmorgon imorgon. Då tänkte jag klä Novalie och gå hem till farmor en stund. Hennes farmor då. Det vore väldigt långt att gå till Skogås..

Skit tråkigt inlägg men jag är så fast besluten att uppdatera vad som händer. Tänk hur roligt det ska bli att läsa detta om en 1 eller 2 år. Då kommer jag förmodligen inte kunna fatta att min älskade Novalie någonsin har varit så här liten som hon är nu. 





En riktig rödrott har jag blivit! Får se hur länge det sitter i innan jag bli råttfärgad..

Over and out

Matstol och julmys

God morgon!

Skulle egentligen ha åkt till Åkersberga och Stockholm idag men planerna blev ändrade så vi har en mysig dag här hemma istället. Det var länge sen faktiskt. Novalie ligger i sängen och sover fortfarande. Hon fick 3 månaders sprutorna igår så det är förmodligen därför. Vissa barn kan få så att dom sover extra mycket ett par dagar, eller feber eller liknande. Men det verkar hon ha sluppit iallafall. Lite extra sömn dör man inte av ;) Hon var ÄNTGLIGEN över 5 kg som jag kämpat så länge för! 5055g väger hon. Det är absolut inget fel på hennes vikt, jag har bara velat att hon ska väga det :) Hon är 61 cm lång, så en riktig långstånk är hon. Vacker och underbart! Efter BVC igår så gick vi in på Öppna förskolan där Sara och Eddie var, och massa andra såklart. Där åt vi skink smörgår och gröt. Jätte mysigt! På kvällen följde jag med Sara till stallet. Mackan och Fredde var här hemma med barnen. Jätte kul var det. Satan vad jag saknar ridningen! Men jag nös riktigt ordenligt och blev väldigt täppt så jag antar att jag blivit allergisk. Men det går nog att lindra ifall jag nu bestämmer mig för att testa på det igen. Vi får se!

Idag ska jag rensa ut Novalies garderob, hon har väldigt mycket kläder som är för litet. Nog för att hon fortfarande får på sig stlk 50, men det börjar bli tight, dessutom har vi helt övergått till 56, så det känns onödigt att det andra ligger där och tar massa plats. Snart är det dags att börja köpa lite 62 också kläder också, fast den storleken kommer hon nog behålla ganska länge. Ska även slå in lite julklappar som ligger gömda. Nu är ju inte Liam här så nu kan man lägga alla klappar under granen. Att göra det när han är här är dödsdömt. Då finns inga klappar kvar :)

Jag har så mycket att se fram emot! Jag är så lycklig! Imorgon är det marknad nere på stan, svin mysigt! På Fredag ska jag och mackan till Täby och trängas med alla andra som väljer att åka dit istället för något annat centrum i hela Sverige. Men mysigt och kul ska det bli! På lördag är det julafton, vi ska till Renee och Bosse. På juldagen ska vi till mamma och pappa. Sen kommer förhoppningsvis min älskade SOSSO hit några dagar och hälsar på oss. Och så ska jag gå ut en kväll med Sara. Käka middag och gå ut och ta några glas vin kanske?! Och sen är det nyår, då ska vi till mamma och pappa igen. Och sen börjar babysim i januari- Så jävla kul! Sen i mars ska Novalie döpar- längtar som satan dit! och sen fortsätter bara roligheterna. Ni hör ju, jag har massor att se fram emot :)

Nu- TVN!

Over and out

Just det, denna stolen har vi fått av mina älskade gudföräldrar. De är helt underbara. Det tog tid att välja stol, men till slut blev det en brio sit och jag är såå nöjd! Den kommer någon dag i mellan dagarna. 



Fast vi ska ha en röd dyna till. Lite färgklick i tillvaron ;)


men kul natt. Kunde inte somna. Låg och vä...

mms_img32640 (MMS)

men kul natt. Kunde inte somna. Låg och vände mig tills klockan blev 2.30. En timme senare vaknade novalie och ville ha mat. Sen igen vid 5.30! Och nu är jag vaken med liam som vägrade sova mer. Ligger på soffan och tycker lite synd om mig själv. Gäsp. God morgon gott folk. En bitter amanda möter världen idag.


