Kottis

Novalie sover och jag sitter i soffan och kollar på några avsnitt av serien fairly legal. Har bara sett ett avsnitt än så länge så vi får se om det är något att ha.

Precis när Novalie hade somnat så hörde jag ljud i köket, men när jag kom dit så slutade det. Jag gick tillbaka till soffan när jag hörde ljuden igen, åter tillbaka och såg plötsligt hur Novalies plast skål rörde på sig på golvet under bordet, när jag kollade igen så ser jag att det är en IGELKOTTE under bordet, med henne skål på huvudet. Alltså kom igen?! Paniken infann sig och jag både hoppade och skrek medan jag funderade på hur fan jag skulle få ut den igen, men det löste han själv för han blev så rädd för mig att han sprang ut genom altan dörren själv. Tack och lov! Det var läskigt må jag säga. Inte för att igelkottar är farliga, men jag var inte riktigt beredd på mötet. Nu skrattar jag gott åt det. Nu får M fan sluta mata den där innan han kommer in och bygger bo brevid soffan, eller I soffan. Herregud. Klappa kottis på kvällskvisten. Nej tack.

Lördagsmys


När ska det funka att skicka blogg sms igen så att jag kan blogga i vanlig takt?? Jag är så omotiverad att sätta mig vid datan och logga in och skriva. Inte alls lika spontant och mysigt. När blev det mysigt iochför sig? Ja men ni hajjar.

Idag tog jag och Nova en promenad ner på stan och stannade vid en gårds loppis på vägen. Två leksaker fick följa med hem eftersom hon tjatade sååå mycket. Typ. 
Nere på stan blev jag och Nova hungriga så vi käkade lite lunch och kollade lite inan vi tog bussen hem igen. Mackan tog Nova så att jag kunde sova en stund men bara för det så somnade hon ju såklart också. Det sprack upp och blev fint väder och jag blev sugen på att gå ner på stan och kanske möta upp svärföräldrarna som jag råkar veta befinner sig nere på jazz festivalen. Men nova var så gnällig så jag orkade inte. Dessutom känner jag att det ska bli ganska skönt om typ en timme när hon somnar och jag kan ta ett glas vin och kolla på någon serie på datan. Det är ju ändå bland det bästa som finns. Ja visst är det trevligt när hon är vaken också ;) Men ibland är det skönt med lite egen tid. Ja justja, Mackan drog till Stockholm för att träffa några vänner så det är därför vi är själa. Men imorgon möts vi upp i stockholm och går på bio och käkar lite. Skulle gjort det idag men det gick bara 1 film i norrtälje och den var inte vi alls sugna på så då åker vi till Stockholm imorgon istället där det finns lite mer att välja på.

Nu börjar Novalie Melina Vita Jätte Busiga Nielsen riva ner alla böcker och försöker öppna en vinkork med tänderna så det är bäst jag går och förhindrar eventuella olyckor. Dessutom känns det lite tidigt att börja dricka vin redan nu för hennes del.. Klockan är ju bara 18.40

Igår när Nova rotade i brorsans leksakslåda ;)
Ig¨r.. Moha



Min teori


Igår ville jag testa min teori om att Novalie sov så dåligt den här veckan för att hon är ostimulerad och uttråkad eftersom vi bara varit hemma hela dagarna. Det kunde ju såklart vara tänderna också men hon va inte alls så här när hon fick första tanden så jag trodde ändå på min teori- Och jag hade rätt! Eller man kan ju inte bygga en teori på en dags resultat så vi får väl se inatt. Vi gick alltså till öppna förskolan igår så att hon skulle få leka av sig och träffa andra bebisar. Det var bara 3 till där men hon hade mycket utrymme att leka och krypa. Efteråt gick vi och handlade och tog en promenad i det härliga vädret. När vi kom hem lekte hon lite till innan maten och sen vid 19.30 blev det välling i sängen som vanligt. jag gick in en gång för att lägga henne ner och då somnade hon. Hon sov någon timme innan hon vaknade som vanligt men den här gången behövde jag inte ta upp henne, hon somnade om. Sen blev det som tidigare, att när jag gick och la mig så började hon sova oroligt igen och vaknade titt som tätt och gnällde osv. Då flyttade jag över henne till vår säng direkt, jag orkade inte böket. Och då sov hon! Ända tills klockan 8.20 imorse. 5 min efter att L vaknat- SKÖNT! Jag sover piss dåligt när hon ligger brevid eftersom hon vaknar och piper om jag vänder mig med ryggen mot henne = samma ställning hela natten. Men det var ändå bättre än att gå upp var 5e minut. Dessutom rör hon sig så mycket så flera gånger har jag dragit upp henne från fotändan. Jag ska testa teorin idag också då vi ska till parken och träffa andra mammor, då ska hon få krypa runt i gräset och urforska.

Ikväll ska vi ha myskväll här hemma. Mackan ska köpa lite plock från saluhallen på väg hem från jobbet, och så ska vi kolla på film och äta gott. Ska öppna en av flaskorna vin jag fick på min födelsedag också och testa de nya AS fina vinglasen jag fick från Sosso också. Myspys.




