Jesus kristus super stjärna

Novalie sitter på golvet vid min säng och leker med allt i mitt nattduksbord, i vabliga fall säger jag alltid nej men idag får gon göra vad.hon vill, mamma är för trött..

Idag ska vi åka in till Stockholm. Vi ska träffa Madde som är här från Göteborg några dagar. Ikväll ska jag lämna Novalie hos mamma och pappa och gå på musikal med Mackans familj. Vi ska se Jesus christ superstar, eller Jesus kristus super stjärna som sysrtami säger.




sova

nu ligger Nova i sängen. Vi får se hur hon sover efter en dag som denna (i skrivande stund kom första skriket). På rekomendation från bvc har vi ändrat kvällsrutinerna, som är det enda som fsktiskt har funkat jämt. Vi har alltid gett henne en flaska välling i sängen och så har hon somnat själv, inga problem. Men däremot har ju nätterna varit katastrof. Och enligt bvc kan det då bero på att hon är van att somna med flaskan så när hon vaknar på nätterna behöver hon flaskan för att somna om. Hon dricker ju 3 flaskor per natt så jag tänkte testa nu att ge henne flaskan i soffan, sen borta tänderna och sen ner i säng. VI får se hur det går.

Novalie 1 år!

Grattis mitt älskade barn på din första födelsedag! Vilken tur jag har som fick just dig med hem från bb! Dagen har varit kanon och Novalie verkar super nöjd! Vi åkte till dagis vid 8 för att ta foto, som förövrigt blev super bra. Dessutom hade hon så kul! hon kröp omkring och lekte med de andra barnen och sket i mig totalt, vilket känns bra inför starten på tisdag.

Vi tog bussen från dagis 10.20. Av vid Norrköp, handlade snören och tejp, sen hem till Jocke för att hämta tårtan som Linnea hade bakat (SÅÅÅ SJUKT FIN OCH GOD!) Men kartongen var för liten så jag fick ringa Jessica och be henne komma och hämta den med bilen och hjälpa mig att bära upp, kunde ju inte ta tårtan i en hand och Novalie och kassen i den andra. Då var klockan 11.10 ca och det var 50 min kvar tills mammorna + barn skulle komma. Snabb städ, torka, duka, fram med kakor och bullar osv, ge Novalie lunch. Själv slängde jag i mig en vårulle på stående fot. Kl blev 12 och dom kom, jätte mysigt var det. Nova blev så glad för de fina presenterna. Hon fick en sång skiva där dom sjunger om Nova hihi, och instrument från jabadabado eller hur det stavas, tofflor som ser ut som mjuka skor till dagis och ett sett med plast tallrikar, muggar osv :) Jätte fint! Hon har lekt med dom hela dagen :) Tack så mycket för idag!

Har städat och diskat och fixat nu hela eftermiddagen. Novalie somnade efter att alla gått, men endast i 5 minuter. Sockerstin? Hon fick ju givetvis tårta på sin födelsedag! Så kanske var det därför. Nu får hon hålla sig tills hon ska sova för natten.


Bvc

shit vilken dag! Har varit på Bvc med Novalie. Hon fick 1 års vaccin och träffade en tandsköterska. 3 tänder har hon och sprutorna gick kanon. inte ett pip! Men det kommer väl inatt kan jag gissa.. Hon väger nu som 1 åring, 9920 g och är 76 cm lång. Kan inte fatta att hon fyller 1 år imorgon!!! Efter bvc åkte vi hem.och mötte en kille som köpte vagnen. Sen blev det en tur på stan med Nea. Jätte mysigt har vi haft. Köpte ett hårband som hon ska ha på sitt första dagis foto imorgon. Nu måste jag fortsätta här hemma, ska handla, baka, städa och ta fram kläder till Nova imorgon.