HAHA

Jag satt och läste lite på familjeliv.se. Det är ganska spännande faktiskt, folk är roliga! Det var en person som frågade om råd vart någonstans i Sverige som är trevligt att bo då hon/han tänkt flytta. Detta var ett av svaren: "Flytta till Rosengård, Bergsjön, Rinkeby, Södertälje eller nåt liknande mångkulturellt område. Underbart, mångkulturellt och spännande med ständigt nya möten där kulturer bryts mot varandra, speciellt är det bra om man har barn, då får de växa upp i en internationell miljö som ger kulturell kompetens och stimulans." 

Hahaha, jag kan inte låta bli att tycka att det är lite hysteriskt roligt. My kind of people.

Snart kommer pappa och hämtar oss, vi ska dit och mysa ikväll. Mamma ska till Hasseludden så det blir bara vi och Liam och Nova. Myspys! Har rensat min garderob, ska ta med mig en säck dit och ställa tills sommaren. Mest kläder som jag blivit för fet för under graviditeten. Eftersom vi har det så trångt här och jag ändå inte kan ha kläderna så ställer jag dom där så länge. Smart i know. 

Nu ska jag kila!

Torsdag

Även fast jag skriver för min egen skull, och det ska bli så sjukt kul att gå tillbaka och läsa detta senare så kan jag inte låta bli att tycka att det är så sjukt tråkigt när jag inte vet vilka som läser och ingen kommenterar. Vem läser???

Idag var vi en snabbis nere på stan med Sara och Eddie. Vi käkade lunch och letade efter en kakburk till Saras mormor. Jag vågar skriva det för jag är ganska tvärsäker på att Saras mormor inte läser min blogg..
Sen åkte jag hem och hämtade upp L på dagis, han orkade inte gå så han fick sitta på vagnen. Där nere vid Novalies fötter, än så länge går det bra, men när hon blir längre så är det nog inte så skönt för henne längre. Väl hemma så satte jag igång maten, (körde på säkert kort till lillgrabben, varmkorv och makaroner. Mums om du frågar honom.) gick på nappjakt, lekte lite med bilar och pysslade lite. Novalie somnade i lagom tid tills det var dags att lägga den andra, perfa! Hon sover väl nån timme till nu skulle jag tro, sen är hon vaken några timmar. Så brukar det se ut iallafall. 

Jag börjar känna mig lite smått ensam om dagarna nu när mackan åker till jobbet kl 06 och kommer hem 01.. Rätt tråkigt. Ja visst träffar jag ofta Sara på dagarna, och det är super mysigt (annars hade jag gått under för länge sen) men hela eftermiddagarna, kvällarna, morgnarna och förmiddagarna blir det bara jag och barnen, eller barnet (varnnan vecka). Och det blir lätt lite ensamt efter ett tag. Nog för att jag älskar båda ungarna, men vuxet sällskap är underskattat.. Så imorgon tar jag och packar båda ungarna och åker till min pappa. Han hämtar oss här hemma och kör hem oss på lördag. Hur underbar är han? BÄST. Det ska bli så otroligt mysigt! Älskar min pappa mest i hela världen.

Nu ska jag fixa en baguett med tonfiskröra till mig själv tror jag nog. Eller tacos? Donno.

Over and out


Kusinerna, Marley och Novalie


Tisdag hela veckan

Idag rä det lucia. Jag minns denna dagen för exakt ett år sedan, så väl. Jag minns hur jag stod här och bloggade och jag minns precis hur jag kände mig. Helt sjukt hur fort ett år går. Nu sitter jag här och tittar på min underbara, vackra dotter som ligger i soffan och sover. Hur sjukt är livet??