Poncho

Igår när Mackan kom hem så hade han köpt 2 rosa glas till mig från lagerhouse. Så himla gulligt. Jag har spanat på dessa glas flera gånger förut och nämnt det för honom men han har total vägrat och sagt att det blir för plottrligt och fult med rosa glas i våra skåp. Men så gick han dit igår för att kolla på dom ändå, för min skull, och så tyckte han dom var rätt snygga ändå ;) Han kallade det för "mamma present", bara för att. Idag när han kom hem så hade han köpt en "mamma present" till, en vit poncho med bruna knappar där fram som han hade planerat att jag skulle ha i sommar när det är lite kyligt (ja, om det nu räcker, får kanske dra fram dunjackan också med den här kylan). Denna fick jag för att han tyckte jag var så duktig i natt, han hade tyckt så synd om mig sa han. Han hade hört hur jag satt halva natten och försökte få henne att vara tyst och sova. Haha Gullet!


Lägenhet

Mackans mamma, barnens famor kom förbi förut för att ta Novalie på en promenad så jag och Liam kunde vila lite. Dock tyckte inte han det var någon rolig idé så det blev ingen vila, men vi hann se lite film och plocka upp i köket iallafall. När dom kom tillbaka så skulle Novalie sova men det tyckte inte hon heller var någon rolig idé, hon sov i 20 min istället för 1-2 timmar som hon brukar vid den tiden. Jaja, hon ligger inne i sängen och leker nu så jag får väl hoppas att hon somnar så att hon inte blir sådär jobbig ikväll. Dock ska hon inte få sova efter kl 16. Renee stannade även en stund och åt macka med Liam och läste lite saga. Hon frågade om jag ville gå och sova en stund, vilket jag ville, men just då vaknade Nova så det blev inget med det. Men om L är frisk imorgon så ska han till dagis, och då kan hon gå ut på en promenad med N igen så att jag kan sova lite. Jag tar nsätan förgivet att denna natten blir lika jobbig som den förra. Vi får väl se.

Jag ringde roslagsbostäder för att höra vilken dag det blir visning på en lägenhet som vi hade köplats 3 på. Att dom två innan oss skulle falla bort på något sätt kändes ganska otroligt men jag har ändå haft hopp. Nu när jag ringde så berättade hon att vi ligger 1a! De andra två hade inte hört av sig i tid och alltså fallit bort automatiskt. Gubben som bor där nu var tydligen lite "skum" som hon sa, och hade inte svarat på hennes samtal, men så fort hon får tag på honom så ska dom ha visning och vill vi då ha den så är den våran vad jag förstod det som. Så det är bara att hålla tummanra att allt går som det ska och ingen osynlig plötsligt kommer upp och ska ha förtur. Lägenheten är en 4a på 103kvm och ligger precis bakom hamnen nere på stan. Perfekt område för oss! Gångavstånd till stan och nära bussar. Och ÄNTLIGEN får barnen egna rum och sover förhoppningsvis mycket bättre på nätterna. Och äntligen kan man köpa lite leksaker till Novalie också, det har ju knappt fått plats så hon har inte mycket alls. 

Utkast: Jun. 27, 2012

Tack för Svaret på vad som är fel på mobilblogg, någon som vet när det ska vara tillbaka?

Blev inget bloggande igår trots att jag hade precis hela dagen på mig, jag hade också tänkt att skriva i Novalies baby bok, men det gjorde jag inte heller. Usch så dålig jag är. Jag vill ju skriva, men jag bara orkar inte ibland. Har sovit ca 6 timmar sammanlagt den här veckan skulle jag väl tro.

Jag blir galen, Hon har vaknat efter 1 timme varje kväll nu, det känns som att hon aldrig kommer in i djup sömn för hon vaknar så fort man går förbi eller rör på sig. Jag har fått hämta ut henne och ha henne i vardagsrummet för att hon blir pigg och ställer sig upp. Sen har jag suttit här uteityp 3 timmar och sjungt, vyjssat, vaggat, hoppat, osv osv. Hon somnade tillslut vid 22.30 men vaknade var 5e minut och skrek som om hon drömde mardröm. Så höll det på någon timme innan jag vågade bära in henne till hennes säng och la mig också samtidigt. Men L hade 39,6 graders feber och yrade ca var 10e minut, och Nova samma sak. Så det blev ingen rolig natt med fler vakna timmar än inte.

Nu skulle man haft bil..Det finns det ingenting här hemma som Liam överhuvud taget kan tänka sig att äta, det enda han vill ha är blåbärs soppa, och det har vi inte såklart. Så idag är jag strandad här hemma och hoppas på att någon vänlig själ vill komma över med blåbärs soppa och snus.


Helgen

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering under de senaste dagarna då det uppenbarligen är något fel på mobil bloggningen. Jag har mailat och frågat vad som kan vara fel så vi får väl se vad det är. Synd, för jag ville gärna ha kvar de inläggen. 

Idag har jag och Novalie bara varit hemma. Hon är förkyld, snorig, hostig och as gnällig. Och jag är inte helt hundra heller. Utmattningen förmodligen, det blir inte mycket sömn för tillfället. Men vi har haft en underbar helg iallafall. Började med frukost hos svärmor innan vi åkte till Värmdö där släkt och vänner befann sig. Vi körde 7 kamp och åt god mat. Vi missade midsommar stången men det gör inget, det var så kul ändå. Det blev en väldigt tidigkväll för alla, och tur var väl det för det gick inte att sova med 3 snarkande människor omkring sig. Novalie sov med mormor och morfar så den vakenheten slapp jag iallafall. 

På lördagen lånade jag pappas bil och åkte till Haninge för att träffa lite vänner. Blev lite vin och massa snack. Trevligt värre. Igår körde pappa mig och Nova till tekniska så vi slapp åka hela vägen dit också, skönt, då kommer man hem snabbare. Jag är inte van att åka buss längre. Usch så jobbigt det kan vara!

