Måndag

Jag får låna mammad bil den här veckan så jag tog bilen till jobbet idag. Vi får se om jag gör det imorgon för jag tycker inte om att köra i mörkret, och värre blir det.om det regnar OCH är mörkt.. Novslie hsde haft jätte kul på dagis, blir så glad för att hon är så nöjd.




Helgen i stockholm var underbar! I fredags var det x factor mys med mina föräldrar. Nova avgudar sin mormor och morfar och fick dessutom sova mellan dom, skööönt! På lördagen gick vi till sickla köpkvarter och shoppade. Mamma o pappa köpte vattenkokare och brödrost hem till dom och en present till Linda som fyllde 30 (mackans syster). Sen köpte mamma ett par skit fina skor till mig på din sko. äntligen fick jag slänga mina gamla. Hon köptr också två koftor till Nova.





och den tröjan som är på första bilden, som hon hade idag :)

jobb jobb

det blir inte mycket blogg nu när jag har börjat jobba. men jag ska bättra mig. Skulle varit ledig idag egentligen men tog eriks pass för han är sjuk. idag är det "höst fest" i centrum med special erbjudanden i alla butiker, mysik framträdanden och goodie bags. från kl 16. ska bli så jäkla skoj! jag ska fra fram säljhoran och toksälja klockor hela kvällen. imorgon är jag ledig igen och då åker vi till stockholm. Nu hsr jag jobbat varje dag sen fredags förra veckan, super skönt att jag får in lite timmar.

Novalie ska gå till dagis, och hon ääälskar det fortfarande. Helt otroligt hur glad hon är när jag lämnar henne. hon ålar sig ur mitt grepp och kryper iväg fort som attans. jaja, bättre det än ledsen bebis.




Poker

Är hos mamma och pappa. Novalie sover efter massa spring och bus med mormor och morfar. Innan vi kom hit så var vi hos tette och Malou och mös. Novalie avgudsr Malou och pussar henne hela tiden. så himla gulligt!

Nu tittar vi på x factor och spelar poker, ja jag och pappa alltså. mamma spelar wordfued som vanligt.. hihi

Imorgon blir det jobb! sälj rekord here i come!







Stockholm

Vilken morgon! Varför sover alltid barnen länge när jag ställer klockan? igår vaknade dom båda 6.30 och imorse ringe klockan 7.15 och dom tok sov. N vaknade 7.30 av att jag grejjade i sovrummet och L vaknafe 8 av att Nova sjöng på sitt rum. suck. aja, i med frukost, på med kläder och packa väskan. L skulle ha dina nys "monster traktor" kallingar idag så han var svin nöjd hela morgonen och berättade stolt att han är en stor kille nu och Nova är en bebis. haha.

Iväg till dagis för att lämna glada killen, och nu sitter vi på bussen till Sthlm. Vi ska träffa Tette och Malou och Sandra. Först åker vi till sjöstan och hämtar mammas bil så att vi kommer snabbt hem sen eftersom pappa har "lill dock abstinens". han är bra min pappa!




Oct. 18, 2012


kalas och rytmik

jag vill skriva mer om bröllopet men det blir inte rättvist med mobil blogg så jag vill vänta tills jag kommer till datan, vilket blir hemskt sällan nu förtiden har jag märkt. men ikväll kanske. har så himla fina bilder på dom på kameran också.

Idag har vi varit på baby rytmiken som vi går på varje torsdag, eller ja, SKA gå på varje torsdag men vi har missat några. Vid 13 tog ci bussen hem till svea som fyllde 1 år idag. super gott och kul! :) sen gick vi ner på stan och köptr strumpor till L och N, jeans, body och byxor till nova. fanns inget kul i Ls storlek. fet var halva rea priset så det blev sjukt billigt. sen köpte vi kallingar till Liam på hm. han ska ju sluta med blöja nu så då är det bra att ha såna. med monster traktorn på till hans stora förtjusning.




bröllop

vilket himla vackert och fantastiskt bröllop vi fick äran att vara med på i lördags. Lisa var så otroligt vacker! Mer om hur det var och mer bilder kommer när jag kommer åt datan. Lisa är en väldigt kär barndomsvän till mig och hon gifte sig med sin fina Dennis!