TRött AB

Fy satan va trött jag är, ligger i sängen och försöker hålla mig vaken medan barnen sitter utanför i vardagsrummet och äter frukost. Jag har öppnat dörrarna så jag ser dom, men jag måste sysselsätta mig för att inte råka somna. Nova var jobbig inatt. sim vanligt. En bra natt behöver jag "bara" gå upp 4-5 ggr och det är ohållbart.Idag ska vi till åkersberga och gå på kalas hos Leon som fyller 1. Vi låg på danderyd samtidigt som dom när ungarna föddes. Det skiljer bara två dagar mellan Leon och Novalie :) Vi ska även kolla på en ny vagn, det verkar bli en emmaljunga scooter s, den verkar riktigt bra och det är på tiden min älskade dotter får en BRA och SKÖN och SÄKER vagn. sådeså

snyggve

Mackan skämdes en smula övee.mg idag. Han sa att jag såg ut som white trash.. Jag är villig att hålla med;)




fixilixi

Idag var barnen hos farmor mellan 12-14 så att vi skulle få tid att fixa lite här hemma. Jag fixk in bilder i alla ramar och upp med dom på väggen. Mackan borrade upp hyllor. Tavlorna och natt lampan i barnens rum är dock ogjort än, och spegeln i hallen ska vi göra i veckan. Men vardagrummet börjar iallafall bli klart. Nu ska vi ta en promenad till Willys och handla mat. Ikväll blir det ceasar sallad!


Tråklördag

Usch vilken tråkig dag jag har haft. Vi skulle hitta på nåt kul idag med barnen men M hade migrän och jag hade huvudvärk som vanligt, den hade jag dock kunnat leva med. jag och Novs gick ner en sväng på stan och köpte en mössa till Liam och vantar till båda barnrn. Tunnare som är lagom nu. Sen kom vi hem och då gick M in och la sig i sängen och jag och ungarna kollade på tv. Alltså varför besvärar jag mig ens med att tråka ut er med det här? Nej, dagen bara sög. Det enda vettiga vi fick ut av den var några hyllor på väggen som kom upp. Imorgon ska vi nog få upp resten så kanske det ser ut som att någon bor här.

Ååh jag höll nästan på att glömma! Nova tog 2 stapplande ostatiga steg mot mig förut. Jag försökte göra om det men hon satte sig bara min latmask, men nu finns det hopp iallafall. Hon kanske inte kryper sig igenom livet trotsallt;)


Ner på stan

Nu ska jag och Nova ner på stan och köpa en eller två mössor till Liam. Och en present till Leon som ska ha 1 års kalas på måndag. Mackan och L ska ut i skogen och plocka svamp. Såna här dagar är det synd att alla man känner i stan har barn och familjer så man han aldrig någon att vara med på helgen. Men det blir en snabb tur ner idag srn blir det hem och mysa, det är så ruggigt väder ute.

Fredagsmys

Shit va många inlägg det blev idag. så går det när man har app. Dock funkar inte den så jag måste gå in vis play butiken, den har hakat upp sig så det står bara att den laddar. oh well, nu har vi ätit, diskat och satt på pyamaser på barnen. Det är barnkanalen på tv och Liam äter godis och Nova äter ostbågat från bebishyllan. När barnen somnat ska vi kolla på nya Johan falk filmen! Som jag har längtat!


Vilken dag!

Nu hat vi varit på kalas hos söta Freja, jätte kul tyckte Novalie som röjjde gärnet. Varför är alla andras leksaker mycket roligare än sina egna? Nu har visserligen inte Nova så himla mycket leksaker men ändå. Sara släpptr av oss hemma, ner och slänga in barnstolen i förrådet, ner med Nova i vagnen och ner på stan. Mackan ringde och sa att han blev sen så vi ska hämta Liam på dagis. Vi hann in på ica också och handlade taco grejer till ikväll. Min huvudvärk som nu har stannat i 1,5 vecka är fortf kvar så vi får se hur länge jag orkar ikväll. Vad är det för fel?? Får nog ringa doktorn om det inte blir bättre över helgen..