Nu ska jag städa upp här lite innan Mackan och Liam kommer, Novalie tar en lite sen powernap, men hon var så gnällig så det var lika bra.


Vad händer?

Jag har blockat från mobilen hela helgen men ingenting har kommit fram ser jag? Jätte märkligt! Någon som vet varför? Har dom ändrat på något med mobil bloggningen? Gud så irriterande!

Bajs och sol

Vilken härlig dag det blev! Novalie och jag gick iväg för att leta efter Henriksdals busshållsplats som ligger ca 20 min härifrån. Men en väldigt konstig väg som inte gick att förklara så vi fick leta oss fram och fråga folk. tillslut hittade vi och hoppade på bussen till Orminge där vi mötte upp mamma på hennes jobb. Hon ville nog visa upp Novalie, stolta mormor. Efter en kort stund gick vi till orminge där mamma gick på systemet och jag letade efter en toalett eftersom jag blev sådär AKUT SJUKT skit nödig. Ni vet när allt annat bara försvinner och man känner att man typ skulle kunna sätta sig på golvet framför alla bara för att få ut det. Det var jag nämligen nära på att göra senare. Men vid tillfället var jag nöjd och vi gick till bussen tillbaka mot Henriksdal. Men just som vi påbörjade den 20 min "långa" promenaden hem igen så blev det akut igen. Jag höll på att dö. Mamma bara skrattade åt mig och sa att det finns en bar längre fram där vi kunde stanna. Jag såg en blöja under vagnen och funderade på riktigt om jag skulle använda den på något vis. Men jag klarade mig till baren och när jag kom ut hade mamma beställt två glas rosé. MUMS. Det var strålande sol, klarblå himmel och vindstilla. Precis vid vattnet och båtarna. Underbart var det. Pappa ringde och frågade vart vi va och blev super sotis för att vi var på hans "favorit ställe" utan honom så han hoppade på cykeln och kom dit. Elon skulle ju komma så vi började röra på oss mot andra sidan så att det inte skulle bli så svårt för henne att hitta oss. Vi gick istället till jimmys steak house, också vid vattnet. Och tog ett glas till. Dit kom även Elon och förgyllde dagen ytterligare. Men vi blev alla hungriga så det blev ett stopp på texas long horn som ligger precis vid mamma och pappas lägenhet, även det vid vattnet. Det var alltså en väldigt solig och härlig dag denna Onsdag bjöd på. Hoppas på samma väder imorgon! Jag kör max till Haninge och hämtar Linnea och sedan åker vi iväg mot Grisslehamn. 


Att ha saker att göra..


..tycker jag är roligt. jag tycker det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt ibland också. Men oftast vill jag ha mycket planerat och mycket att göra på en gång. Träffa folk, komma ut, umgås osv. Hela den här veckan har varit ganska full. I måndags var det full rulle hela dagen och sen åkte vi hit, till Stockholm. igår träffade jag tellan och Linnea följt av bio med Elon. Då kunde såklart inte Novalie följa med så hon var hemma med mormor och morfar. Imorgon ska vi åka till grisslehamn och åka över med eckerö linjen för att träffa underbara tant Lisa. jag har frågat min kära kusin Linnea om hon vill följa med som som sällskap. Dels så är hon ett himla roligt socialt sällskap som Novalie avgudar, och dessutom är hon den enda som kan få Novalie att vara nöjd 2,5 timmar i en bil, tiden det tar att köra från Stockholm till Grisslehamn. Åter till ämnet, att ha något att göra. Ja, idag har vi inget att göra på dagen. Vilket känns lite frustrerande när det är så fint väder, men Novalie storknar av tristess om vi går ut och hon får sitta i vagnen hela dagen. Så det blir lek och bus inne nu när hon vaknar, sedan framåt 14 tiden så beger vi oss mot mammas jobb för att möta upp henne och gå på systemet tills i helgen. Sen kommer Elon hit efter jobbet också, eftersom hon vill gosa med hennes gudbarn. Såklart! På fredag åker vi till Stockholm igen, ut till landet för att fira midsommar med 7 kamp, god mat och underbart sällskap. Cant wait!

nya blogg.se då. Vad ska man säga. Mysigare när man loggar inte, men jag hajjar inte allt ännu. Jag har precis  upptäckt hur man kan skriva ett långt vanligt inlägg igen, inte bara "snabb inlägg". Det var ju skönt. allt annat kommer väl snart..

Har inga bilder på mammas dator så jag infogar en gammal.




På väg till trollbäcken

Nu ska jag borsta tänderna och skita lite, sen bär det av till Trollbäcken för att träffa Tellan och Linnea för en fika. Eller ja, Linnea ska jobba och jag och Tellan ska snacka skit och titta på. Novalie är superdupermega taggad såklart, så taggad att hon somnade i vagnen innan vi ens har gått. Gullpluttan. ikväll blir det som sagt bio och jag är så sjuuukt taggad! Det var svin länge sen jag var på bio, det blir ju lätt så när man har små barn...Igår gick jag, pappa och Nova till globen och kollade lite butiker. Jag skulle kolla efter ett par svarta enkla, billiga ballerina som passar alla kläder. Det börjar blir lite varmt för converse nu. Men pappa satt bara och skrattade åt alla jag provade och tyckte det såg ut som gammelmormors skor.. Jaja. Så han fick med mig in på ecco där jag faktiskt till min förvåning hittade ett par skit snygga, shit SKÖNA skor som han köpte till mig! Min snälla, underbara gamle far. Sen mötte vi upp lillebror och gick och käkade sushi här i sjöstaden. Gottgott. nu måste jag skynda!