Grattis älskling!

idag fyller mackan år och jag har bakat tårta. den är inte fin, men jag hoppas den är god. Det är min första riktiga tårta ever så jag hoppas inte på för mycket men vi får se. Det blev tobleronemousse och jordgubb. men jordgubbs moussen blev mer som kräm, gjorde om den 3 gånger men den blev aldrig tillräckligt fluffig. på jordgubben la jag riven vit choklad och marabou choklad. men kag har ingen grädda eller nåt i utöver det som är i mousserna så jag vet inte om den blir för torr. vi får väl se..




Måndag

Helgen har varit kanon! Mys hos Jacke och kalas. Återkommer till det sen. Nu sitter jag i soffan och lyssnar på barnen som leker på sina rum. Vi ska till dagis vid 11 idag. Sen är tanken att Mackan ska hämta Nova efter jobbet. (L ska till sin mamma) Men han är där först vid 17.30 kanske så vi får se om jag kan hålla mig så länge eller om jag hämtar henne tidigare..


fredag

Dagen hade gått skit bra för Novalie. Jag var så spänd när jag skulle hämta henne. hon hade ätit jätte bra, sovit nästan 2 timmar och inte pipit någonting. hon hade ramlat en gång och gråtit lite men thats it. och det känns så skönt att dom kan trösta henne och hon inte gråter tills mamma kommer, så kan det bli här hemma ibland.. Jag är så glad att allt gick så bra. när hon såg mig så log hon hysteriskt och sträckte ut armarna. mammas lilla hjärta <3

nu ska jag gå och sova. mackan är ute på galaj ikväll. imorgon åker jag och novisen till stockholm.




maaat

Novalie älskade mammas mat. hela hennes ansikte gjorde det..




Tacos gratäng

Lämnade barnen strax efter halv elva. (Dom vill att man lämnar lite innan lunchen som är kl 11 så att barnen inte kommer precis till det, då har dom svårt att "komma igång") Sen tog jag bussen ner på stan där jag mötte upp en tjej för att köpa en mössa. Men hon hade fyllt bilen med kläder i stlk 80 också så jag kollade igenom det och tog lite tröjor och tjockare strumpbyxor till Nova. Även 3 par vantar och 2 mockasiner. 10 kr styck skulle hon ha för det. Bättre än att köpa ALLT nytt! Iallafall nu när hon börjat dagis och måste ha så mycket extra kläder. Sen gick jag hem och tog tag i disken och barnens rum. Sen slängde jag mig på soffan och tittade på senaste avsnittet av Greys innan jag dammsög köket och vardagsrummet. Nu tänkte jag gå till Ica och handla lite mat. Ikväll blir det taco gratäng här hemma. Mackan ska förmodligen ha födelsedagsmiddag med några kompisar (han fyller år på onsdag) så det blir myskväll bara jag och barnen. Båda två älskar tacos men det är så tråkigt att göra det varje gång, så därför blir det gratäng idag, men jag köper lite bröd ändå som Novalie kan äta, och taco chips till mig och Liam. Jag vet inte vilken variant jag ska göra, jag har två som jag gillar. Ena är med taco chipsen direkt i gratängen och den andra utan. Det blir nog utan.

Recept kommer senare!

Första dagen själv på dagis.

Har precis lämnat barnen på dagis. Det har nu varit 3 dagars inskolning och idag är Novalie själv. konstigt! Jag skulle hoppa på bussen nu och fick BETALA! Det hade jag glömt. Annars åker man ju gratis med barnvagn i Stockholm. Men iallafall, vi lämnade Novalie först. jag ville att Liam skulle få se att Novalie också går på dagis och att det kanske skulle bli lättare att lämna honom då. Han har varit lite ledsen senaste veckan och vill inte alls att jag ska gå. Och det funkade! - inte ett pip från hans sida. Och Nova.ska vi inte tala om, jag pussade henne och viskade att jag älskar henne och gav henne sedan till fröken Karin. Vi vinkade och sa hejdå till henne men hon bara log och vände sig mot de andra barnen och kollade vad dom gjorde. Inte ett pip. Ska hämta dom vid 16 idag. ska bli så spännande att höra hur det har gått!