Kalas

Nu väntar vi på Sara och Eddie som ska hämta oss, vi ska på kalas ute i skogen hos Freja. På måndag är de

t kalas hos Leon och på onsdag är det Novalies tur. puuh va många det är samtidigt. Dags att kila!

Sep. 21, 2012









Man kan inte riktigt avgöra själv hur eller var man vill sätta bilderna, eller?! Men det funkat ändå. Älskar blogg appen!

vilken natt!

Igår när vi skulle äta började jag må sjukt illa och få sprängande huvudvärk så jag la mig på sängen för att vila lite- vilan blev till sömn och jag vaknade vid 4 tiden när Mackan gick upp. Novalie sov alltså från det att hon somnade till ca 4.30 innan hon skrek första gången. Lycka!!! Huvudvärken försvann ju inte för det utan bankar fortf på, men för första gången på veckooor så är jag iallafall utvilad. Jag peta in nappen och hon somnade om brevid mamma. Gosungen! Nu sitter vi och äter frukost framför tvn. Fredagsmys<3

Idag ska vi på kalas hos Freja som fyllde 1 i onsdags, Novalie har inget fint hon kan ha på sig så vi får se vad vi hittar..




mysmorgon

Idag är det lyx mys morgon- det innebär att alla får äta frukost vart dom vill. Liam sitter i soffan och käkar macka och Novalie sitter i sin stol framför tvn. Okej, hon har kanske inte valt det själv. Jag hsr börjat ge henne en hel smörgås nu så äter hon själv, förut har jag alltid hållt så hon biter av, eller brytit små bitar. Men mammas stora tjej kan själv nu.

Idag ska vi gå på baby rytmik och sen fika på stan, får se om det blir en sväng till öppna förskolan sen också. Idag måste vi ut och aktivera oss ordentligt!


ääääntligeeen!!!

Tack Carro som berättade att dom har fixat app med android! Förut gick jag in varje dag för att kolla om dom fixat, men hade såklart aldrig det så jag gav upp. Men nu så! Då kan jag ju fortsätta blogga också. tjoho. Vi ska kolla på senaste avsnittet av sons of anarchy nu. (om intr mackan hinner somna innan vi sätter på det..)


hemmadag

Jag funderar seriöst på att byta bloggportal, är så sjukt less på att inte kunna blogga från mobilen. Hur ofta sitter jag vid datan liksom?

Monsterna till barn är helt galna ikväll. Vill inte leka, inte äta, inte sitta still, inte springa omkring. Vad vill dom dååå? Eller jo, Nova åt massor, hon fick äta helt själv idag, jag delade inte ens mackaronerna så hon åt hela långa skruvmackaroner alldeles själv. Det låg ganska mycket på golvet men bra jobbat ändå tycker jag som inte ens satt med henne vid bordet. (Bara för att testa om hon åt bättre då, när jag sitter där så sträcker hon bara all mat till mig och ska mata.)

Idag var första dagen på flera veckor som vi inte hade en enda grej planerad, vi var bara hemma och mös hela dagen. Titta på film och mös bara vi två. Underbart! Idag är det EN vecka kvar tills min lilla lilla skit unge fyller 1 år. Sjukt.

I helgen blir vi bara hemma familjen och har inget planerat, det är också sällan nu för tiden så det blir mys.

Jag skickade efter och framkallade ca 200 bilder till ramar, novas baby bok osv. Idag kom det två kuvert med 9 och 5 bilder i. 14 bilder???? vad hände med alla andra? jag väntar till imorgon och ser om dom kommer, annars får jag ringa och kolla vad som händer.

Nu ska vi kolla på bollibompa innan sängen.