Sitter och grubblar i vagnen påväg från da...

20120618_091111 (MMS)

Sitter och grubblar i vagnen påväg från dagis. Hon saknar brorsan tror jag. Nu ska vi packa väskan för att åka yill stockholm efter öppna. På torsdag åker vi illbaka för att ta eckerö bpten över och träffa min fina barndomsvän Lisa med familj. Myyys!


Det är så mysigt när lillan sover på mig. ...

img_20120617_155 (MMS)

Det är så mysigt när lillan sover på mig. Jag ligger på soffan och spelar wordfued och hon snarkar. Underbart! Mackan och Liam är nere på stan och träfdar Ben och vi myser här hemma för oss själva. Imorgon efter öppna så åker vi till stockholm för att vara hos mna föräldrar några dagar. Max ska ha bilen den här veckan. Hur ska jag klara mig?!?!


Vi är på kalas hos farmor. Novalie tycker ...

20120616_184535 (MMS)

Vi är på kalas hos farmor. Novalie tycker det är jätte kul att leka med klossarna och lådorna.


världens mysigaste lilla flicka. Jag älska...

20120615_195126 (MMS)

världens mysigaste lilla flicka. Jag älskar henne så mycket att det gör ONT i mig.


Klockor

Sen jag började blogga på blogg.se har jag aldrig varit med om att det varit strul, inget anmärkningsvärt iallafall. Men nu har jag inte sett någon statestik sedan 9/6. Jätte skumt. Någon som har samma problem? 

Idag åkte vi till åkersberga och hälsade på på jobbet. Lunchade med chefen och Johanna, det var mysigt som vanligt. På vägen dit så stannade vi på nya handelsområdet här i Norrtälje och gick in på Lindex eftersom jag fick presentkort där när jag fyllde år. Hade lovat att bara handla till mig själv för presentkortet så jag gick inte ens in på barnavdelningen, då blir det så svårt att låta bli. Haha. Köpte iallafall två JÄTTE fina klänningar, bilder kommer senare. Det var dessutom 25 % på hela köpet så det blev inte dyrt alls :) En av dom tänkte jag ha på mig imorgon när vi ska på sommarkalas hos svärföräldrarna. 

På vägen hem höll jag på att köra av vägen för att jag var så förbannat trött. Ögonen sammarbetade inte med mig för fem öre och jag fick lite smått panik. Så jag tog ett moget beslut och körde in på söderhalls parkering och satte alarmet på 20 min, tog en power nap :) Sen åkte vi igen och jag var hur pigg som helst. Skönt!

Nu ska vi käka lite här, mackan är iväg och handlar inför all mat han har erbjudit sig att laga till imorgon. Det ska bli mellanöstern buffe eller något sånt. MUMS säger jag bara. 

Min nya kärlek



Och så har jag den lila sen innan som jag är tok kär i också



Dessa två kommer användas flitigt i sommar :)

Heldag i Täby

Haft en mysig heldag i Täby med min kusin Linnea, Alec och hennes bebis Ella. Jätte skoj :) Blev lite shopping till mig själv för ovanlighetens skull. En klänning och ett par byxor :) Och så fick Liam en klocka! Han tar ju alltid mina och går runt med dom på armen, men dom åker ju bara av, så nu tänkte jag att han är tillräckligt stor för en egen. Det blev en orange med en racer bil på. Såklart. Skit stolt är han. 

Nu sover barnen (vaknar hon om en timme så får hon sova på toaletten...Eller kanske inte, men jag blir TOKIG då) Så nu ska vi äta lite taco till middag och sen ska Mackan kolla på någon film och jag ska väl ta ett bad kanske. Det är mysigt tycker jag. Min alldeles egna tid, bara min. Love it!




novalie är lika tokig i Bruce Willis som henne käre mor hihi..

Skitnatt

Jag orkar inte skriva om min skit natt igen så jag kopierar min status, pju.. Novalie somnade 23.30 utmattad i min säng. Vågade såklart inte flytta henne så jag fick trängas med den sparkande, pratande, rörliga babyn. Till råga på allt så vaknade jag upp i min egen svett pöl och öppnade fönstret för att låta rummet invarderas av 400 argsinta myggor. Så nu blöder jag överallt för jag är så sönderkliad. Och SJÄLVKLART vaknar jag av att det luktar bajs och eftersom jag inte lär mig av mina misstag så stoppade jag ner huvudet för att lukta, bara för att få baby bajs i hela ansiktet. Ja. Den här natten sööööög. Tack nu har jag klagat klart. :)

Nu ska jag göra iordning ungarna och lämna den stora på dagis, sen åker jag och den lilla till Täby där vi ska träffa Linnea, Alec och Ella. Myspys dag känner jag på mig!

Bvc och Hamburgare

Man skulle kunna tro att någon satt en pistol mot mitt huvud, hotat mig eller liknande. Men så var inte fallet när jag idag fick för mig att springa ut på en liten jogging/pw tur. Jag varvar mellan att gå och jogga för att få upp lite kondition, mitt mål är att kunna springa en längre sträcka utan att typ dö. Och min "längre sträcka" är förmodligen inte lika lång som eran "längre sträcka". Jag snackar kanske 1 km. Haha

Har precis badat ungarna, oj vad roligt dom tycker det är! Vi satt och sjöng och plaskade hejvillt. Novalie bara ääälskar när det kommer vatten över huvudet och hon skrattar när det kommer i ögonen. Vet inte om det är normalt, men det känns skönt att det inte är tvärtom. 