Idag har vi varit på luciatåg på dagis. Dom var så himla duktiga, dom små liven. L fick syn på mig och hans mamma som stod i folkmassan och blev lite ledsen, men innan dess var han jätte duktig! Det blev lite fika på gården och sedan gick vi hem. Hans mor följde med hem, då hon ställde bilen här innan. Det var bra, då fick vi hem hans vagn också. Dessutom är det alltid trevligt med sällskap! 

Jag och L käkade middag och kollade på bilar filmen (som vanligt) medan lillan låg och lekte på sin väldigt opedagogiska lekmatta. Sedan bakade jag en kladdkaka på olja istället för smör, som jag tänkte bjuda Sara på imorgon när hon och Eddie kommer hit. Men jag råkade äta upp halva. Jaja, what to do? Jag fick ju mens idag! Jävla piss skit mens. Då får man äta choklad... Jag hoppas att det bara var någon blödning pga av mina p piller och inte min "riktiga" mens. Det märker vi nog rätt snart.

Novalie är så himla duktig på att prata! hon jollrar och försöker snacka så mycket. Gullunge! Dreggla har hon börjat göra rejält också. Jag trodde hon kräktes på mig förut för jag blev helt blöt. Men det var visst bara saliv. Det är så kul för man får sådan respons från henne nu när man ler och skrattar åt henne. Hon har börjat härma om man lipar eller gapar. Då ser man att hon försöker göra detsamma. Gud vad jag älskar den varelsen! hur ska jag nånsin klara mig ens en natt utan henne? Jag vet inte..

Nu kommer strax mackan hem, då ska vi se klart på irene huss som vi började se igår. Egentligen är jag jätte trött, men vi har så lite tid tillsammans så jag ska försöka hålla mig vaken. Dessutom har han med sig köttbullar hem från jobbet. Underbara karl! 

PUSS





Godkväll! Nu ligger jag på soffan och myse...

mms_img32262 (MMS)

Godkväll! Nu ligger jag på soffan och myser med familjen. Dock saknas det en person men han kommer imorgon. Det har varit en helt underbar helg som nu ska följas av en helt underbar vecka. Åt nyss en två rätters middag. SOM jag har saknat hans mat när han nu har jobbat i ca 3 veckor i streck. Till förrätt blev det anjovis cheesecake, lax och färskost terrin, rökt strutslår med struts röra, rom och appelsindip. Och till varmrätt fick jag fylld lågtempurerad fläskfile med färskost, permisan och örter. Färsk kantarellstuvning samt palsternacka och potatis pure. Behöver jag säga det knullade i käften? Det smakade himmel! Här kommer bilder. Nu ska vi se jägarna 2. Over and out!


Fredag hela veckan

Idag är det Fredag. Ville batra säga det eftersom det är lätt att man glömmer bort dagarna när man är hemma på det här viset. Så nu är det sagt. Fridaaaay.

Vi är strax klara här hemma. Lillan har badat, jag har städat och plockat undan, packat en påse med smutstvätt och fixat oss. Nu ska vi bara vänta på bussen som går 13.52. Vi ska eventuellt beroende på hur mycket klockan blir, gå förbi en vän som jobbar inne i Stockholm och köpa en julklapp till en person. Oj så mycket info det blev där, men vill juinte avslöja något. Annars styr vi kosan direkt mot Haninge där mormor och morfar längtar ihjäl sig efter Nova. Varför är det aldrig någon som längtar efter mig eller vill träffa mig längre??? 

Ikväll blir det Fredagsmys och idol final hos mor och far. Det ska bli såå mysigt! Framförallt så ska det bli skönt att sätta sig i deras massagestol och bara slappa! Imorgon ska vi ha lite myskväll med tjejerna. Som jag längtar! Hoppas att tette är frisk så att hon kan komma också. Det var ju 100 år sedan! Vad som händer på dagen imorgon vet jag inte, förutom att jag måste hämta ut en av mackans julklappar. 