Stockholm

Det var planeratat att jag och Novisen skulle till Stockholm igår, eftersom min lillebror fyllde år osv. Men jag blev snor sjuk natten till igår och visste inte om jag skulle palla att åka. Dock i som flera gånger förut så höll jag mig hyffsat pigg tills jag nådde dörren hos mamma och pappa och bokstavligen föll ihop innanför dörren. Som om jag måste vara stark på vägen för Novalie. låter logiskt men också lite konstigt. vi la oss på soffan och Nova som kände att mamma inte mådde bra protesterade inte när jag tyckte vi skulle sova en stund. Sen kom morfen hem och tog över och jag gick in i gästrummet och däckade. Där låg jag hela kvällen och natten och hörde hur folk pratade och skrattade ute i vardagsrummet, usch va tråkigt att jag missade det. Men mamma kom in och bytte spyhinken då och då iallafall. Trevligt. Förra året på Max födelsedag var jag gravid, just på den dagen var jag övertygad om att hon skulle komma, det var det första BF datumet vi fick och jag hade jävliga förvärkar just då. men hon väntade några veckor till..

Idag mådde jag mycket bättre, men fortfarande piss, så pappa tog med sig Nova till jobbet imorse. Vilken underbar familj jag har. har bara legat i sängen hela dagen och tagit det lugnt, någon tv blev det inte tal om eftersom det kräver att man rör ögonen- big no no.
 
Imorgon om jag mår bättre så kommer Elon hit efter jobbet och myser med oss, annars åker vi kanske hem, vi får se. Mackan ska ut imorgon med laget och jag har ingen lust att sitta hemma själv utan internet eller nånting. Blä.

passar på att blogga lite nu hos mamma och pappa eftersom det går liite bättre än cp telefonen ;)

Lägger upp en bild på ena delen av novens rum, det kommer bli så himla mysigt där när allt är klart! 
 



Köpte ett smyckesskrin till nova för ett gammalt presentkort som jag hade på guldfynd, (Vem köper smycken där liksom....) för att lägga hennes smycken i som hon fick i doppresent. Blev jätte gulligt, och den ska hon få när hon är tillräckligt stor för att förstå att den är värdefull :)

Tröttisar

Vi lämnade L på dagis vid 10 och åkte sen ner på stan en snabbis för att köpa present åt lillebror om fyller år imorgon. och åt lilla Doris som fyller 1 år! Dock kommer vi inte gå på hennes kalas eftersom Nova är sjuk. inge kul stt smitta ner ett gäng 1 åringar. Nova somnade på vägen hem och sov när jag bar upp henne alla trappor, tröttskrutt. Hon sov i sin säng en 30 min ca innan hon skrek. hon fick en ny blöja och ligger nu och sover brevid mig i våran säng. önskar jag kunde göra henne sällskap men måste upp och fix disken och plocka lite innan hon vaknar. Suck. hoppas hon sover länge så jag hinner lägga mig brevid och sova en stund sen, är smärtsamt trött vill jag lova.

Möhippa

Vilken grym helg jag har hft med gamla barndomsvänner. anledningen till att jag inte bloggat på några dagar nu är för att jag har varit så rädd att råka försäga mig angående Lisas möhippa som var i lördags. Men nu är det lugnt igen. pju vad jobbigt det var att tänka på vad man skrev överallt. Dagen var skit rolig och Lisa blev minst sagt överraskad. Hon trodde att hon skulle smaka på bröllopstårtor men på vägen dit blev hon kidnappad av några tjejer med strumpbyxor över huvudet i en stor svart bil. Mer om möhippan kommer när vi fått internet igen, sjukt jobbigt att blogga från mobilen. Har varit hos doktorn med Nova på morgonen och hon har tydligen dubbelsidig öroninflammation, ögon inflammation och lrftig förkylning. kul jul. Vi som ska på 1 års kalas på onsdag. vi får väl se hur det blir med det. nu vaknade skruttan så vi ska mysa lite på soffan nu innan jag fortsätter packa upp.