Mackan sitter och kollar på fotbollen som den halv dansk han är. Och jag själv ska lägga ungarna och sen ta mig ett bad. Och sen läsa en bok kanske.. Vi får se. Men först: Hamburgare! Jag äter förståss sallad till istället för bröd, men Mackans hamburge dressing is to DIE for! Mums..



just det, vi var på bvc idag, mammas stora tjej väger 7915 g och är 71,5 cm lång. Hon är 8½ månad nu :)

Recept på aubergine lasande

Jag har ätit den goda maten från igår till lunch, men jag sparade lite så jag kan äta igen sen. Mmmm. 

Recept:
Aubergine
Köttfärs
champignioner
vitlök
paprika krydda
sweet chili sås
sambal oelek
Soja
gröna oliver
1 gul lök
1 dl grädde
cream fraish
Lite krossad tomat/taco sås medium
salt
vitpeppar

Skär upp och stek först aubergine skivor och lägg på en tallrik vid sidan av. Stek sedan köttfärs, lök och champignioner. Ha i resten av grejerna och smaka av så att det inte blir för starkt. Ha inte i för mycket grädde, den ska bli krämig, inte såsig :)

Lägg ett lager köttfärs och sedan ett lager aubergine, och fortsätt varannan tills det är slut. Toppa med riven ost.

muuuuuums säger jag bara! Detta kan man äta även om man inte kör lchf, det är inte jätte mycket grädde i :)



Skjuuuuut mig va gott

Det är sällan jag blir nöjd med min egen matlagning. Kanske för att jag lever ihop med en gourmet kock som tycker att varje liten grej ska vara alldeles perfekt. Och lite för att jag helt enkelt inte är så bra kanske. Men idag, IDAG chockade jag mig själv. Fy satan vad god mat jag gjorde. Det k*ullar i käften fortfarande. Jag har gått och "smakat" lite ur formen hela kvällen och nu måste jag nog spara så jag har lunch imorgon. Om någon är intresserad av recept så kommer det sen. Hojta till isåfall!

Muuuuuums

Mackanr på träning, barnen sover och jag s...

20120612_194205 (MMS)

Mackanr på träning, barnen sover och jag ska njuta i soffan med lchf lasange med aubergine! Mums. Vad äter ni ikväll??


Förskola

1 Oktober börjar Nova på förskolan. Samma som Liam. Jag har varit där 15943423 gånger, men har aldrig fått någon formell introduktion om verksamheten eller planering osv. Har heller inte varit inne på den avndelningen där Novalie ska gå. Så imorgon kl 9 så ska vi dit och få en rundvisning och gå igenom lite. Först ska vi träffa Någon Ann tror jag, som är ansvarig, och sedan ska vi prata lite med Carina som är en fröken på Ls avdelning. Han ska byta till en större avdelning i Augusti så dom kommer inte ha så mycket aktiviteter tillsammans. Men det gör inget, jag tycker det är viktigt att dom får vara själva och bli sina egna personer, på ett sätt som jag inte tror är möjligt om de går i samma avdelning. Men jag är glad att dom är på samma förskola. Dessutom så för dom ihop alla avdelningar efter typ kl 16 eller så. Så lite får dom ju stå ut med varann :) Jag har en bra känsla inför det här, det ska bli kul att gå och prata med dom imorgon. Även om det känns lite läskigt och jobbigt i magen att någon annan ska ta hand om min bebis på dagarna från och med i höst. Det är väl en vanlig känsla antar jag. Är det något speciellt man bör tänka på när barnen ska börja på förskola? Tips?

sömn

Jag har hamnat i nån anti-sova period. Det är plötsligt sååå tråkigt att sova, jag känner mig trött men vill bara att det ska vara dag så jag får leka, busa, hitta på roliga saker. Det kan man inte på natten, så jag föröker hålla mig vaken så sent som möjligt på kvällarna för att sedan toksomna och självklart vakna upp trött med pigga barn. Jaja, jag ska komma ur den här mysko perioden snart så jag blir människa igen. Kanske är det därför jag inte mår så bra? Känner mig super hängig idag och har ont i magen. Det tror jag dock har med min mat att göra. 

Novalie har precis valt att somna, sämst timing som vanligt eftersom vi inom 45 min måste gå med L till dagis om han ska få någon lunch där. Direkt efter lunchen så sover dom ju middag så då vill dom helst att man kommer innan. Får hoppas hon vaknar av sig själv så jag slipper vecka monsterbarnet. L däremot vill bara leka raggar bil, gå på raggar fest och åka buick. "vill åka bjucken nuuuuu" skriker han. Kan det vara hans mamma som lockat fram den sidan tro? Haha

Dags att borsta tänderna och ta tag i dagen.



Dramatisk much

Jag- Jag funderar på att testa det där wordfued som alla snackar om...
Mackan- Nejnejnejneeej
Jag- Vadåra?
Mackan- Neej. Det kommer bli som knark och så kommer du sitta med mobilen dygnet runt. Jag har hört talas om familjer som har splittrats pga wordfued. Sen när barnen frågar vart deras mamma är så tvingas jag säga "nej, eran mamma upptäckte wordfued år 2012 och sen dess har vi inte sett henne..."

Han är lite dramatisk min man.. Men jaja, jag ska inte.

