Recept på ceasarsallad!

Recept på Ceasarsallad- "Ceasar a la Mackan"

1 Romansallad
2 tomater
½ rödlök
½ gurka
1 paprika
persilja
bacon
1 hel kyckling

Ceasar dressing speciale:

3 ägg gulor
2 dl matolja
1 tsk dejonsenap
1 tsk vitvins vinäger
1 dl riven parmesan
2 anjovisfileer eller sardeller.
2 klyftor vitlök
svartpeppar
en halv citron

Tillagning: 

1.Marinera kycklingen i valfri marinad, (fyll den gärna med brödsmulor, åpplen, lök, kanel och salt om du ska lyxa till det eller bjuda på det till gäster) och grilla den i ugnen på 160 grader i ca 1 timme. (När insidan av låret släpper när du rör på det så är den färdig) Vill man köra på vanlig kyckling file så går ju det såklart också bra.

2.Skär salladen efter behag.

3. egen majonäs: lägg ägg gulorna i en bunke. På med dijonen och vinägern, vispa ägg gulorna tills dom blir fluffigs. fortsätt vispa och häll sakta i oljan under tiden till det blir en tjock och krämig majonär. (vill du inte göra själv så kan du använda färdig, men det blir inte lika gott)

4. släng i resten av ingridienserna och mixa med stavmixer.

5. knaper stek baconen och lägg den över salladen när den är klar.

ÄT OCH NJUT! 




Här uppe är salladen från igår. och den under är från sist vi åt den, den kan alltså se olika ut men är alltid lika god =)











Kommentarer
Postat av: Melina

Me liiiiiiiiiiikeeeeee!! Xxxxxx

2012-04-23 @ 21:00:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0