Slut som artist

Vilken natt. det är det enda jag kan säga. först var jag skit bitter för att mackan nattade novalie och hon somnade direkt. sen när jag skulle gå och lägga mig så vaknade hon och skrek, jag gav nappen och.hon somnade om, precis när jag la huvudet på kudden så skrek hon igen. jag gav henne välling och samma visa igen. vanligtvis kämpar jag på till framåt 3 innan jag överväger att ta in henne till oss, för jag vet att mackan sover dåligt när hon sover där. men igår gav jag upp redan kl 00.30. bar in henne till oss och efter 5 min spydde hon ner hela sängen och sig själv. in med henne i duschen och spola rent. ner i vår säng igen och hon kunde inte komma till ro. vred, vände, sparka, boxa, klättra. det fanns inte.ens chams för mig att somna, då hade.hon åkt eäner i golvet. mackan gick ut på soffan. när klockan blev 02.30 och hon fortfarande inte låg still så bröt jag ihop och började gråta, nova blev ledsen och gjorde detsamma. mackan kom in och la sig och höll om henne men inget hjälpte. hon ville bara ligga PÅ (???) mitt ansikte. det gick liksom inte om jag ville andas så jag försökte hålla fast henne brevid mig lite lätt så hon dkulle slappna av men det gick.inte. framåt 4.30 började hon ge med sig.och somnade. 6 ringde väckarklockan. ville jag gå upp? nej jag visste inte ens vad jag hette. mackan fick ringa och vabba när han fick till svar att jag borde kunna ta hand om mina egna barn och att jag tydligen inte bryr mig om ifall mackan har ett jobb kvar. det kändes ju bra.. eller?

nu ligger nova och mackan i sina sängar och sover och liam leker. imorgon ska jag lämna nova på dagis själv för första gången. dödsångest..


Sovrummet

Vårt sovrum har blivit det minst prioriterade i lägenheten, av uppenbara skäl. Men nu börjar det iallafall likna ett sovrum och inte ett förråd. Det ska upp två hyllor på väggen brevid fotöljen, och sen ska det upp en liten hylla med LOVE bokstäver ovanför sängen, det hade vi i förra lägenheten men det var betong vägg i vårt sovrum tydligen, så vi måste köpa en ny borr först. Och gardiner ska vi sjävklart ha så småningom också, men gardiner är ganska lågprioriterat i hela lägenheten faktiskt. Det är mycket som måste köpas och fixas när man går från en 2a på 64 kvm till en 4a på 103 kvm.. Man får ta lite i taget.


Såhär ser det ut än sålänge iallafall:



Lite bilder från i lördags

Barnen fick så himla fina presenter i helgen så jag blir alldeles rörd. Novalie fick en bil från disney som har massa olika ljud funktioner och som man även kan lära sig gå med, presentkort, kläder, en giraff från brio, pop up leksak, regnkläder, sponsring till barnvagn, gosedjur, halsband, berlock till sitt armband, duplo, vinter overall, Ja det var det jag kom på just nu men jag har säkert glömt något. Sorry. Liam fick bord och stolar till sitt rum, bilar, play lera, verktygsbord med verktyg, bilbana, traktorer, kläder, osv osv, huuuur mycket som helst! Bortskämda ungar :)

Dagen vart super lyckad och tårtorna var jätte fina! Novas gudföräldrar Elin och Fredrik stannade på middag som Mackan lagade.

Jag har äntligen tagit fingret ur röven och köpt en kalender så nu ska jag börja fylla i den, hittils har jag skrivit upp saker på lappar, sms, och andra ställen i mobilen, så jag lär ju ha tappat bort hälften, så ni som vet med er att vi har något datum inbokat kan väl säga det bara för säkerhetsskull ;)

Sen ska jag gå igenom alla Novas ytterkläder och skor och namna klart allt, och även packa en påse att ta med till dagis imorgon. 

Lite bilder från lördag, Liam är inte med på någon med respekt för hans mamma.


Lunch

Idag var vi på öppna på förmiddagen och sen gick vi ner på hm och köpte en mössa och vantar. måste ha extra på dagis. Sen gick vi till ica ich köpte varsin sallad. Novalie fick en med pasta och räkor, sen när vi kom hem värmde jag pastan. lat morsa? Japp. Men hon älskar ju räkor så varför inte. Min var dock lite mer varierad. Nu blir det lek och bus innan brorsan kommer hem, sen ska vi sova tidigt ikväll så vi är pigga födagisimorgon

okej det går inte att gå tillbaka och ändra det jag skrivit där uppe, men det ska stå för dagis imorgon, inte föda.. haha


Oct. 01, 2012

vilken helg! Får berätta mer ingående om hwlfen vid senare tillfälle men kalaset var super mysigt.och barnen fick så oootroligt fina presenter! Imorgon börjar Novalie på dagis, men först en dag på öppna och på stan!

Det här möttes jag av när jag öppnade ögonen




RSS 2.0