Måndag-öppna förskolan

Idag var jag och Nova på öppna förskolan i vanlig ordning. Väldigt mysigt att träffa lite mammor och bebisar. Var massa små bebisar där igen, det känns som att det var en hel livstid sen Novalie var så liten. Sjukt! Det känns som att jag vill trycka upp henne igen och göra om allting, det går för fort!

Har suttit och kollat på Ullareds hemsida- vill åka NU! 4 augusti så är det bokat, då åker jag, Sara, Elon och en kompis till Sara ner och shoppar loss. Jag längtar ihjäl mig! 

Igår var vi lata och beställde sushi till middag, gott och inte alls vad jag bör äta, men det var jag värd. Ikväll ska det dock bli något Lchf, men vad? Det är fotboll på tv ikväll så det måste bli tv-dinnel, alltså inget slaskigt. Hm, får finula lite på den.

Vad ska ni andra äta till middag?! Tips tack



Tavlan

Angående tavlan några inlägg ner så är det en elefant på bilden. Dock efter lite alkohol framåt morgonkvisten på min 25 års fest så börjades det diskuteras hejvilt vad det var och både jesus, penis, min mamma, frihetsgudinnan mm kom upp som förslag. Eller snarare ett faktum, alla var väldigt övertygade om att just deras gissning var den rätta. Väldigt underhållande just då. Men tavlan är fin iallafall!



Nu börjar det gå för långt hahaha. Melina,...

Nu börjar det gå för långt hahaha. Melina, jag och mamma sitter och spelar kort. Det har nog blivit lite för mycket vin för damerna. Mamma kallade Mellis för knullis, som i sin tur kallade mig för lill-knullis. Men det är inte bra så jag fick bli little fucker. Nu har vi skrattat så att Melina nästan kissade på sig. Dags att återgå till spelet


Jag säger bara, MUUUMSSSSS! Fy vilken got ...

20120609_190829 (MMS)

Jag säger bara, MUUUMSSSSS! Fy vilken got mat vi har ätit. Och Novalie har fått fisk, avokado, lax, potatis och gurka. Gormet middag för henne! Hur ser bloggen ut? Är det fint? Jag har inte haft tillgång till datan så jag har inte kunnat kolla.


Just as we speek så håller min blogg på at...

Just as we speek så håller min blogg på att uppdateras och fixas iordning av en jätte dukig tjej så det blir lite snålt med uppdateringar resten av dagen. Men fint kommer det bli! :)


Är ute på landet med min fina familj -lill...

20120609_134339 (MMS)

Är ute på landet med min fina familj -lillebror. Därför blir det bara mobilblogg den här helgen. Jag och Nova åkte ut sent igår. Vi kom fram vid 22 tiden, jag la över henne i mormors säng och satte mig i soffan med pappa och syster som spelade poker. Vin och skratt bjöds det på som vanligt. Sen sov jag många timmar i sträck-sååå skönt! Ikväll blir det massa god plock mat, räkor, kräftor, röror, lax, stekt sill mm mm. Mums. Det gör inget att det regnar för jag är bara glad att få spendera lite tid med mina fina föräldrar och syster.


Pappa råkade slänga ur sig nånting om hur ...

Pappa råkade slänga ur sig nånting om hur mysigt det skulle vara att sova med Novalie för hon är ju så söt o gullig och piper aldrig. Skyll dig själv sa jag då och la henne i msmmas säng. (hon är hemma) så nu ligger hon nere hos pluffsen och jag ligger här uppe och breder ut mig så att jag nästsn går av. Vad gott jag ska sova inatt! Godnatt mina vänner!!!


Novalie älskar sina nya fina shorts från t...

20120608_133905 (MMS)

Novalie älskar sina nya fina shorts från tant Therese;)


Den här tavlan kan skapa vilda diskussione...

20120607_215027 (MMS)

Den här tavlan kan skapa vilda diskussioner vill jag lova. Många olika åsiker om vad den föreställer. Vad ser du?


Det var minst sagt gott! Det var sallad me...

20120606_201122 (MMS)

Det var minst sagt gott! Det var sallad med stekt aubergine, mozarella, oliver, mögelost, bacon, soltorkade tomater, och massa annat. Till det hade han gjort en olivdressing. Sjukt gott! Mums. Vi såg också en film, the lost valentine. Har ni inte sett den? GÖR DET! Jag grät igenom största delen av filmen. Och Mackan fällde också några tårar ;)


Daddy is home!

Mackan har som bekant tillbringat natten och dagen i Stockholm hos hans vän, och jag och Novalie har haft det super skönt för oss själva. Men nu är jag glad att han är tillbaka. Han står i köket och lagar sallad till oss, det enda jag vet är att det är Italienskt. Spännande! Det finns ingen mat i världen, på någon restaurang, som slår hans mat. Han är så förbannat bra på det han gör och han lever för det, det märks när man äter. Kärleks mat. 

Imorgon är det min och Novas tur att fly fältet, nu ska vi till Stockholm istället. Vi ska möta upp Therese och hennes lilla Malou och sedan åka hem till mormor och morfar (Novas). På fredag ska vi fika med Tellan och sedan träffa min gamla kompis Sanna som är i Stockholm med jobbet över natten. Men det blir inte så sent, sen åker vi ut till landet till pappa. Ja ni ser, en fullspäckad helg alltså. Men jag gillar sånt! Jag passar alltid på att träffa så många som möjligt när jag åker till Stockholm, jag saknar ju mina vänner. Jag bor visserligen i Norrtälje så så långt är det ju inte. Men man orkar inte åka in flera gånger i veckan, det tar ju ett tag ändå.