Det var så sjukt mysigt i morse. Novalie vaknade och låg och buffrade och stönade som vanligt när hon är hungrig. (Hon skriker sällan för att hon är hungrig när hon sover, hon ligger och spottar ut nappen och låter lite konstigt bara. Tur att jag vakanr av det ljudet.) Jag tog upp henne och gav henne mat i min säng. Sen la jag tillbaka henne i hennes säng och så sov vi vidare några timmar till. (klockan var ca 6.30 när hon åt) Sen vaknade hon igen vid 9 och ville äta lite till, då la jag henne brevid mig så fick hon ligga ner och äta lite medan jag snozade vidare. Sen sov vi en timma till i min säng innan jag vaknade och ville gå upp. När jag öppnade ögonen så låg hon bara där helt lugnt och stilla och tittade på mig och log. Hon var redan vaken. Helt underbart och jag blev så lycklig i hela kroppen. Hennes leende får mig att smälta! 

Dags för bussen! Over and out!



Onsdag morning

Jag skulle skriva Wednesday i rubriken men glömde bort hur det stavades, eller jag vet att det stavas så här men det såg så fult ut, så jag skrev på svenska istället. Totalt onödig info men ändåååå.

Igår var jag och Nova i Täby centrum med Sara och Eddie. Där kollade vi på lite kläder och annat fint, käkade lunch och bara mös! Var hemma rätt sent så det blev en heldag. Och idag ska vi åka till Thuns. Någon typ av mini ullared utanför Norrtälje. Ska bli himla spännande. Sara hämtar upp oss här om 20 min med bilen, det är så himla praktiskt att vi har sån där enkel bilbarnstol som man bara kan köra in och ut och inte behöver hålla på och montera i 3 dagar. Väl framme sen kan man bara köra i barnstolen ien kundvagn och vips så har du tillverkat din alldeles egna vagn...
Jag köpte förresten en blus igår i täby. Den på bilden är svart men jag köpte en mörkblå. Men jag vet inte. hiss eller diss?



Dags att byta blöja och klä på Novalie innan vi ska åka.

Over and out

Goddag mina vänner. Dagen och natten var l...

mms_img24318 (MMS)

Goddag mina vänner. Dagen och natten var lite märklig då vi sov lite sådär varannan timme. L var vaken och hade 40 graders feber stackarn, det väckte givetvis det andra barnet och sen var cirkusen igång. Men det gick bra och han mådde bättre imorse tack och lov. Kl 13 var jag och Nova på bvc för kontroll. 4800 g och 60 cm lång är hon nu min stora tjej. Drygt 10 cm sen hon föddes, men det är väl rätt normalt, eller? Me not know.. Sen var tanken att vi skulle åka hem och mysa, men istället gick vi in på öppna förskolan där några av Novas kompisar från föäldragruppen befann sig. (jag inser hur otroligt töntig jag låter som säger att det är hennes kompisar när jag är väl medveten om att det egentligen mest är mina behov som tiillgodoses.) där gjorde vi avtryck av händer och fötter på disktrasor. Jätte gulligt blev det, men inte så kul om du frågar henne. Nu är vi på väg hem och ska laga lite käk och mysa ner oss i soffan. Eller ta hand om diskberget och klädhögen först kanske.. Otrevligt! Hoppas ni orkade läsa fast det inte blev några stycken. Det går inte från mob. Over and out


Fredagsmys med barnen

Ja, som förstått så jobbar Mackan långpannor hela veckan så det är bara jag och barnen hemma, likaså idag. Så nu är det Fredagsmys som gäller! Jag och L lagade Tacos tillsammans medan Nova låg och sov. Han skar tomat och paprika med en matkniv (det gick sådär) och jag stekte köttfärs. Sedan åt han och tyckte det var jätte kul. Nu sitter han och häller i sig resterna utav efterätten som idag bestod av chokladpudding. Och nu målade han hela ansiktet... Ja, jag passar på att blogga lite medan alla är sysselsatta med annat. Väldigt intressant. Innan matlagningen så hjälptes vi åt att skura handfatet och köket. Samtidigt som vi sjöng en mix mellan typ alla låtar han kan, det var kul må jag säga. 

