Zuccinipasta bolognese
Fick sjukt god middag idag.. IGEN.. Bortskämd? Japp. Mackan ville göra någon spagetti till mig så han tog zuccini. Sjukt gott! Här kommer receptet på Mackans zuccini med köttfärsås (Eller, bolognese picante zuccini tagiatelli med cream fraish, om du frågar Mackan)
KÖTTFÄRSÅS
500 g nötfärs
2 färska tomater
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
2 gul lök
1 morot
3 vitlöks klyftor
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 tärningar köttbuljong
1 tsk chili flakes (chili flarn)
en nypa salt
2 nypor svartpeppar
5 dl vatten
fräs på köttfärsen, strax innan den är klar tar du i riven morot, finhackad gullök och vitlök och fräser.
Sen slår du på allt annat plus 5 dl vatten och låter koka på medel värme i ca 1 timme. (Mackan brukar koka på lägsta temp i 24 timmar..)
ZUCCINI PASTA
1.Skär zuccinin på längden i medel tunna skivor, lägg skivorna ner och strimla dom i tagatelli liknande strimlor. Koka tills dom är lagom mjuka. Dom ska vara genomkokta men inte överkörda.
2. Medan pastan kokar, finhacka persilja och vitlök.
3. a upp zuccinin och lägg i en bunke.
4. Häll på lite kallpressad rapsolja eller olivolja, ha sedan på vitlöken och persiljan, salt och svartpeppar och rör runt allting så att det blir en jämn smak.
5. Ha på en klick fet craim fraish
KÖTTFÄRSÅS
500 g nötfärs
2 färska tomater
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
2 gul lök
1 morot
3 vitlöks klyftor
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 tsk timjan
2 tärningar köttbuljong
1 tsk chili flakes (chili flarn)
en nypa salt
2 nypor svartpeppar
5 dl vatten
fräs på köttfärsen, strax innan den är klar tar du i riven morot, finhackad gullök och vitlök och fräser.
Sen slår du på allt annat plus 5 dl vatten och låter koka på medel värme i ca 1 timme. (Mackan brukar koka på lägsta temp i 24 timmar..)
ZUCCINI PASTA
1.Skär zuccinin på längden i medel tunna skivor, lägg skivorna ner och strimla dom i tagatelli liknande strimlor. Koka tills dom är lagom mjuka. Dom ska vara genomkokta men inte överkörda.
2. Medan pastan kokar, finhacka persilja och vitlök.
3. a upp zuccinin och lägg i en bunke.
4. Häll på lite kallpressad rapsolja eller olivolja, ha sedan på vitlöken och persiljan, salt och svartpeppar och rör runt allting så att det blir en jämn smak.
5. Ha på en klick fet craim fraish
Kommentarer
Postat av: Fia
Gött! Sjukt orättvist att du fått en redig karl och en presonlig kock på samma gång. Men det är du iofs värd... :)
Trackback