Dags för käk. Bild kommer sen!



Onsdag

Onsdag idag, vem vet liksom? Alla dagar är ganska lika när man är hemma så här. Novalie leker på golvet och jag har betalat lite fakturor och ringt lite samtal. 2007 gick jag en reseledarutbildning i barcelona och färefter åkte jag till Danmark på danska kurs. Där fick vi typ 1000 kr i studie bidrag, skattade. Skulle det vara iallfall men jag fick senare hem en räkning där jag skulle betala skatt för dom pengar. Det var massa strul hit och dit och brev titt som tätt, i ca 2 år höll det på innan dom insåg sitt misstag och släppte det. tills nu. förra veckan fick jag hem ytterligare ett papper där det står att jag har restskatt i danmark som jag måste betala. Så nu är det dags att bråka igen. Suck, vad less jag blir! 

Idag är alltså en fixar dag, skönt ibland det också. Sen ska vi hämta mackan i eftermiddag och då tänkte jag passa på att hitta stanna och köpa lite badleksaker till ungarna. Dom hade en himla massa innan men allt liksom bara går upp i rök. Någon som har samma problem? Vad mer kan man leka med i badkaret förutom de vanliga badankorna? :)

glöm inte följamig på bloglovin. här



Kärlek och Kärlek

Satt och kollade runt lite i bloggen och hittade det Här gamla inlägget. Jag läste igenom det och en våg av känslor svämmade över mig och en liten tår föll. Min vackra, fina, älskade, underbara korvunge. Som jag älskar henne, det är helt obeskrivligt. Men det känns bra att jag skrev det där för några månader sen för det kommer jag vilja ha i framtiden. Allt är inte alltid en dans på rosor, men kärleken till ens barn är något som man bara kan uppleva själv. Novalie Melina Vita, min kärlek på jorden <3



bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3777128/?claim=9mkzn5ujqas">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Novalie

Novalie är den bästa bebisen i hela världen och jag kan inte sluta förvånas över hur mycket jag älskar henne. Det gör liksom lite ont ibland. Jag måste vara försiktig ibland när kärleken svämmar, så att jag inte kramar henne för hårt så hon går av. Hon är så snäll och rolig, har redan en härlig personlighet. Vi kommer få se upp när hon växer upp. Jag har anmält henne till en omslagstävling i tidningen vi föräldrar. Och jag skulle bli super glad om ni kunde ta er 1 minut att gå in och rösta på henne. Ni som redan har röstat eller vill rösta på någon annan kan också rösta på Nova, för man får rösta på flera :) Så gör det är ni snälla, hon är för söt för att bara jag ska få njuta av det :)

Gå in på länken nedan och gå vidare, skit simpelt. tryck på rösta :)

http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/omslagschansen/omslagstavling-viforaldrar/180

Lämna gärna en kommentar här när ni har röstat så jag vet vilka gulliga människor som gjort det :)



Ny maträtt

Jag tänkte som sagt göra aubergine lasange ikväll men upptäckte till min stora fasa att vi inte alls hade någon köttfär hemma som jag först trott. Ja jag blev alldeles förskräckt. Vad ska jag nu äta? Men eftersom min kock inte är hemma och kan rädda mig så fick jag helt enkelt improvicera. Jag tog fram det som jag hade tänkt att ha till lasangen och en burk tonfisk. Jag har aldrig ätit varm tonfisk förut så jag visste inte alls om det skulle funka. Men gott som attans blev det! Fick en liten chock vid första tuggan dock, eftersom det inte alls smakat som jag hade förväntat mig. Vad det nu var..



Det här skulle nog funka kanon med pasta, men eftersom jag kör LCHF så är den pasta-fri.

Recept;

Tonfisk
Aubergine
Zuccini
Rysk/turkisk yougurt
vitlök
curry
oliver
tomatpuré
sambal oelek
röd curry paste
salt
peppar

Jag hade även stekt halloumi till, men det kan man givetvis skippa. 

Skär aubergine och Zuccini i tunna skivor och lägg i oljig panna. stek på tills de fått fin brun färg och är "genomstekta". Lägg på en tallrik brevid.
Fräs vitlök i olja och tomatpuré. Ha i rysk yougurt, (det avgör lite hur mycket "sås" du vill ja, så häll i efter behag) Krydda med curry salt och peppar. Hacka oliver och ha i (kan bytas mot tex paprika eller lök). Ha i en sked sambal och lite röd curry paste eller något annat med "sting" i. Den här lilla mängden gör inte maten stark, bara smakfull. Så vill du ha strarkt så häller du på mer av något ovanstående. Tillsätt tillsist en burk (eller två) med tonfisk. Häll av vattnet först.

tog ca 15 min att göra allt, lätt som en plätt!

Smaklig måltid!

jag var helt säker på att vi hade köttfärs...

20120605_182009 (MMS)

jag var helt säker på att vi hade köttfärs hemma, men tydligen inte så jag får improvicera ihop en ny rätt. Spännande att se vad detta kan bli!!!


Just som jag hade loggat in för att blogga...

img_20120604_073 (MMS)

Just som jag hade loggat in för att blogga på datan så la den av. Överhettad och arg. Jaja, tur att man har mobilen ;) Novalie sover och jag sitter och njuter av tystnaden. Ikväll när vi är själva ska jag laga lchf lasange med aubergine istället för plattor. Ska bli sjukt gott, jag längtar redan! Recept och bild kommer självklart upp senare. På återseene!