Imorgon ska jag och MArcus gå på musikalen Hair med hans mamma, bosse, syskon, bonus syskon och respektive. Det har varit planerat sedan i april så det ska bli riktigt roligt! Mamma och Pappa passar Novalie så hon ska ut till Haninge, förmodligen så sover jag då kvar där sen för att det inte ska bli så jobbigt att ta sig hem. Och än kan jag inte vara utan henne en hel natt. Då kommer mina tuttar sprängas och det vill vi inte. Dessutom skulle jag sakna henne allt för mycket. 

På Söndag blir det kalas ute på Vätö för älskade Sara som fyller år. Det ska bli jätte roligt det också. Detta blir nog en riktigt riktigt bra helg. 

Nu börjar L reta sin lillasyster och kittla henne med en leksakstång så det är bäst jag går dit och förhindrar eventuella olyckor. På återseende gott folk.

Over and out



Vaknade vid tio i 5 av att lilldock var hu...

Vaknade vid tio i 5 av att lilldock var hungrig. Hon somnade kl tolv inatt så det är rätt ok. I normala fall brukar hon somna om efter det här målet men nej, nu verkar det som att hon minsann tänker vara vaken. Usch va trött jag är, så här kan hon inte hålla på. Kvällen igår var inge kul, hon skrek i 3 timmar, verkar som hon hade jätte ont i magen. Hoppas det inte var något jag ätit. Nej, nu vill hon tydligen ligga och skratta och prata, adjö då gott folk. Hoppas ni sover gott i era varma sängar!


1 December 2011

Jag kan inte nog understryka hur otroligt chockad jag är över hur fort tiden går. Sist jag skrev var det 5 veckor kvar tills min ängel skulle komma, och nu är hon snart 9 veckor gammal. Vi går till öppna förskolan varje måndag med Sara och Eddie. Det är så mysigt för det är från 0-8 månader, så det är bara små bebisar och föräldrar. Det är rätt skönt faktiskt, inte så mycket spring och lek. Dessutom är det kul att prata med mammor som inte födde barn för 17år sedan och hur deras järnålder förlossningar var. Jaja, det kanske inte finns några mammor med 17 åriga barn på öppna förskolan, men ni förstår min poäng..

Idag var vi på stan här i Norrtälje med Sara och Eddie. Jag köpte några julklappar till barnen, kan ju såklart inte skriva vad ifall Novalie eller Liam läser min blogg... You never know. Men de blir nog glada :) Efter stan så gick jag och handlade lite frulle på ica och tog bussen till dagis. Ja Novalie var såklart med hon också. Vi hämtade brorsan som alltid vill dra vagnen hem, det kan då ta ett tag så ca 40 min senare var vi hemma och då rensade jag Ls garderob så det får plats med nytt efter jul. Det är bara att inse att han har vuxit och inte längre kan ha samma kläder som för 1 år sedan. Massa nytt ska det bli! Samtidigt som det så lagade jag mat och städade. Jag hade himla tur att Novalie somnade när vi kom hem, jag lyfta bara över henne i sin säng så låg hon där i 1,5 timme. Perfekt!

Nu sover de båda och jag tänkte luta mig tillbaka och se 1 avsnitt eller 7 av private practice. Imorgon blir det stan med Sara och Eddie IGEN, men då ska jag köpa lite blöjjor och mat och andra måsten. Och en julklapp till min älskade lillebror Max. Han är jag ganska säker på att han inte läser min blogg så jag skulle kunna skriva vad, men jag skiter i det. 

Ha det bra alla och hoppas ni orkar läsa igen!

Puss Over and out

RSS 2.0