Ikea

Nu sitter jag i soffan efter en ganska hård dag. rolig men tuff. Barnen lekte i sina rum ett tag på förmiddagen och jag fick tid att packa upp nästan alla mina kläder (en kartong kvar) och alla skor. även alla Liams kläder och en del av Mackans. ja det var typ det. sen var ungarna uttråkade och ville ha min uppmärksamhet båda två, och helst inte samtidigt. Så det blev lite bråk. L vill helst ha ALLT för sig själv och blir svin förbannad om Nova kommer och tar vad än det är han pysslar med, även om hon inte rör just det han leker med. syskonkärlek. Vid 14.30 kom min älskade pappa med köksön som vi köpte i somras och har förvarat hos dom. han bar upp allt själv, min starka pappa. sen byggde han ihoo den också. tack! Sen åkte jag med Nea till ike medan pappa stannade här med barnen tills Mackan kom hem. har jag världens bästa pappa eller vad. på ikea blev det lite smått o gott. skulle köpa en tallrikshylla till novas rum som jag ska ställa böcker i men den vsr slut! Så det blev förlängningssladdar, ljus, diskställ, natt lampor till barnen, en tavla till Novas rum med ugglor och lite förvaring till min garderob. Barnen sover och garderoben är utanför deras rum så jag får fixa iordning der imorgon. godnatt

barnen sover

Ja dom somnade sött i sina sängar i sina nya rum. lyckliga barn, lycklig mamma <3 jag håller på att packa upp mina kläder och in i min walk in closet (hihi) men jag tog en paus och satte mig i soffan. jag skulle vilja lägga upp en bild men det verkar ju inte gå när man bloggar från mobilen. jag är så sjukt nöjd med tillvaron just nu, jag har fått så mycket ny energi med flytten. lägenheten är inte perfekt, den är inte ens speciellt fräsh, men den är våran! Köket är okej, det kommer bli skit snyggt med nya handtag och köksön som kommer idag, sen ska roslagsbostäder byta golv i kök och hall, och även tapeter i kök. det kommer bli så fint! Köksbordet ska stå i vardagsrummet men det tar nog ett tag, vi har inte råd med det just nu. åh det kommer bli så fint när alla ramar, tavlor och grejer är uppe på väggarna. det enda rum som egentligen är komplett är hallen, där ska det bara upp en spegel. nu får ni komma och hälsa på, nu finns det gott om plats för gäster :)

Nytt!

Nu kan jag inte låta bli att blogga mer, pausen är nu över! Jag har så mycket att skriva hela tiden att min facebook hade blivit överröst med statusar annars. I lördags flyttade vi in i nya lägenheten på gransätersgatan-och fy satan vad vi trivs allihopa! Nova älskar sitt rum och satt och lekte där själv en lång stund igår när vi kom hem. (Hon sov hos sin faster i lördags för att underlätta flytten) Första natten i eget rum gick över förväntan, inte smärtfritt dock. Hon vaknade två gånger mellan 22-02 ca, då gick jag bara in och peta i nappen. Sen framåt 04 så skrek hon till och ville inte ha nappen. Det var så satans kallt på hennes rum då att jag tog in henne till mig för att hålla henne varm och gosa lite. hihi. elementen vet jag inte när dom slår på men vi får nig börja elda i öppna spisen tidigare än jag trott. hon ska lära sig sova själv, så är det bara. Nu på morgonen så kom Liam hit, han har feber så ska inte vara på dagis. han sprang in på sitt rum och stängde dörren och började leka direkt. Nu går han runt i lägenheten och säger, "jag bor här. Jag bor här. amanda, bor jag här??" så jäkla gullig. han ÄLSKAR sitt nya hem. jag blir så lycklig i själen av att se barnen så nöjda, det här är så bra! Och lägenheten blir så sjukt mysig! Idag kommer pappa med köksön också, sen ska han stanna här och passa barnen en timme tills Mackan kommer hem så ska jag åka tilm ikea med Nea och köpa lite små saker till barnen, ljus och väggfästen. har inget internet än så det blir inte så mycket bilder ännu, men snart så.

RSS 2.0