Gammal rolig film

Hittade en jätte rolig gammal film på youtube. Åh, min älskade Elon så roligt vi hade det.




Det var chockerande många som vart inne på min blogg igår. Kan ni inte lämna en kommentar och säga vilka ni är? :)

Goder kväller

Mackan sover, Novalie sover = Mammamys. Jag kollar på tv och kollar runt lite på nätet. Älskar såna här kvällar då man får lite tid för sig själv och bara kolla på vad man vill och sitta ensam med sina tankar. Guldvärt. Får en till sån kväll imorgon då Mackan ska till Tumba och sova hos hans barndoms kompis. Jag och Novalie ska mysa järnet imorgon alltså. Hon ska få finmiddag, Hipps kyckling risotto får det nog bli ;)

Någon som vet hur man skapar sån där bloglovin ikon på bloggen så att man bara kan trycka? Hade ju vart smidigt. Vet dock inte ens hur bloglovin funkar längre, använde mig av det förr i tiden när jag skrev på min gamla blogg. Någon som kan uppdatera mig? :) 

Nu är det bestämt att jag ska börja jobba igen i oktober. Jag ska ringa till min butikschef i veckan och meddela henne. Nova börjar på dagis 1 oktober så jag tänkte väl börja typ en vecka in i oktober. Vill vara med på inskolning och sånt först :) Känns spännande och samtidigt lite jobbigt. När Novalie föddes längtade jag tills det var dags att jobba igen, jag älskar mitt jobb och saknade det mycket. Men med tiden så vande jag mig att vara hemma och nu älskar jag det varje dag. Att vara med min älskade bebis varje dag och se henne utvecklas är det bästa som finns. Men jag har inte dagar så att jag kan vara hemma längre. Och jag tycker det ska bli skit kul att gå tillbaka till jobbet och träffa kunder och laga klockor. Åh vad jag älskar mitt jobb! 


Regn regn regn

Och så lite mera regn.. Men jag är inte så bekymrad, visst det är trist med regn, men jag är så van. Vi bor i Sverige som alltid varit lite växlande väder och jag har dessutom bott i Belgien där man kunde få erfara alla 4 årstider på en dag typ. Så det är helt okej, bara det inte är så hela sommaren, det vore lite typiskt när man är mammaledig. Isåfall ska jag bajsa på vädergudarna. Sådeså.

Idag var vi på öppna förskolan och träffade massa söta mini bebisar som bara är några månader. Gulligt. Novalie drack Kaffe.. Eller inte så mycket drack kanske, snarare hällde en kopp över sig och kläderna. Men hon tyckte inte det räckte så hon kryddade med lite kallt vatten. Duschen var behövlig men inte så välkommen om ni frågar mig. Men som tur var hade dom torktumlade på plats så in med kläderna medan Nova kröp omkring som en liten nakenfis. Mammas nakenfis. Nu har hon precis badat bort den stickande lukten av kaffe. Skönt. 

Har köpt ny välling idag från 8 mån. Mild fullkornsvälling med havre också. Har nån testat det? Har hört lite att dom kan få ont i magen och sånt men jag tänkte blanda ut med hennes vanliga i ett par dagar först. Hoppas denna ska mätta lite mer så att hon sover bättre om nätterna. Den som lever får se.

Nu ska jag föra över lite filmer på ett usb och köra bort dom till Jessica. Tack för mig.



Jag var naiv som trodde att jag skulle få ...

20120604_083328 (MMS)

Jag var naiv som trodde att jag skulle få sovmorgonen bara för att monstrena somnade sent. Nej vi var vakna kl 7 och lekte i sängen. Gäääsp. Idag ska Liam till sin mamma så vi tar sovmorgon och myser ordentligt i soffan innan dagis. Sen ska jag och Novafisen träffa Sara och Eddie. Lunch och öppna förskolan. Måste packa upp efter helgen också. Gäsp igen. Nej jag ska kramas med barnen istället.


Nu har jag sagt hejdå till sosso som skull...

20120603_150614 (MMS)

Nu har jag sagt hejdå till sosso som skulle tillbaka till Göteborg. Råkade slå en kille rätt över ansiktet på tunnelbanan när jag höll på att ramla. Han blev sur. Oups. Nu ska jag hämta Novalie och bilen och rulla hemåt.


Vilken kväll jag hade igår! Vilken underba...

20120603_004455 (MMS)

Vilken kväll jag hade igår! Vilken underbar 25 årsdag, TACK alla som var med och förgyllde min dag och kväll! Vi åt massa god mat (Mackan hade gjort buffe), drack MASSOR med alkohol. (Allt jag hade köpt gick åt precis. Och jag tyckte jag hade köpt extra på systemet igår), massa skratt, dans och snack. Väldigt lyckad kväll alltså. Jag fick massor med fina presenter också, det tackar jag för! Åh vad lyckligt lottad jag är som har en så underbar släkt och så fina vänner. Nu mår jag sådär dock. Npvalie gav mig sovmorgon till 7.30 men vad hälper det när man inte gick och la sog förrän 4-5.. Gäääsp. Kan inte mamma eller pappa (eller Mackan?) vakna nu och komma och hämta Novalie så att jag får sooova några timmar.


Sitter på tunnelbanan för att möta upp sos...

Sitter på tunnelbanan för att möta upp sosso på centralen. Under loppet av 3 min fick jag två trevliga damer i knät. Mysigt med kollektivtrafik. Brings people together. Jag är så snorig. Jag har inget papper, men en blöja. Jag överväger att snyta mig i den. Ser det konstigt ut?


RSS 2.0